miramar69 4,069 Report post Posted May 2, 2014 (edited) No bo wiadomo jest, że w naszym kraju nikt raczej poza producentem nie określi tego o co pytasz. Takie rzeczy określa tylko ON. Istnieje jedno odstępstwo "w kraju" p Krzysztof Zieliński który akurat ma swoją pracownię i zarazem jest producentem blanków. Edited May 2, 2014 by miramar69 Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 2, 2014 (edited) czyli element trzeba wysłać w świat, a potem z wypiekami na twarzy poczekać aż zbadają i napiszą zwrotnego maila? Opinia wydawana jest na podstawie dokumentacji fotograficznej a element należy dostarczyć tylko do BRC. Jeżeli producent stwierdza wadę fabryczną to przysyła element lub cały blank. W przypadku gdy blank jest na magazynie możliwa jest wymiana od reki. Nawet gdyby trzeba było czekać na blank to przesyłki z Japonii docierają do Polski w 2 do 4 dni. W przypadku uszkodzenia blanku Matagi niezbędne jest dostarczenie całego blanku a nie tylko uszkodzonej części. Uszkodzony element należy dostarczyć bez osprzętu, czyli zdemontować przelotki i jeżeli to element dolny także uchwyt. Nie odpowiadamy za komponenty które nie zostały zdemontowane z uszkodzonego elementu. Edited May 2, 2014 by robbox4 Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 2, 2014 No bo wiadomo jest, że w naszym kraju nikt raczej poza producentem nie określi tego o co pytasz. Takie rzeczy określa tylko ON. Istnieje jedno odstępstwo "w kraju" p Krzysztof Zieliński który akurat ma swoją pracownię i zarazem jest producentem blanków. To nie jest tak że w naszym kraju brakuje specjalistów. Wady materiałowe są do rozpoznania bez specjalnego przygotowania. Jednak ostateczny głos ma zawsze producent. Proszę też pamiętać że gwarancja dożywotnia dotyczy się tylko i wyłącznie wad materiałowych lub produkcyjnych. Nie jest to gwarancja dożywotnia bezwarunkowa. Taką sama gwarancją są objęte blanki i wędziska Xzoga. Share this post Link to post Share on other sites
Apioo 519 Report post Posted May 2, 2014 To nie jest tak że w naszym kraju brakuje specjalistów. Wady materiałowe są do rozpoznania bez specjalnego przygotowania. Jednak ostateczny głos ma zawsze producent. Proszę też pamiętać że gwarancja dożywotnia dotyczy się tylko i wyłącznie wad materiałowych lub produkcyjnych. Nie jest to gwarancja dożywotnia bezwarunkowa. Taką sama gwarancją są objęte blanki i wędziska Xzoga. Czy ta "gwarancja dożywotnia, jest dożywotnia" czy tylko dla pierwszego właściciela wędki/blanku który dokona zakupu w BRC? Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted May 2, 2014 To nie jest tak że w naszym kraju brakuje specjalistów. Wady materiałowe są do rozpoznania bez specjalnego przygotowania. Jednak ostateczny głos ma zawsze producent. Proszę też pamiętać że gwarancja dożywotnia dotyczy się tylko i wyłącznie wad materiałowych lub produkcyjnych. Nie jest to gwarancja dożywotnia bezwarunkowa. Taką sama gwarancją są objęte blanki i wędziska Xzoga. Robert nie chodziło Mi że w naszym kraju nie ma ludzi przygotowanych ,wykształconych do tego zadania; tylko właśnie o to że ZAWSZE producent ma ostatnie zdanie i to on podejmuje ostateczną DECYZJĘ. Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted May 2, 2014 czyli element trzeba wysłać w świat, a potem z wypiekami na twarzy poczekać aż zbadają i napiszą zwrotnego maila? Niekoniecznie . Mi sie złamało ( wprawdzie nie xzoga czy matagi) stc i napisałem bezpośrednio do obsługi klienta . Blank kupiłem u żbika ale właśnie ta procedura " po polskiemu" odsyłania , przesyłania itd... skutecznie zniechęciła mnie . Po przesłaniu w miarę szczegółowych fotek złamanego elementu do producenta , otrzymałem nówkę część za free ale musiałem zapłacić za wysyłkę . Trwało to stosunkowo szybko :) Warto próbować po swojemu , a jak nie da się to trudno " po polskiemu " ;) Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 2, 2014 Oczywiście nikt nikomu nie zabrania załatwiania sprawy bezpośrednio u producenta. Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted May 2, 2014 Tylko że nie zawsze można samemu ogarnąć tą sprawę bo: - Nie wszystkie firmy albo nie wszystkie serie wędzisk/blanków są numerowane ,a więc nie mają identyfikacji - Nie każda firma wraz ze sprzedażą wędki/blanku daje możliwość samodzielnego zarejestrowania blanku/wędki bezpośrednio z poziomu użytkownika/klienta patrz etykieta gwarancyjna - Nie wszystkie firmy zdecydowały się na bezpośredni kontakt z nabywcą (użytkownikiem indywidualnym) a tylko z poprzez przedstawicielstwo/pośrednika To tak na szybko co mi się przypomniało ;) Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 2, 2014 Ale to chyba temat na inny wątek. Ja odniosłem się tylko do postu wyżej. A teraz sio z wątku :D Bo się zacznie temat rzeka i kolejne lanie wody że ten to a tamten tamto. Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted May 2, 2014 (edited) Masz całkowitą rację. Amen - THE END. Nawiasem - Robert posłałeś kogoś z osprzętem do mojego MATAGI ?? :D :lol: Edited May 2, 2014 by miramar69 Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 5, 2014 Może mało widać, ale nie mam za bardzo miejsca już na uginanie blanków i robienie zdjęć, trzeba mieszkanie ponaciągać :P Ugięcie Matagi T-Russell Super SEABASS TR86, 260cm [attachment=170520:tr86super6.jpg] [attachment=170521:tr86super5.jpg] [attachment=170522:tr86super4.jpg] [attachment=170523:tr86super3.jpg] [attachment=170524:tr86super2.jpg] [attachment=170525:tr86super1.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted May 5, 2014 (edited) Na prośbę Roberta Matagi-T RUSSELL SILKY SEABASS 2,60m 20lb [attachment=170529:MATAGI 006.JPG] 100gr [attachment=170530:MATAGI 008.JPG] 200gr [attachment=170531:MATAGI 009.JPG] 300gr [attachment=170532:MATAGI 010.JPG] 500gr [attachment=170535:MATAGI 011.JPG] 800gr Edited May 5, 2014 by miramar69 Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted May 5, 2014 (edited) Ten SILKY jest troszke wolniejszy, cieplejszy w ugięciu i powiedział bym że bardziej bezpieczny na ewentualne przeciążenia - nie mylić z krowim ogonem ;) . SUPER jest zdecydowanie szybszy, sztywniejszy , delikatniejszy w budowie ale ma swoją moc ,a pod większym obciążeniem jak na fasta bardzo płynnie się uginia. To takie moje odczucia macając oba blanki "na sucho", oba godne uwagi :D . Edited May 6, 2014 by miramar69 Share this post Link to post Share on other sites
pietrus 823 Report post Posted May 5, 2014 Pieknie sie to to gieno. Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 6, 2014 Nowe pierścienie korkowe TIGER STRIPES w 2 wersjach. [attachment=170652:_DSC3206.JPG] [attachment=170653:_DSC3210.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted May 13, 2014 Nowe pierścienie korkowe TIGER STRIPES w 2 wersjach. _DSC3206.JPG _DSC3210.JPG Uuuu... fajne. Ciekawe jak sklejone beda wygladac :) Share this post Link to post Share on other sites
Tu nie ma ryb. 587 Report post Posted May 14, 2014 (edited) a korek co zamawialem 7 tygodni temu i mial byc za tydzień juz doszedł ? czy jeszcze trzeba z miesiac poczeczać :D Edited May 14, 2014 by antilag Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 14, 2014 Nie rozumiem. Jaki korek? Wszystkie pierścienie korkowe są na magazynie i nie mamy żadnych braków. Share this post Link to post Share on other sites
p-pro7 37 Report post Posted May 16, 2014 Uuuu... fajne. Ciekawe jak sklejone beda wygladac :) witam, tak w połączeniu z pianką [attachment=172616:DSCF2706.JPG] pozdrawiam Paweł Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted May 16, 2014 Dzieki, ciekawy efekt :) Share this post Link to post Share on other sites
rózgaś 1,760 Report post Posted May 18, 2014 Chciałbym te przypony sumowe tytanowe, bo ponoć lepsze od dragonów big game. Reszta PW Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 18, 2014 Wrzuciłem do paczki. Share this post Link to post Share on other sites
arti24 213 Report post Posted May 18, 2014 Mozna wiedziec o jakie dokladnie przypony chodzi bo nie moge znalezc na stronie? Gotowe czy sama linka? Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted May 18, 2014 Gotowe. Z drutu który jest w ofercie robimy przypony wg zamówienia klienta. Share this post Link to post Share on other sites
arti24 213 Report post Posted May 18, 2014 Dziekuje za info. Dobrze wiedziec :) Jeszcze tylko pytanko na jakich komponentach - chodzi o agrafke i kretlik? Czy tutaj jest pelna dowolnosc klienta? Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites