Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
miramar69

Reklamacje w pracowniach rodbuildingowych

Recommended Posts

Witam,

A ja z kolei sie mocno zastanawiam ilu jeszcze rodbuilderow wykonczycie. Ilu bedzie po jakims czasie mialo dosc i znajdzie sobie cos innego do roboty. Ilu wyjedzie do Norwegi czy zacznie prace w PZW bo po prostu wykanczacie ich psychicznie swoimi wymyslonymi wedkami marzen? Tu nie dolana omotka o 0.3 mm tam cos innego jak plasterek korka burl za gruby o 1.145 mm i tak w nieskonczonosc. 

Starsze pokolenie jerkbaitowe pamieta zapewne ''swietne'' wyroby ze stajni X-rods czy Rodmas jak pracownie zaczynaly.... pozostawie bez komentarza...

Jak ide do kogos nowego to zdaje sobie sprawe z dwoch rzeczy:

- zaplace 100-200-300 taniej jak w renomowanej

- czasem produkt moze byc ciut nie dopieszczony kosmetyczne ale przeciez patrz punkt 1. 

Uwagi amatorskich rod-builderow prosze zostawic dla swojego grona, i nie daj boze bym dostal jakakolwiek wedke w swoje rece bo uwierzcie mi w kazdej cos znajde....

Bujo

P.S. Facet sciaga nowa szczytowke do Talona bo w starej byla przelotka ciut niedolana, sory ale dla mnie to paranoja i nic innego....

Jak na razie to wykańczany jest kolega apio co do niedolewki hmmm co za problem poprawić i oddać z powrotem ale pracownia wybiera inną drogę i kolega apio pozbawiony jest wędki dłużej niż ustawowe 60 dni i o ile wiem żadnej próby kontaktu ani propozycji załatwienia sprawy nie było . Co do wykańczania to kiepska pracownia wykończy się sama niską jakością wykonywanych usług i kiepskim serwisem i tak powinno być ,przecież nikt nie wymaga od nikogo aby miał pracownię bo nauka zawodu na klientach to lekkie przegięcie . Jest tyle innych zawodów na rynku że każdy znajdzie jakąś niszę dla siebie. Zresztą ponoć sklep dobrze funkcjonuje i prowadzony starannie i z głową przyniesie zyski , spokojną głowę ,zaoszczędzi szarganych  nerwów z niezadowolonymi klientami co to znajdą 0,3mm niedolaną omotkę lub nie zaakceptują za grubego korka burl o 1.145 mm a co do amatorów to zapewniam cię że przynajmniej kilkunastu  z tego forum robi staranniejsze i ciekawsze projekty niż wspomniana pracownia o zawodowcach nie wspomnę bo nie da się tego porównać

dziwne za kolega apioo nie udziela się w tej dyskusji jako jedyny "poszkodowany" ??

A czego Tomasz oczekujesz? będę miał informację z BRC jak skończyła się reklamacja to napiszę. 

no włąśnie :)  to po co niektórzy bawią się w adwokatów na siłe??  :blink:

Nie konkurencja, ale zwykły user, który chce prawdy i tyle.

Bez powoływania komisji oczywiście i innych głupawych skojarzeń :P

no to moze poprostu poczekajmy na ta prawde?? a nie jakies domysly i oskarzenia?? wtf :/

Tu nie chodzi o zabawe w adwokatow badz rujnowanie pracowni.Tu chodzi o to ze ktos nie dostal tego za co zaplacil, a reklamacja sie ciagnie.Tego watku wogole nie powinno tu byc.Koledzy @apio i Robert powinni od kopa zalatwic to poza kulisami.Znam Roberta osobiscie, bardzo mily czlowiek, znam rowniez @apio, obaj sa fajnymi ludzmi.Nie potrafie zrozumiec troszke postawy Roberta, mogl od razu zalatwic sprawe jak trzeba i nie byloby takiej sytuacji.

Tu nie chodzi o zabawe w adwokatow badz rujnowanie pracowni.Tu chodzi o to ze ktos nie dostal tego za co zaplacil, a reklamacja sie ciagnie.Tego watku wogole nie powinno tu byc.Koledzy @apio i Robert powinni od kopa zalatwic to poza kulisami.Znam Roberta osobiscie, bardzo mily czlowiek, znam rowniez @apio, obaj sa fajnymi ludzmi.Nie potrafie zrozumiec troszke postawy Roberta, mogl od razu zalatwic sprawe jak trzeba i nie byloby takiej sytuacji.

Dokładnie, to nie powinno ujrzeć światła dziennego :D

Ktoś napisał coś, ktoś dopisał coś a z tego powstała cała teoria spiskowa. Może jestem już lekko wesoły ale jak dla mnie to Macierewicz miałby co tu robić! I tu wynik konfrontacji nie byłby już wcale taki przesądzony... Pan Antoni obejrzałby kija, sprawdził jego wykonanie - czy stwierdziłby że to kolega ma za duże wymagania a może że to chłopak z pracowni jest nie do końca fair ??? Tego nie wiem ale chętnie poczekałbym z wszelkimi osądami bo może okaże się że znajdzie on na blanku ślady muchy tse -tse , strasznie głodnej muchy!, która to w napływie olbrzymiego głodu zrobiła ubytek w tym czy tamtym i odleciała w siną dal... zostawiając problem do rozwiązania.

Zostawmy osądy na finał. Takie nakręcanie się do niczego nie prowadzi. Wiem wiem, ktoś powie a kim ja jestem że zabieram głos... dlatego posta potraktujcie z przymrużeniem oka ale czy do końca ???

pozdro Tomek

Witam,chciałbym i ja opisać swój problem oraz posłuchać drobnych rad.

