robbox4 268 Report post Posted May 24, 2013 Dla jasności, były dwie wersje 7kg xzogi, opisane do 120g i do 140g. W tym momencie wystepuje tylko wersja 120g i jest to jak najbardziej poprawne opisanie. 120g to maks komfort to tak jak kolega wyżej opisał. W wersji blanków Taka G 75 też były dwie wersje opisane jako 15 i 16 kg, teraz została tylko 16kg Share this post Link to post Share on other sites
Pumba 1,610 Report post Posted May 24, 2013 Kij jest niesamowicie lekki, ryby poskramia znakomicie (coś jak Scorpion w Mortal Combat i jego "Get over here!" :lol: :lol: :lol: ) Eee, bez sensu, nie ma radości z holu :) Mam nadzieję, że "fatali" jednak szczupakom nie robi? :) Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted May 25, 2013 Panowie .. Słomiany entuzjazm przechodzący w porywach do czystej antyreklamy , nie jest dobrym kierunkiem dla wiedzy ani zdrowej konkurencji . Pamiętajcie więc , że jak dotąd to Woodland się kopiuje , oraz z Woodland wzory zamawia .. a nie odwrotnie :) Share this post Link to post Share on other sites
Dienekes 1,001 Report post Posted May 25, 2013 Eee, bez sensu, nie ma radości z holu :) Mam nadzieję, że "fatali" jednak szczupakom nie robi? :) Oj jest, i to spora. Nawet w przypadku 50taków. To m.in. z tego powodu zdecydowałem się na Xzogę - tj. dałem wiarę BRC i trafiłem w 100%. Trudno by jednak spodziewać się po tak mocnym blanku zbytniej uległości względem małych ryb, nie temu ten kij ma służyć. Co ciekawe, "przyłowione" okonie również nie spadają. A o fatality nie może być mowy - ja z rybą, to jak z jajkiem się obchodzę, choć holu nie wydłużam ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tommek 109 Report post Posted May 26, 2013 dlugosc fajna... rzutowo też... tylko moc... ciekawe jak to pracuje... Robert a coś pod ciezkie gumy tak do 120-130g jest cos ciutke delikatniejszego? (sorry tomm ze sie podpinam) Mifciu widzę że szukamy tego samego. Kij potrzebny mi będzie do łowienia z ręki i rzucania ciężkimi gumami i wobkami po 100g i więcej. W zasadzie ideał już miałem w ręce(blank big jig) Ale się pozbyłem i teraz trochę żałuję. Share this post Link to post Share on other sites
POLONIAb 46 Report post Posted May 26, 2013 Amortyzacja kija na tym filmiku bajkowa... Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 26, 2013 Tak jak napisałem wcześniej. Blank Taka-G 75 12 kg. Nadaje się na spinning, trolling, waga 146 gramów deklarowane przez producenta. Moc widać na filmiku. Drugi krótszy to TAKA-G 66 15 KG. też nadaje się na spina i casta Podlinkowany filmik z wędką na tym blanku. http://www.youtube.com/watch?v=0ZlVa2r_PTc W planach na ten rok mamy pokazanie wszystkich blanków Xzoga na filmikach z ugięciem i pracą pod rybą. Zobaczymy co z tego wyjdzie bo czasem plany mijają sie możliwościami. Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 28, 2013 Informacja dla zainteresowanych. Na magazyn wjechała dostawa wszystkich modeli blanków Xzoga. (niestety model Taka G-66 15kg jest już sprzedany do zera nawet i z tej dostawy) Blanki wysyłamy do piątku maks, potem firma idzie na 2 tygodnie urlopu. Czyli kolejne wysyłki po 16 czerwca. Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 30, 2013 (edited) UWAGA !!! Inforumujemy wszystkich klientów że zamówienia w naszym sklepie realizujemy do godziny 15 w dniu 31 maja. Po tym terminie sklep przyjmuje zamówienia ale z terminem realizacji po 17 czerwca. Spowodowane to jest przerwą urlopową która trwa właśnie do 17 czerwca. Za niedogodności przepraszamy. Wszyscy klienci którzy złożą zamówienia między 1 a 17 czerwca o wartości powyżej 200zł zostaną wynagrodzeni wartościowymi i użytecznymi gratisami w postaci noży lub scyzoryków z Serii Bear Grylls. Realizacja tych zamówień nastąpi po 17 czerwca. Nie odpowiadamy do 17 czerwca na meile !!! Z poważaniem Ekipa Best Rods Center Edited May 30, 2013 by robbox4 Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted May 30, 2013 Hola hola jakie urlopy??? Moja zoga jeszcze nie gotowa!!! No jak to tak? Ja muszę kilka nocy się z kijem przespać i zapoznać. Jestem tradycjonalistą! Nie tak od razu hop-siup. Tak więc czekam... :wub: Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 30, 2013 zdążysz na sezon :P Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted May 30, 2013 Ale ja zacząłem w maju heheheheheeheh. No dobra. Poczekam. Mam nadzieje, że będzię się miała pod czym giąć w tym roku. pozdro Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 30, 2013 Jedną Ci wyśle w piątek do akceptacji :) Nie panikuj. W tym roku nie masz szans ;) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted May 30, 2013 Spokojnie. Ślub, remont, egzamin na uprawnienia.... chyba znowu bezrobocie mnie czeka B) . Czekam na paciołka. Zapewniam Cię, że zrobię wszystko, by wytestować go w 100%. Mam nową gwardię sumówek. uuuuuuuuuuuu :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 30, 2013 Jak ktoś je ma połamac to na 100% ty to zrobisz :P Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted May 30, 2013 Krzysiek piękne jest życie bezrobotnego :ph34r: Czasu na ryby na maksa ;) ai z głodu nie umrzesz :P :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted May 30, 2013 (edited) Na bank ;) jak jeszcze Szymon bedzie w parze z nim to Zoga nie bedzie miała lekko :D Edited May 30, 2013 by Karol Krause Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted May 31, 2013 Xgzoga i xzoga :p Jestesmy na rybkach i mamy tylko 9 xzog w czteoosobowej ekipie :D Cam mam 3 :) Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted June 2, 2013 Wczoraj na Xzoge 16 kg wyjechał halibut 165 cm i 49.5 kg. Share this post Link to post Share on other sites
giaur27 409 Report post Posted June 2, 2013 Filmik z holu rewelacja :) Piękna ryba złowiona na bardzo solidny sprzęcior. Jeszcze raz gratuluję Marek :) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 10, 2013 GDZIE MOJA ZOGA!!!!!!!!!!!!!?????????? :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: Share this post Link to post Share on other sites
krystiano1981r 3,001 Report post Posted June 10, 2013 może na urlopie...? ;) pzdr Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted June 11, 2013 To niech wraca z urlopu, bo zaraz ciężka praca się szykuje.... Share this post Link to post Share on other sites
Acho 127 Report post Posted June 11, 2013 Robert urlopuje się do 15-go, też bym chciał, żeby już wrócił ;). Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted June 11, 2013 rózgaś widzę że już zacząłeś końcowe odliczanie i mam nadzieje że bez falstartu się obędzie :D :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites