Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
nyny

[K] Plecionkę 4-6lb

Recommended Posts

Hej,

Jak w temacie kupię plecionkę 0.2-0.3, 4-6lb, najchętniej coś z YGK albo Varivasa, ważne miękka by była, tylko nowa.

Jakieś inne podobnej klasy rónież rozważę, aha żadnych dragonów, mikado nie proponować.

Niestety w dwóch moich ulubionych sklepach nie mają na stanie, także może ktoś z forum będzie coś miał.

Daj z pol godz. Odwiedze przepastne szafy piwnicy i sie cos znajdzie.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Polecam Sunline Siglon 8x pe 0.3 orange.Dla mnie najlepsza obok Light game'a Varivasa.
I kupisz ja tu na forum.

Daj z pol godz. Odwiedze przepastne szafy piwnicy i sie cos znajdzie.

Oki czekam :)

mam pline armored 6 lb zielona

Mam 0.4 i jakoś nie leży mi, ale dzięki za chęci.

Polecam Sunline Siglon 8x pe 0.3 orange.Dla mnie najlepsza obok Light game'a Varivasa.
I kupisz ja tu na forum.

Tak widziałem, jak nie znajdę moich ulubionych to pewnie się do Psulka odezwę :)

No sie okazalo, ze przepastne sie okazaly skąpe. Znalazlem(jeśli Cie ewentualnie zainteresuje) tylko 0.6 YGK Gesox w pięknym fryzjerskim kolorze[emoji16] sam używam na zmiane z innymi i jestem mega zadowolony. Jest w mojej ocenie albo zawyżona wytrzymałość, albo grubość(choć ciężko ocenić, bo nie ma grubości nigdzie opisanej- jest tylko opis PE i wytrz. 10lb). Nie mniej jest bardzo cienka, miękka i śliska.
Wstawiam dla porownania foty z varivasem saltwater 0.3PE 7,5lb(biała-na fotach moze niekoniecznie biala), varivas 8x niebieski 0.6PE, i ww gesox różowy. Praktycznie rożnic użytkowych jesli chodzi o rzuty nie ma(co do minimetra nie mierzyłem), ale wytrzymałość zdecydowanie na plus dla gesoxa. Ww saltwater z wiązonym fluo od varivasa 5lb nigdy nie wytzymała, zawsze pękała pletka a nie fluo(choć deklarowane 2,5 lb więcej). Gesox zawsze wytrzymał, niebieski varivas też, wiec osobiście uważam ze bezsensownie przeplaciłem za salta.32c11c4106eeb9bafb8243edafa27e36.jpg6feaa88dae5d5e377c10a658273fc391.jpg8516a9a2cd3cddd3686806e9869b48aa.jpg1c3f6cac27f3f9069c67459e2418936c.jpg2bf25c02d33ad0ba88d946924e3362c4.jpg9d26d7181a0327cdaaab0860eb1acc0e.jpg12a4958f34dcade63a8cf29198191447.jpg

Oki czekam :)

Mam 0.4 i jakoś nie leży mi, ale dzięki za chęci.

Tak widziałem, jak nie znajdę moich ulubionych to pewnie się do Psulka odezwę :)

Się minelismy z postami[emoji3]

@szpaczek23: dzięki, 0.6 mam dużo, interesują mnie moce i grubości jakie podałem, ale super dzięki za chęci.

@szpaczek23: dzięki, 0.6 mam dużo, interesują mnie moce i grubości jakie podałem, ale super dzięki za chęci.

Spoko, sam sie zdziwilem ile 0.6 mam, a ile nie mam slabszych wlasnie[emoji3]

YGK Upgrade x4 0.2; 4lb. 100 zł z wysyłką.
Oczywoscie nowa.

PW

Varivas #0.2 3.5lb ajing master 150 m, oddam za 130 zl z wysyłką

Varivas #0.2 3.5lb ajing master 150 m, oddam za 130 zl z wysyłką

PW

W zasadzie temat można zamknąć, znalazłem na Ibait YGK 0.3 i tego Varivasa też zabieram :)

Edited by nyny

PW

W zasadzie temat można zamknąć, znalazłem na Ibait YGK 0.3.

Którą konkretnie? Bo też musze coś zakupić na zapas;))

Którą konkretnie? Bo też musze coś zakupić na zapas;))

upgrade 4x, mam 5lb i jest super.

• Create New...