jankee 1 Report post Posted June 18, 2020 Mam kilka starych Stormów Magnum Wiggle Wart, jeszcze sprzed okresu zanim Rapala przejęła Storma i zepsuła je. Stare, używane z różnymi śladami pracy, ale dalej pięknie działają. Są poszukiwane zwłaszcza przez sumowców. Wyceniam je na 44zł za sztukę. [attachment=671246:IMG_20200606_185553033.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
PrzemekL 250 Report post Posted June 18, 2020 Ile maja cm? Share this post Link to post Share on other sites
jankee 1 Report post Posted June 18, 2020 Magnum ma 7cm, wiggle wart mają 5cm Share this post Link to post Share on other sites
SPIDERLING84 947 Report post Posted June 18, 2020 zanim Rapala przejęła Storma i zepsuła je. Można się dowiedzieć na czym polega owo zepsucie? Share this post Link to post Share on other sites
koyot 53 Report post Posted June 19, 2020 Materiały, konstrukcja itp. teraz już została tylko nazwa - tak jest we wszystkich markach liczy się koszt produkcji. Obecny STORM ARASHI to już totalna porażka nadaje się jako grzechotka dla niemowlaka. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Nikt 4,460 Report post Posted June 19, 2020 Nie jak we wszystkich markach tylko w markach konkurencji ... Przecież nie po to się je kupuje aby promować i zniszczyć własną ... Share this post Link to post Share on other sites
SPIDERLING84 947 Report post Posted June 19, 2020 Materiały, konstrukcja itp. Jak to zweryfikowałeś? Badałeś ten skład? Co zmieniło się w konstrukcji? Co konkretnie? Kiedyś, ktoś tutaj powiedział, że chińskie slammery to już nie to samo. Ja mam takie trzy sztóki - wszystkie są rewelacyjne. Mówisz to co mówisz o wiggle wartach a ja właśnie wczoraj kupiłem 5 sztuk nówek i zaraz biorę się za wyginanie ciepłem steru - bo to moja najskuteczniejsza przynęta na nocne sumy. Możesz doprecyzować to o co pytałem w pierwszych zdaniach? Share this post Link to post Share on other sites
jankee 1 Report post Posted June 19, 2020 Jak to zweryfikowałeś? Badałeś ten skład? Co zmieniło się w konstrukcji? Co konkretnie? Kiedyś, ktoś tutaj powiedział, że chińskie slammery to już nie to samo. Ja mam takie trzy sztóki - wszystkie są rewelacyjne. Mówisz to co mówisz o wiggle wartach a ja właśnie wczoraj kupiłem 5 sztuk nówek i zaraz biorę się za wyginanie ciepłem steru - bo to moja najskuteczniejsza przynęta na nocne sumy. Możesz doprecyzować to o co pytałem w pierwszych zdaniach? Dla tych co znają ang. w tym linku jest część odpowiedzi dlaczego starsze są lepsze https://bass365.com/wiggle-warts-old-vs-new/ ogólnie 1 cięższy plastyk co powoduje inne pracę 2 grzechotka z kulek ołowianych, bardziej skuteczne tony 3 dwuczęściowa forma i jej niedoskonałości powodują erratyczną pracę , bardziej wabiącą 4 lepsze kolory 5 i wiele innych cech które znają ich uzytkownicy Ciekawe wiadomości na ten temat możecie spotkać na amerykąńskich forach. Tamte stormy nie były sprzedawane w europie. Share this post Link to post Share on other sites
SPIDERLING84 947 Report post Posted June 19, 2020 (edited) 1 cięższy plastyk co powoduje inne pracę 2 grzechotka z kulek ołowianych, bardziej skuteczne tony 3 dwuczęściowa forma i jej niedoskonałości powodują erratyczną pracę , bardziej wabiącą 4 lepsze kolory 5 i wiele innych cech które znają ich uzytkownicy Ciekawe wiadomości na ten temat możecie spotkać na amerykąńskich forach. Tamte stormy nie były sprzedawane w europie. Dzięki, rzeczowo i konkretnie, przygarnę jedną sztukę, szczegóły priv Edited June 19, 2020 by SPIDERLING84 Share this post Link to post Share on other sites
deridun 26 Report post Posted June 19, 2020 Storm Arashi Square Shallow na Bugu podaje mi sandacze... także odkupię chętnie grzechotki- @niemowlak. Kolor obojętny siemaluje. Share this post Link to post Share on other sites