Zamówiłem nie dawno w pracowni dwa wędziska na blankach Batsona Rx7 Kleniowe 2-10.

Wędki zostały  doręczone przez kuriera,moje zażenowanie sięgnęło szczytu,gdy ująłem w dłoń wędzisko i delikatnie wprawiłem je w ruch słychać było klikanie przelotek.

Oczywiście sytuacja dotyczyła i drugiego wędziska.

Sprzedawca powiedział,że lakier i przelotki potrzebują jeszcze czasu na ułożenie się.Poczekałem więc tydzień i wyruszyłem z nimi nad wodę.Co się okazało pierwsze wędzisko brata nie przestało klikać,wręcz hałas się nasilił. A moja Uwaga,przy pierwszym żucie złamało się jak zapałka,ładowałem kijem woblera o masie około 2gram a wędka złamała się jak cieniutki suchy patyk.

Wędziska kosztowały ponad 700zł a oba nie nadają się do niczego ;/

Rozpacz mnie ogarnęła,ponieważ sezon na klenie-jazie się rozpoczął a ja chciałem  testować ten model Batsona.

Mam wędziska z Rx8 robione w innej Pracowni i nie pojawiły się takie utrudnienia i problemy :)

Wadliwy blank,czy błąd w zbrojeniu ?

[attachment=116262:sdd.jpg]

[attachment=116263:sd.jpg]

Edited by TMedic3hs

:blink: masakrycznie to wygląda.Strasznie dziwnie jakoś się połamał.

Co do klikania to temat tu już został opisany wwątku , niektórych żenuje innych śmieszy jeszcze inni przyznali by" Srebrną Trzcionkę",złota ponoć zarezerwowana jest za "ząbkowanie" .Zatem trzeba mieć nadzieję że rzeczywiście przelotki ułożą się i przestaną klikać , co do złamania to zatelefonowałbym do pracowni , przedstawił sprawę i pewnie pracownia poleci przesłanie uszkodzonej wędki i wtedy też zapewne okaże się w jakich okolicznościach wędka została uszkodzona i dalej zadecyduje co z tym fantem zrobić.

Pytanie czy plus myków nie znoszą się przez minusy klikania i ząbkowania? 

Medics - od klikających przelotek blank ci strzelił na odcinku między nimi? Batson RX7 z powodu błędów rodbuilderskich padł?

Może miałeś kręcioł od Zorro podpięty i to jego wina :D :D :D

Klikanie i ząbkowanie działa jak kwok na sumy to taka zaleta jak myki... :lol:

No nie wiem Panowie czy na klenia i jazia działa takie klikanie kusząco :) ...

Ale wiem,że mnie to irytuje.Wole nad rzeką i rozlanymi paniami wsłuchiwać się w dźwięk spławiających się ryby,usłyszeć wody szum i ptaków śpiew :)

Kubuś chcesz porozmawiać rzeczowo to,wręcz będę to zachwalał ale jeżeli masz nadal prowokować to się ucisz,nie jest to rozkaz ale prośba.

Edited by TMedic3hs

Kubuś chcesz porozmawiać rzeczowo to,wręcz będę to zachwalał ale jeżeli masz nadal prowokować to się ucisz,nie jest to rozkaz ale prośba.

Obawiam się, że po akcjach u nas na forum nie jesteś zbytnio w pozycji do takich próśb czy rozkazów ;)

Ja przynajmniej obawiałbym się kolejnej wkrętki jak w przypadku Zorro i dość ostrożnie bym do tego podchodził.

Wkrętki,a dlaczego wszystko z Kolegą Zorrem,zostało wyjaśnione ja jestem bardzo zadowolony z rozwiązania,do którego razem doszliśmy ;)

Powiem szczerze,że dalej nie będę rozwijał tego tematu było minęło spór rozwiązaliśmy i jesteśmy na pokojowej drodze,chyba o to chodzi ... :)

Zauważ Kuba,iż nie podałem gdzie robiłem te wędki,żadnej Nazwy Pracowni ani nazwisk ja też dużo wyniosłem z tej lekcji i się dużo nauczyłem .. :)

Spytałem tylko o kilka pytań :) Bo ja laik jeżeli chodzi o Redbuilding, czy to wadliwy blank a może cuś innego,chyba nie jest to takie dziwne :)

Edited by TMedic3hs

Może wada blanku? mam tego batsona i mogę powiedziec że to dośc wytrzymała konstrukcja.

Tak Darek wędki jadą do reklamacji,tylko bałem się,że zwalą winę na mnie i nie zweryfikują tego jako wadę a uszkodzenie mechaniczne zrobione w skutek użytkowania.

Z tego co widać to mało prawdopodobne aby wina leżała po stronie pracowni , raczej wada materiału lub też wina użytkownika, ale to akurat wie tylko zainteresowany :) i wymienianie nazwy pracowni czy też utajnianie na tym etapie jest bez znaczenia.Zobaczymy później jak sprawa się rozwinie i czy pracownia stanie na wysokości zadania i jaki ma serwis .Teraz  kolega bardzo ładnie się zachował że nie wymienił nazwy pracowni to to mogłoby wprowadzić zamęt lub ewentualnie odstraszyć klientów a ewidentnie widać że nie są winni.

Zgadzam się całkowicie z przedmówcą,ujawnienie nazwy pracowni byłoby troszke nie wporządku zwłaszcza że reklamacja została przyjęta.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...