rózgaś 1,760 Report post Posted June 11, 2013 Bomba cyka. Dobrze, że 29.06 mój Przyjacioł się żeni w Bieszczadach i nie zdążę wytrzeźwieć i wrócić na prapremierę :-) Czekam jak zły, bo ten rok mam suchy. Strwierdziłem, że przedskoczki mnie nie interesują, czekam na konkurs :-) Sorry za offtop ale Robert wybaczy :-) [attachment=121604:IMG_0873.JPG] :wub: Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted June 17, 2013 Właśnie oficjalnie wróciłem z urlopu. Połowiłem troszkę szczupaków. W międzyczasie dotarły blanki Xzoga Taka-G 66 15Kg na magazyn. Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 18, 2013 :angry: Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted June 18, 2013 (edited) no bym sie tak nie denerwował :P zdążysz na sezon, na razie spij z żona nie z wędką :) Jutro dam ci numer listu to już będziesz spokojniejszy Edited June 18, 2013 by robbox4 Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 19, 2013 :wub: Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted June 19, 2013 no bym sie tak nie denerwował :P zdążysz na sezon, na razie spij z żona nie z wędką :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted June 19, 2013 Robert ale u Krzyśka taki już rytuał ;) że przed łowieniem to on już MUSI pospać troszke z kijem :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 19, 2013 To mój najbliższy mi kompan. Musimy się zapoznać, a nie tak od razu do sedna. Ja ze wsi jestem nie taki otwarty jak ci z miasta. Zaufanie przede wszystkim :-) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 24, 2013 Dostałem do łapy niedawno kija. Xzoga jas -o (Robert pomóż!) .Muszę przyznać, że już się polubiliśmy. Długość jak lubię. Okolice 2,7m. Fajny grubszy uchwyt, część uchwytu powyżej mocowania kołowrotka prosta, bez żadnych zbędnych pierdół, zmian grubości, i na tyle długa, ,by szorstka łapa budowlańca objęła ją komfortowo holując rybę. Dolnik długi, do oparcia w pachwinę. Przelotki megasolidne, dwustopkowe. Wygięcie fajna parabola, sądzę, że da radę rybie zapiętej za skórkę. Wszelkie obciążanie statyczne przetrwała wzorowo. Pora na testy dynamiczne ale tego w domu się nie zrobi... B) Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted June 24, 2013 Wedka na blanku XZOGA JA-S90MH2 . tzw JAP style. Dość ciekawy "stary" model troche zmieniony. 275cm linka do 30 lb,cw do 100g. Mocny gruby dolnik, przelotki bardzo ciekawe, Korea SiC, Ktoś musi to potestować odpowiednio :) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted July 4, 2013 (edited) Testy kijka pozytywne, przyjemny paciołek. jest moc w nim. 141 wyjąłem praktycznie na kiju prawie bez hamulca. czekamy na mocniejsze doznania. ale już się lubimy. foty wrzuce. Edited July 4, 2013 by rózgaś Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted July 9, 2013 Ciągle zachwycony pracą kija wrzucam fotki. Obgadywany obiekt: [attachment=124359:IMG_7435.JPG] Praca przy podnoszeniu obiektu od dna: [attachment=124360:IMG_7433.JPG] Wygięcie przy mocniejszym zezłoszczeniu obiektu. Czułem, że mogę go zatrzymać w każdej chyba chwili ale nie chciałem wpędzać go w kompleksy. Niech pohula sobie. Jeśli warunki zewnętrzne nie wymuszają tego to po co? [attachment=124361:IMG_7431.JPG] Obiekt wyginający; [attachment=124362:IMG_7467.JPG] Może z połowa mocy została wykorzystana. Pora na bardziej męczące testy :ph34r: :ph34r: :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted July 9, 2013 Ciągle zachwycony pracą kija wrzucam fotki. Obgadywany obiekt:IMG_7435.JPG Praca przy podnoszeniu obiektu od dna:IMG_7433.JPG Wygięcie przy mocniejszym zezłoszczeniu obiektu. Czułem, że mogę go zatrzymać w każdej chyba chwili ale nie