mario 2,173 Report post Posted February 25, 2013 Dyskusja zeszła poniżej dopuszczalnego poziomu, koledzy. Wracamy do merytorycznych rozmów, dla personalnych wątków jest priv. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted February 25, 2013 Przelotka jak przelotka ,popełniono kilka błędów przy jej instalowaniu. Pierwszym dużym błędem jest nawinięcie kilku zwojów nici za dużo i w konsekwencji niedolanie lakieru powodujące wystawanie gołej nici spod lakieru co koszmarnie wygląda.Nić omotkowa "wjechała "już na ramkę Na mój gust jest też za dużo lakieru przed przelotką co może jest kwestią gustu a nie jakimś błędem ale ogólnie coś takiego z pracowni ...aż trudno uwierzyć Czy ta nić jest za daleko? A gdyby tam miałby być jeszcze pętla na stopce, to trzeba by pojechać jeszcze 3-4 zwoje wyżej i potem za stopkę. To nie taki oczywiste jak dla mnie. Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted February 25, 2013 Przelotka jak przelotka ,popełniono kilka błędów przy jej instalowaniu. Pierwszym dużym błędem jest nawinięcie kilku zwojów nici za dużo i w konsekwencji niedolanie lakieru powodujące wystawanie gołej nici spod lakieru co koszmarnie wygląda.Nić omotkowa "wjechała "już na ramkę Na mój gust jest też za dużo lakieru przed przelotką co może jest kwestią gustu a nie jakimś błędem ale ogólnie coś takiego z pracowni ...aż trudno uwierzyć Czy ta nić jest za daleko? A gdyby tam miałby być jeszcze pętla na stopce, to trzeba by pojechać jeszcze 3-4 zwoje wyżej i potem za stopkę. To nie taki oczywiste jak dla mnie. Co racja to racja ,można było zrobić omotkę typu Domenic Federico tylko autor nie był konsekwentny i nie przeprowadził tego do końca , jakby pociągnął kilka zwojów i owinął ze dwa razy ramkę oraz płynnie przeszedł nicią przed przelotkę to miałoby to sens no może jak poprawiał to zrobił coś w tym stylu ale zapomniał zrobić ze dwa zwoje już na ramce Lakierowanie jednak pozostawia do życzenia . Dla zainteresowanych mam fajny tutorial .pdf jak wykonać omotkę typu Domenic Federico to chętnie udostępnię , proszę pisać na priv mailowy bo najlepiej wysłać dokument przez maila Omotkę tego typu stosuje się dla przelotek "otwierających " aby dodatkowo zabezpieczyć przelotkę przed wyrwaniem Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted February 25, 2013 pdf'y mozna tez wstawiac do watkow :) Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted February 25, 2013 A ten domenic federico to nie jest przypadkiem pętla Forhana? Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted February 25, 2013 (edited) A ten domenic federico to nie jest przypadkiem pętla Forhana? Nie wchodziłem w szczegółowe nazewnictwo ale bardzo prawdopodobne że myślimy o tm samym , zaraz postaram się jakoś ten .pdf wstawić to się wyjaśni Może ktoś pomoże z tym pdf bo nie mogę zaleźć gdzie się to wstawia Edited February 25, 2013 by mrWhite7 Share this post Link to post Share on other sites
Cpt. Lego 839 Report post Posted February 25, 2013 (edited) Locking Forhan http://www.rodbuilding.org/photopost/showphoto.php/photo/2115/title/another-forhan-locking-wrap/cat/509 Nie tylko otwierających, ja stosuję do elek w ciężkich kijach. http://www.rodbuilding.org/library/forhan.html Edited February 25, 2013 by yankis Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted February 25, 2013 Jak zwał tak zwał ale myślę że chodzi koledze o taki rodzaj omotki . Wstawiłem obrazy myślę że opisy nie potrzebne Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted February 25, 2013 A ten domenic federico to nie jest przypadkiem pętla Forhana? Dokładnie, Forhan Locking Wrap - potrafi klikać niestety ;) Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted February 25, 2013 Powiedziałbym nawet, że tym bardziej - tyle tam lakieru przed stopką. Jak już się stopka odklei (czy też: jeżeli się odklei), to będzie klikac jak amen w pacierzu :) Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted February 25, 2013 "Klikanie" powinno dostać srebrną stopkę Jerkbait edycja zima 2012/2013, zaraz po złotej stopce dla "ząbkowania". :D Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted February 25, 2013 Była kiedyś taka nagroda w Teleekspresie: złota czcionka :) Zimą, tradycyjnie, poszukujemy "na gwałt" tematów zastępczych. Ten rok jakoś wyjątkowo chyba nie obfituje w ostre napie.....nki, to są raczej takie niezobowiązujące pitu-pitu z okresowymi podśmiechujkami... choć fakt, że od czasu do czasu pewne animozje wychodzą. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted February 25, 2013 Niestety, anonimowość w sieci obyczajów raczej nie łagodzi, a jak ktoś jest wrażliwy to napsuć krwi potrafi nie mniej niż w realu. Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted February 25, 2013 W realu dążenie do konfrontacji jest jakby mniej intensywne... :) Nikt by sie nie palił do wzięcia po gębie za ząbkowanie ;) Share this post Link to post Share on other sites
BadBujo 1,839 Report post Posted February 25, 2013 Panowie, Dajcie szanse pracowni naprawic wedke, przez internet ciezko. Bujo Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted February 25, 2013 Może i głupio wyszło, nie sugeruję, żeby lać kogokolwiek. Komentuję tylko aktywną obronę zajmowanych stanowisk :) Sorry za offa Share this post Link to post Share on other sites
