Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
morrum

"Zrobiony w balona" cd.

Recommended Posts

Chciałbym nawiązać tu do tematu sprzed pięciu lat, http://jerkbait.pl/topic/50944-zrobiony-w-balona/?fromsearch=1 ,którego nie widziałem wcześniej, a którego wcześniejsza znajomość być może oszczędziła by mi nerwów, czasu i kasy.

Niestety opisywane przez poszkodowanych praktyki po pięciu latach nadal są przez Łukasza stosowane.
Skusiłem się na początku lutego na zestaw kilku Salmo Perchów w wersji SDR oferowanych na naszej jerkbaitowej giełdzie.
Po przelaniu kasy czekałem na paczkę dość długo, Łukasz coś tam odpisywał że jest w delegacji i ktoś miał wysłać a nie wysłał i jakieś inne banały czy może raczej banialuki. Jako że jestem osobą cierpliwą i z poczuciem humoru stwierdziłem, że nie ma co się spinać, byleby woby były do maja.
Niestety, do chwili obecnej żadna przesyłka od Dera do mnie nie dotarła, za to dotarło kilka jeśli nie kilkanaście zapewnień, że paczka już leci - a to PP a to DPD tylko jakoś zawsze zapodziewał się numer przesyłki.
Zacząłem się wkurzać dopiero, gdy minęły 4 miesiące od dokonania zakupu (10 czerwca) co i tak wymagało iście anielskiej cierpliwości. Lecz szalę goryczy przelał fakt, że Łukasz mimo iż loguje się na jerkbaicie regularnie, to przestał odczytywać wiadomości prywatne ode mnie, już nie ściemnia że wysłał, najwyraźniej mnie zlewa. Postanowiłem więc wykorzystać przyszłotygodniowy urlop na zgłoszenie sprawy na policję jako oszustwo internetowe - będzie pewnie trochę łażenia, ale nie odpuszczę.
Mam nadzieję że mój przypadek będzie przestrogą dla innych by zastanowić się kilka razy zanim zacznie się z nim robić interesy

Po tym wpisie jeszcze się odzywał, niby wysłał...
Jestem w stanie wiele zrozumieć ale nie kłamstwa. Tym bardziej że to ostra recydywa. Facet ma 30 lat a zachowuje się jak co najwyżej gimnazjum.

Ludzi na JB nawet jeśli nie kojarzę z wpisów, traktuję jak KOLEGÓW. Dlatego też dałem facetowi ponad 4 miesiące.
Niestety niektórzy na takie traktowanie nie zasługują.

Dziwię się takim ludziom. Pluje się im w twarz, a oni mówią, że deszcz pada. Bez wstydu i honoru. :angry:

Bo to typowe buractwo, burak zawsze burakiem pozostanie.

Buractwo? Takie jednostki to rak niszczący relacje społeczne, niszczący zaufanie międzyludzkie. Małe gówienko warte jedynie spuszczenia z wodą kibla i separacji od normalnych ludzi. Cytując klasykę ..."wyrwać chwasta"! 

Buractwem to się teraz określa takich, co to by gościa szast prast nadziali dupskiem na pal. Elegancki i przyzwoity obywatel powinien dokonać wszelkich starań, by doszukać się u owego delikwenta toksycznych rodziców, kłopotów charakterologicznych, skomplikowanej osobowości, czy wreszcie wyższej konieczności spowodowanej chwilowymi kłopotami finansowymi. Ja bym nadział dupskiem na pal. Zysk niewielki, ale przestroga dla innych zacna.

Przykro mi, że wtopiłeś. Złodziejowi niech się tyry ryry... Dzięki, że poinformowałeś. Wciągnąłem ten nick na listę osób na które trzeba uważać.

Nie używałbym słowa "złodziej". Mimo wszystko.

Na prośbę samego zainteresowanego proszę Modów o zamknięcie tematu. Sam nie mogę nic zrobić.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...