Maynard 222 Report post Posted February 12, 2013 Myślę, że nazwy partii są tak negatywnie nacechowane, że nie warto w to brnąć dla higieny dyskusji i postulowanego przez Sławka końca offtopa oraz ponieważ wątek dosyć się już nasycił tematem. Pewna umowność pojęć funkcjonuje i już się co do tego zgodziliśmy, etykietowanie nic tu wnosi. Zwłaszcza, że duża partia uważana u nas powszechnie za prawicę, łączy programowo i ideologicznie wartości prawicowe z lewicowymi dosyć spójnie. Nazwanie ich partią lewicową wobec tych, które za lewicę powszechnie uchodzą, jest bez sensu. Pozdrawiam Grzesiek Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek_W 1,119 Report post Posted March 18, 2013 Do listy bogatych frajerów, z biednych krajów dołączyli Cypryjczycy. Jeśli komuś umknęło, to w weekend depozytariusze Cypryjskich banków zostali złupieni , w majestacie prawa. Dosłowny i niemanipulowany cytat z blogu R.Gwiazdowskiego : " Pakiet „ratunkowy” polega na tym, że prawie 6 mld euro zajebali Cypryjczykom z kont bankowych". Cały wpis dostępny: http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1212 http://www.blog.gwiazdowski.pl/index.php?subcontent=1&id=1213 Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted March 18, 2013 widziałem wczoraj w newsach..... masakra jakaś, będzie pewnie jakiś bunt prędzej czy pózniej... Share this post Link to post Share on other sites
andrew 93 Report post Posted March 18, 2013 (edited) widziałem wczoraj w newsach..... masakra jakaś, będzie pewnie jakiś bunt prędzej czy pózniej... A u nas partia rzadzaca prze do € jak cma do ognia. Ciekawe co teraz wymyslą spin doktorzy zeby przekonac słoiki z Lemingradu? Edited March 18, 2013 by andrew Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted March 18, 2013 Z regulaminu jerkbait.pl 4. (...) Pamiętaj, że jerkbait.pl jest neutralny światopoglądowo i nie jest miejscem do prowadzenia publicystyki politycznej, religijnej, obyczajowej (...) Wątek zamykam, z tego co widzę to trzeba to było zrobić wcześniej. Share this post Link to post Share on other sites