pitt 3,148 Report post Posted February 25, 2013 W realu dążenie do konfrontacji jest jakby mniej intensywne... :) Nikt by sie nie palił do wzięcia po gębie za ząbkowanie ;) albo po zabkach za gebowanie ^_^ Share this post Link to post Share on other sites
robbox4 268 Report post Posted February 25, 2013 (edited) Informuję wszystkich zainteresowanych mniej lub bardziej że bo 2 tygodniach walenia w bęben i robienia wielkiego halo wędka została dostarczona dziś do pracowni. Postaram się znaleźć jutro więcej czasu i pokazać wszystkim zainteresowanym zdjęcia rzekomo...USZKODZONEJ wędki i...ZŁEGO malowania. Swoją droga ktoś naprawdę musiał się natrudzić przy tych zdjęciach. Niedługo nikt nie wystawi żadnej swojej pracy bo zacznie podejrzewać że kilka osób z tego forum ma rentgena w oczach i jeszcze się okaże że ranty przelotki nie zostały opiłowane pod kątem 23,7 stopnia a pod 24 stopnie. Może też się okazać że ja tracę wzrok i nie widzę już tego co inni doskonale. Edited February 25, 2013 by robbox4 Share this post Link to post Share on other sites
Apioo 519 Report post Posted February 25, 2013 (edited) Robert jak po dwóch tygodniach, dostałem od Ciebie informację, że wędkę mogę oddać w dni robocze od 9 do 17, moje pytanie było proste. Czy na Strażacką w Rzeszowie czy mam gonić do Ropczyc do siedziby firmy. Zwyczajowo nie odpisałeś więc się upomniałem w środę wieczorem i uzyskałem odpowiedź. Wędkę masz na 3 dzień roboczy od odpowiedzi. Edit: Pomijam już fakt, że to Ty się domagałeś żebym przyniósł wędkę do naprawy, a nie ja o tą naprawę prosiłem-możemy się tak przekomarzać do woli. Chciałeś to masz kij, zrób go tak, żeby wstydu nie było to Cię jeszcze pochwalę, ale nie naginaj rzeczywistości. Edited February 25, 2013 by apioo Share this post Link to post Share on other sites
Apioo 519 Report post Posted February 25, 2013 Informuję wszystkich zainteresowanych mniej lub bardziej że bo 2 tygodniach walenia w bęben i robienia wielkiego halo wędka została dostarczona dziś do pracowni. Postaram się znaleźć jutro więcej czasu i pokazać wszystkim zainteresowanym zdjęcia rzekomo...USZKODZONEJ wędki i...ZŁEGO malowania. Swoją droga ktoś naprawdę musiał się natrudzić przy tych zdjęciach. Niedługo nikt nie wystawi żadnej swojej pracy bo zacznie podejrzewać że kilka osób z tego forum ma rentgena w oczach i jeszcze się okaże że ranty przelotki nie zostały opiłowane pod kątem 23,7 stopnia a pod 24 stopnie. Może też się okazać że ja tracę wzrok i nie widzę już tego co inni doskonale. I gdzie pisałem o uszkodzeniach? proszę pokaż. Share this post Link to post Share on other sites
strary 1,607 Report post Posted February 25, 2013 "Klikanie" powinno dostać srebrną stopkę Jerkbait edycja zima 2012/2013, zaraz po złotej stopce dla "ząbkowania". :D Tjaaaa, czytam od początku i swoje zdanie mam ale prawdę powiedziawszy to ostatnio obejrzałem przelotki w kijku za 50 zyla z którym łażę po siurku w lesie i tam przelotki w porównaniu do przelotki z pracowni ze zdjęcia położone i polakierowane idealnie i nie klikają. Czemu w seryjnym kijku z najniższej półki można a w takim za tysia jak kolegi @apioo nie można i niby ok według wielu kolegów? A avid mi klika i emblem ząbkuje. Czasami nie wiem co o tym myśleć :D . Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted February 25, 2013 Fido tak jak piszesz :) rożnie to bywa z seryjnymi i pracownianymi patykami :P Chrzanić to klikanie ,ząbkowanie i bóg wie jeszcze co ;) Cieszyć sie i delektować każdą chwilą spędzoną nad wodą :D to jest to :P Share this post Link to post Share on other sites
popper 4,221 Report post Posted February 25, 2013 emblem ząbkuje A myślałem już, że tylko te real four "tykają" B) Share this post Link to post Share on other sites
Fatso 579 Report post Posted February 26, 2013 Wiosno! Przyjdź wreszcie, bo oszaleć można od tej "dyskusji" :wacko: :angry: Koledzy! Idźcie wreszcie gdzieś na ryby i przestańcie pitolić. Zęby od tego bolą ... Share this post Link to post Share on other sites
puszek7 520 Report post Posted February 26, 2013 A Ja uważam , że taki założony temat jak i cała ta rozmowa ma swój sens. Pozwala nam - klientom, którzy nie rzadko wydają mnóstwo kasy na swoje hobby dobrać takiego dystrybutora i wykonawce naszych patyczków aby mieć pewność, że robota ta zostanie wykonana sumiennie i prawidłowo. I każda opinia czy to ta o sposobie dostarczania towaru, dowodów zakupu, czy też wykonaniu jest niezwykle cenna. Bo jeśli błąd, "kiks" zdarza się sporadycznie to nie ma największego problemu, przecież jesteśmy tylko ludźmi, lecz jeśli dzieje się to częściej albo działo się, to daje do myślenia. A demonstrowanie swojego niezadowolenia jeśli konstruktywne i rzeczowe, to ja to jak najbardziej rozumiem. Bo gdybym ja był nabywcą patyka za 1000 zł i coś by mi się w nim nie podobało to też otwarcie bym o tym mówił. Tyle tylko, że cała sprawa zeszła trochę na boczne tory zamiast trzymać się meritum. Share this post Link to post Share on other sites