chciałem wpędzać go w kompleksy. Niech pohula sobie. Jeśli warunki zewnętrzne nie wymuszają tego to po co?IMG_7431.JPG Obiekt wyginający; IMG_7467.JPG Może z połowa mocy została wykorzystana. Pora na bardziej męczące testy :ph34r: :ph34r: :ph34r:Ciągle zachwycony pracą kija wrzucam fotki. Obgadywany obiekt:IMG_7435.JPG Praca przy podnoszeniu obiektu od dna:IMG_7433.JPG Wygięcie przy mocniejszym zezłoszczeniu obiektu. Czułem, że mogę go zatrzymać w każdej chyba chwili ale nie chciałem wpędzać go w kompleksy. Niech pohula sobie. Jeśli warunki zewnętrzne nie wymuszają tego to po co?IMG_7431.JPG Obiekt wyginający; IMG_7467.JPG Może z połowa mocy została wykorzystana. Pora na bardziej męczące testy :ph34r: :ph34r: :ph34r: Który to model blanku? Malowany czy to oryginalny kolor? Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted July 9, 2013 Kolor oryginalny, kij ze zdjęcia lekko tuningowany. Model Xzoga JA-S90MH2 Share this post Link to post Share on other sites
Wojciech_B 540 Report post Posted July 9, 2013 Który to model blanku? Malowany czy to oryginalny kolor? Na pierwszej fotce widać nazwę modelu a tu link : http://www.xzoga.com/taka-ja.php Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted July 9, 2013 Na trzecim zdjęciu ugięcie weszło już na uchwyt. :) Dobry obiekt. Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted July 9, 2013 eeeee Krzychu, dobry uchwyt :-) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted July 13, 2013 Testy zogi uważam za zakończone. Jako, że gospodarz ze mnie szczodry, co może potwierdzić wielu kolegów, wsiadających na mój wehikuł, obdarzam kompletnie. Kij do łapy, przynęty sprawdzone i akcja sum. Badziewia nie pozwalam wnosić, bo czyjaś porażka, to i moja porażka. Czyjś sukces, to mój sukces. Marceli wytestował kij wystarczająco. Niestety nie było czasu na foty z holu, bo za dużo się działo. Przy następnym poprawię się [attachment=124735:IMG_7763.JPG] [attachment=124736:IMG_7764.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Tommek 109 Report post Posted July 13, 2013 Ryba super kijek też, można wiedzieć co to za wobek? Share this post Link to post Share on other sites
Przemek 341 Report post Posted July 13, 2013 Miernik :) Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted July 14, 2013 Robert,- widziałem już kilka Twoich wędek z akrylowymi insertami, czy daje się je obrabiać? Mam na myśli to czy jest to tylko walec czy można z niego wytoczyć taki insert jaki się chce np: podfrezwać rowek na stopkę kołowrotka, zrobić wcięcie na paluch itd. W jakich kolorowych melanżach są one dostępne? Wstaw może jakieś foty :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted July 14, 2013 Materiał na inserty jest dostępny w prętach lub kwadratowych blokach. Mozna to dowolnie obrabiać. Jedyny warunek to ostre narzędzia. Jak obrabiasz tępymi to się topi. Można robić inserty, pierścienie, wstawki do rękojeści, łączć z drewnem i metalem. Fotki wrzuce potem bo jest kilka melanżowych wzorków. Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted July 14, 2013 No i obiecane fotki materiałów na inserty, część akryl, część alumilite. [attachment=124799:i2.jpg] [attachment=124800:i1.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Rheinangler 4,851 Report post Posted July 14, 2013 Dzięki !!!! Super to wygląda :) napisz proszę jeszcze czy Ty sam także obrabiasz wg widzimisie klienta takie inserty czy to już samemu trzeba sobie zorganizować? Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted July 14, 2013 Arek to wygląda jak plac czerwony na 1 maja :D .Pięknie kolorowo :lol: :lol: :lol: . Share this post Link to post Share on other sites