Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Bartol

Kupie rodbuildigowe muchowe graty

Recommended Posts

Kupię jakieś elementy do budowy muchówek, może komuś zalegają jakieś elementy. Chcę się pobawić w lekki tuning kijaszków które mam.

Konkretnie. W muchowce z gratów masz jedynie korek, uchwyt i ewent. jakieś pierścionki. Przelotki możesz samemu zmajstrować bo wsadzanie z jakiś tanich Jaxon czy innych mija się z celem. Dopałkę (fighting butt) również. Chyba że chodzi ci o blanki ale to inny "piniądz".

Koledze pewnie chodzi o wymianę przelotek lub rękojeści korkowej/uchwytu na lżejszy/lepszy w fabrycznej wędce, którą już posiada.

Zachęcam do takiego majsterkowania i zapraszam do wspólnych zakupów na Tackle24.de ;)

To samo robię. Najdroższe zabawki to korek i ładny uchwyt. Przelotki to drobniaki.
Plaster w miarę "dobrego" korka to koszt 10PLN, czyli rękojeść min. 100 plus druga 100 za ładny uchwyt. Reszta jak wspomniałem to drobniaki. :)
Można poszaleć i zrobić z dwuskladu (używane klasowe bardzo tanie) czterosklad. Ciekawostką jest to że stare kije mają bardzo przyzwoite korki. Wtedy pewne kije średniej klasy były dosyć wysoko cenione wiec i jakość wykonania musiała być choćby dobra.

Sign in to follow this  

• Create New...