Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
robbox4

Pracownia Best Rods Center, w skrócie BRC

Recommended Posts

Jakoś źle to nie wygląda .

oczywiście ta rękojeść i uchwyt zniknie

długość 2.1

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/826/hzze.jpg/]hzze.jpg[/URL]

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/826/j0fc.jpg/]j0fc.jpg[/URL]

porównanie z podobnej wielkości Minima 4 (zachowała się  z poprzedniej wędki

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/401/t4hr.jpg/]t4hr.jpg[/URL]

Edited by MIGOTKA

No to nie UL tylko ML. 

Jednak Stella 4000 to trochę za dużo. 

Chyba że to paprochy pod Okonia, ale z Nilu.  :P

No te są troszkę większe. 

Microwave były by idealne akurat do tego projektu. Ale mam obawy co do kołowrotka 4000.

Trzeba by przetestować. Jeżeli linka nie będzie mocniejsza niż 10-12lb to spokojnie da rade.

Może minimalnie trzeba będzie przestawić przelotkę wejściową.

Mam pytanko odnośnie xzogi taka-g 66. Model do 80gr i 5kg - jaki zakres przynęt ogarnie? Używałbym go do połowu sandaczy na gumy i koguty.

No to nie UL tylko ML. 
Jednak Stella 4000 to trochę za dużo. 
Chyba że to paprochy pod Okonia, ale z Nilu.  :P

No te są troszkę większe. 

Tyle że ja nigdzie nie pisałem o paproszeniu.

Mam pytanko odnośnie xzogi taka-g 66. Model do 80gr i 5kg - jaki zakres przynęt ogarnie? Używałbym go do połowu sandaczy na gumy i koguty.

Model 5 kg ogarnia przynęty z zakresu 10-45 gr, z tym ze koguty raczej do maks 30 gr.

Jeżeli średni zakres przynęt to około 15-25 to dobry wybór, jeżeli często pod 40 gr i więcej to raczej wersja mocniejsza 7kg

Robert. Masz na skladzie Microwave TidalWave nano?
Wziął bym. I do tego szczytowa przelotke. Jedynie musze zmierzyć grubość szczytówki.
Dolozyl bym jeszcze uchwyt i i pianki z pierścionkami

Jeszcze nie, duża dostawa jest w drodze. Będzie każdy rodzaj Microwave.

Edited by robbox4

Wersja do 7kg, w jakim dolnym cw najlepiej pracuje ?

20 gr to pewnie takie minimum.

20 gr to pewnie takie minimum.

Czyli główka 20g+guma 3' będzie git.

Dzięki za info.

Tak, jednak to minimum komfortu. Lepiej zachowuje się w granicach 40 gr.

Ja łowię 7mką nawet od 18 gr i na pp 30 lb, przy sprzyjających warunkach (ZZ) wiem, co się dzieje na końcu zestawu. 25 gr w górę to już pełna frajda jest.

To trzeba zapytać kogoś kto łowił często na oba.

Xzoga jest czuła, RX8 też. Cieżko porównać.  Ja się nie podejmuję bo wywołam burze :)

Xzogą łowię od 1ego maja, RX8mką z rezonansem łowiłem ledwie kilkanaście minut. Nie mniej jednak, pokicałem nieco po dnie i biorąc pod uwagę, że Batson był dużo słabszy i miał tubę, byłem mocno uradowany wynikiem porównania. RX8 przy Japoneczce wypadł blado. To czysto subiektywne i z uwagi na poświęcony Batsonowi czas, zapewne nie w pełni miarodajne, jednak... ;)

Witam.

Kiedy w BRC będą fizycznie dostępne blanki Batson Revelation? Informacje o spodziewanej dostawie widnieją na stronie od miesiąca.

Dzięki za odpowiedź.

Fizycznie cześć już jest dostępna.

Jutro uzupełnie dane.

Xzogą łowię od 1ego maja, RX8mką z rezonansem łowiłem ledwie kilkanaście minut. Nie mniej jednak, pokicałem nieco po dnie i biorąc pod uwagę, że Batson był dużo słabszy i miał tubę, byłem mocno uradowany wynikiem porównania. RX8 przy Japoneczce wypadł blado. To czysto subiektywne i z uwagi na poświęcony Batsonowi czas, zapewne nie w pełni miarodajne, jednak... ;)

No to wybór chyba padnie na xzoge :)

RX8 póki co nie było mi dane połowić, jednak Xzoga od RX7 w mojej ocenie jest o wieeeele bardziej czuła.

Witam, 

chciałbym publicznie pochwalić BRC z podejście do klienta :)

Dwa tygodnie temu kupiłem w ww. pracowni m.in. akrylowy insert uchwytu kołowrotka, w domu chcąc dopasować go do blanku postanowiłem go rozwiercić i w tym momencie nastąpiła awaria... insert rozpadł się na kawałki :angry:  :( napisałem o tym do Roberta i w ciągu kilku dni dostałem za free nowy, odpowiednio rozwiercony insert :)  :) Podkreślam, że nie pisałem z prośba o wymianę, a tylko poskarżyłem się na swoją nieuwagę i nędzną wiertarkę :(

Pozdrawiam i polecam zakupy w BRC :)

Aha - nie jest to post sponsorwany choć może tak wyglądać :lol:  ;)

Ja też miałem podobną sytuację , Robert przez nie uwagę nie wrzucił do paczki nici - po telefonie na drugi dzień miałem je u siebie :) Więc polecam kolegę 

Fajnie koledzy , że zadowoleni jesteście :)  Ja nie byłem i nie będę . 2 klenie 50-tki , szczupal 87cm przyłów wprawdzie ale wyjęty , jakieś mniejsze rybki i.... trzeszczy rękojeść . Zostawię sobie tego badyla ukreconego przez BRC tylko z ciekawości co jeszcze wyjdzie po drodze ........ nie zamierzam reklamować , sprzedawać ,  prosić o rachunek :rolleyes:  etc...

Obym tylko ja był niezadowolony z tej pracowni ......

ps. jeżeli kogoś uraziłem swoim wpisem to nie wpadać w panikę proszę ( nie dotyczy BRC :P )

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...