WIL 970 Report post Posted June 17, 2020 Witam! Tak jak wyżej, kupię górną część blanku Phenixa z oznaczeniem SP962XUL. Wczoraj po 5 latach moja kleniowa perełka się złożyła. :( Szukam i bardzo chętnie zakupię górny skład. Wędeczka 2.9m opisana jako 8lb do 11g wyrzutu. Może komuś zalega, proszę o info! Pozdrawiam Łukasz Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted June 17, 2020 Skontaktuj się z Rodmasem. Trochę poczekasz ale chyba jest do dostania. Share this post Link to post Share on other sites
WIL 970 Report post Posted June 17, 2020 Dzwoniłem i czekają na blanki. Ze względu na pandemie nie wiadomo jaki jest czas oczekiwania Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted June 18, 2020 Lukasz, a tak z ciekawości nie pomogłeś jej trochę ? Czy strzeliła z niewyjasnionych przyczyn ? Kolega Night też w tym kiju się pożegnał z górnym składem - może jakaś wada ? Share this post Link to post Share on other sites
_Junak_ 2,235 Report post Posted June 18, 2020 Lukasz, a tak z ciekawości nie pomogłeś jej trochę ? Czy strzeliła z niewyjasnionych przyczyn ? Kolega Night też w tym kiju się pożegnał z górnym składem - może jakaś wada ? Widziałem co kolega Night robił z tym kijem, można powiedzieć, że używał go jako kija do przenoszenia worków z ziemniakami :P Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted June 18, 2020 Widziałem co kolega Night robił z tym kijem, można powiedzieć, że używał go jako kija do przenoszenia worków z ziemniakami :P Aha - nygus tego mi nie powiedział - martwiłem się ponieważ ja kij składałem... Share this post Link to post Share on other sites
WIL 970 Report post Posted June 18, 2020 (edited) Byłem na wieczornych kleniach. Godzine wcześniej z plecionką 0.6PE potrafiłem 5g bombkę kleniową posłać na odległość 50m wiec blank nie był stuknięty ani uszkodzony. Ciągle pięknie ładował i wyrzucał przynety. Przez 5 lat miałem na tym kiju kilka brzan i ładnych bolków- nic z kijem się nie działo. Nie wspomnę o wyjętych dziesiątkach jazi i w szczególności kleni. Zdjąłem woblerka z oczka nad foregripem(zaczep na przynęte) i chwyciłem go w dłoń. Przy okazji sprawdziłem czy ładnie plecionka przechodzi przez przelotki, czy przy ciemaku nie przesadziłem przez widełki a nie porcelankę- wszystko było idealnie. Szczytówka się zgieła może do 4 przelotki i nagle bum. Kij pękł praktycznie w połowie( nad drugą przelotką części szczytowej). Nie wyobrażajmy też sobie że szczytówka była zawiązana w supeł, nie było to zgięcie niewiadomo jakie... :p Na każdych wypadach na ryby w taki sposób wyginałem kij bardzo często i nic nigdy się nie działo. Zszokowany stałem przez 10 minut i nie dowierzałem w to co się stało. Nie było mowy o żadnym zaplątaniu plecionki o przelotki czy blank. Po 2h łowienia po prostu kij odmówił posłuszeństwa. Nie mam pojęcia do tej pory co mogło być przyczyną złamania, ale wiem jedno- muszę skombinować górny skład blanku... :) Edited June 18, 2020 by WIL Share this post Link to post Share on other sites
"Paweł" 798 Report post Posted June 19, 2020 (edited) To ja proponuję tak : Napraw go -wiem ,że będzie sie giał słabo z przesztywnieniem ,ale w miedzy czasie zamów u chłopaków szczytówkę - do momentu przyjścia nowej jakoś przebolejesz sprawe :) Innego wyjścia nie widzę ,zwłaszcza ,że wiem jak wyglądaja dostawy w Rodmasie - czeka się na nie bardzoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo długo . Da się tam zapewne wkleic jakiś kawałek blanku i łowić dalej ...... Choć domyślam się że to juz nie bedzie to samo - doradzam tę drogę ponieważ kupno z drugiej ręki używanej szczytówki do tego blanku chyba graniczy z cudem .... Edited June 19, 2020 by "Paweł" Share this post Link to post Share on other sites
vako 1,660 Report post Posted June 19, 2020 A jak jest z gwarancją na te blanki? Czy nie była aby przypadkiem dożywotnia? Jakiś czas temu w pracowni słyszałem takie zapewnienia. Share this post Link to post Share on other sites
WIL 970 Report post Posted June 19, 2020 Naprawić szczytówkę, naprawię. Wiem, że to nie będzie to samo ale warto taki zabieg wykonać. Co do gwarancji nie mam pojęcia. Dzwoniąc do Rodmasu kilka dni temu usłyszałem o opłacie około 300zł za górny skład. Zobaczymy co wyjdzie, na razie czekam... :p Share this post Link to post Share on other sites
Profil_Nieaktywny 3,133 Report post Posted June 19, 2020 Dystrybutor się zmienia , phenix idzie do brc więc pisz bezpośrednio do phenixa na dział gwarancji Share this post Link to post Share on other sites