dekosz 613 Report post Posted June 29, 2020 (edited) Witam Robienia miejsca za szafa ciąg dalszy. Zestaw uniwersalny pod sandacze i szczupaki w idealnym stanie. Kołowrotek twin power c3000 xd hg stan perfekcyjny. Użyty na kilku wyjazdach sandaczowych. Plecionka nie jest przedmiotem sprzedaży. Cena 1100 zł wysylka 20zl Wędka Nfc Delta 2.05m 10-32g pracownia FC Fuji alconite plus Sic na szczycie. Uchwyt TVS z insertem carbonowym. Stan perfekcyjny. Kij najlepiej współpracuje z gumami sandaczowymi na główkach 10-25g, ogarnia też wszystkie woblery twitchingowe. Nie boi się przylowu suma. Super sprzęt na zalew zegrzynski, czorsztyn. Cena 800 zł odbiór osobisty Warszawa sklep Ibait lub metro Ursynów. gwarancja 5 lat od 10.2018. Cały zestaw przy odbiorze 1750zl Edited June 29, 2020 by dekosz Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted June 29, 2020 Kołowrotek kupiony u mnie w sklepie Ibait 11.03.2019. Czyli jeszcze na gwarancji Share this post Link to post Share on other sites
DAMIR 2,547 Report post Posted June 29, 2020 Czy ten TP ma przełożenie 6,0 : 1 ? Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted June 29, 2020 (edited) Czy ten TP ma przełożenie 6,0 : 1 ? Tak Edited June 29, 2020 by Guzu Share this post Link to post Share on other sites
K-Pon 1,271 Report post Posted June 29, 2020 (edited) Polecam na bolenie i sandacze. Łowie nim tylko woblerami ale myślę, że główki 20g spokojnie można podbijać nim. Edit: chodzi o TP :) Edited June 29, 2020 by K-Pon Share this post Link to post Share on other sites
DAMIR 2,547 Report post Posted June 29, 2020 Z takim przełożeniem na sandacze ? Chyba lekkie nieporozumienie .... Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted June 29, 2020 Z takim przełożeniem na sandacze ? Chyba lekkie nieporozumienie .... To jest model który najlepiej sprzedaje się po certate u nas na sandacze Share this post Link to post Share on other sites
K-Pon 1,271 Report post Posted June 29, 2020 Z takim przełożeniem na sandacze ? Chyba lekkie nieporozumienie .... Jeden obrót korbą może trwać 1s ale rownie dobrze 5s... ja nigdy nie łowię "na speeda". Pamiętaj, że przełożenie mówi o sile holowania więcej niż prędkości zwijania, wędkarz decyduje jak szybko kręcić korbą a sprzęt mu to ułatwia. Share this post Link to post Share on other sites
DAMIR 2,547 Report post Posted June 29, 2020 Jeden obrót korbą może trwać 1s ale rownie dobrze 5s... ja nigdy nie łowię "na speeda". Pamiętaj, że przełożenie mówi o sile holowania więcej niż prędkości zwijania, wędkarz decyduje jak szybko kręcić korbą a sprzęt mu to ułatwia. Z tego co pamietam jeżeli chodzi o kwestię technologiczną oraz wytrzymałościową materiałów to im wyższe przełożenie tym słabsza jest przekładnia - a to główny czynnik , którym sugeruje się przy zakupie kołowrotka pod sandacza. Uważam ,że układ 4,6 : 1 jest bardziej trafny . Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_Olsztyn 447 Report post Posted June 29, 2020 Z tego co pamietam jeżeli chodzi o kwestię technologiczną oraz wytrzymałościową materiałów to im wyższe przełożenie tym słabsza jest przekładnia - a to główny czynnik , którym sugeruje się przy zakupie kołowrotka pod sandacza. Uważam ,że układ 4,6 : 1 jest bardziej trafny . Twin Power SW ma przełożenie HG jak i XG. Nie słyszałem by rozpadła się w nich przekładnia. Share this post Link to post Share on other sites
K-Pon 1,271 Report post Posted June 29, 2020 Przełożenie mniej niż 5:1 faktycznie polecane jest pod np sumy ale to tyczy się betoniarek sprzed lat. Teraz uwierz mi wszystkie przekładnie są tak samo badziewne ale to dzięki modzie na "im lżej tym lepiej".... Share this post Link to post Share on other sites
saitt 106 Report post Posted June 29, 2020 To chyba nie tak.. Wydaje mi się że przełożenie powinno się wybierać do: - rodzaju przynęt - warunków lowiska - własnych preferencji Absutnie nie można nikomu wmawiać ze "do sandacza" to tyło szybkie albo wolne przelozenie". Każde jest dobre ale dla każdego trochę inne. Share this post Link to post Share on other sites
versicolor 87 Report post Posted June 29, 2020 Szpula w TP nie jest zamieniona od '15? Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted June 29, 2020 Szpula w TP nie jest zamieniona od '15? Nic nie jest zmienione Share this post Link to post Share on other sites
guciolucky 11,111 Report post Posted June 29, 2020 (edited) Naturalne jest, że im większe przełożenie tym mniejszą moc... Porównywanie mocy przekładni modelu TP SW z przekładnią TP XD jest śmieszne i nie warto tego komentować, kto miał modele SW wie, że wszystkie wymiary tych modeli są wyraźnie większe etc... Wracając do modeli tzw przyspieszonych, ich moc wzrasta proporcjonalnie do wielkości przekładni, moim zdaniem znośnie zaczyna się od wielkości 4000 shimano i 3000 daiwa R4, przy mniejszych czuć bardzo wyraźną różnicę i odczuwalny większy opór podczas zwijania przynęt. Każdy TP SW jest świetny na sandacze natomiast pozostałe modele TP z przekładniami XG, HG raczej od wielkości 4000 z tym, że mocniejsze z oczywistych względów będą wersję PG i to one właśnie są zalecane do ciężkiego opadu... Edited June 29, 2020 by guciolucky Share this post Link to post Share on other sites