causative 6 Report post Posted March 12, 2020 Witam, Chciałbym poinformować (być może ktoś jeszcze ma ten sam problem) że dnia 25.02.2020 zakupiłem trochę gum na giełdzie, ale od wpłaty gotówki kontakt ze sprzedającym Mahone się urwał. Z góry nie oceniam, żyjemy w czasach koronawirusa i innych możliwych zdarzeń losowych, ale myślę że warto o tym napisać, bo nie wiemy co jest przyczyną. Prosze uważać. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted March 12, 2020 No dziwne bo ostatnie logowanie 09.03.2020 o godz. 08:31 czyli nie aż tak dawno. Niech ktoś z Was przypomni czy ten nick się już nie przewijał w trudnościach kontaktowych? Share this post Link to post Share on other sites
jezier 317 Report post Posted March 12, 2020 U mnie to samo, też kupiłem gumy w tym samym ogłoszeniu i do tej pory kontaktu zero. Ogłoszenie zostało usunięte. Share this post Link to post Share on other sites
psd27 927 Report post Posted March 13, 2020 Piotrek, napisz coś więcej, skoro się tak uśmiechasz.... Share this post Link to post Share on other sites
md30 33 Report post Posted March 13, 2020 Jeżeli się logował a wcześniej napotkał jakiś problem, to mógł chociaż poinformować samych zainteresowanych o problemie i możliwym opóźnieniu wysyłki. Dla mnie to jawne olanie tematu, tym bardziej ze ogłoszenie zostało usunięte. Share this post Link to post Share on other sites
unnamed 19 Report post Posted March 14, 2020 U mnie to samo, nie wysłał gum. Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted March 14, 2020 Poznałem osobiście Mahone. Widocznie coś musiało się stać bo to uczciwy forumowicz. Poczekajcie a zobaczycie. Spokojnie. Share this post Link to post Share on other sites
unnamed 19 Report post Posted March 14, 2020 Czas pokaże ;) Share this post Link to post Share on other sites
M a r a s 953 Report post Posted March 14, 2020 Ale zawsze bądźmy ludźmi , Wystarczy tylko napisać ,że będzie poślizg i określić się jak długo to potrwa. Te parę słów wyjaśnienia na pewno nie zaszkodzi. Share this post Link to post Share on other sites
unnamed 19 Report post Posted March 14, 2020 Otóż to, zwłaszcza że był aktywny na forum. Share this post Link to post Share on other sites
causative 6 Report post Posted March 15, 2020 No zobaczymy, bo jeden z kolegów na forum powiedział na priv że czeka ponad rok na 1 woblera... Share this post Link to post Share on other sites
unnamed 19 Report post Posted March 15, 2020 Ja tam się łudzić nie będę. Mam nadzieję że mu te parę złotych wyjdzie bokiem. Zaszczytne pierwsze miejsce na liście oszustów. Share this post Link to post Share on other sites
Darek64 757 Report post Posted March 15, 2020 Nie odpuszczaj. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted March 16, 2020 Nie odpuszczaj. Dokładnie, nie ma miejsca dla oszustów :D :D :D . Share this post Link to post Share on other sites
unnamed 19 Report post Posted March 16, 2020 Nikt nie mówi o odpuszczaniu, prędzej czy później się zaloguje a pamięć mam dobrą Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_Olsztyn 447 Report post Posted March 19, 2020 Ja zawsze szukam w nekrologach. Raz miałem pacjenta co przeniósł się na drugą stronę. Ale jak nie ma gościa na tablicy to pytam po jego znajomych. Share this post Link to post Share on other sites
Jozi 3,478 Report post Posted March 20, 2020 (edited) No dziwne bo ostatnie logowanie 09.03.2020 o godz. 08:31 czyli nie aż tak dawno. Niech ktoś z Was przypomni czy ten nick się już nie przewijał w trudnościach kontaktowych? No i od tej pory tj 09.03 tego roku jest poza forum. Może już pod nowym Nickiem działa. Edited March 20, 2020 by Jozi Share this post Link to post Share on other sites
ODYSEUSZ 261 Report post Posted March 20, 2020 To chyba niewykluczone.Kilka lat temu oszust chowający się pod nickiem "Kondziu" naciął dużą grupę osób i zniknął z forum oraz z facebooka. Osobiście straciłem ponad stówę a osób pokrzywdzonych była duża grupa.Proponowałem zgłoszenie sprawy na policję ale nie było chętnych. Kilka lat wcześniej w podobnej sytuacji na Allegro gdzie oszust oszukał dwadzieścia parę osób na groszowe sumy po 12-15 złotych. To nieprawda,że policja olewa takie zgłoszenia.Każdy zgłosił takie zdarzenia w miejscu zamieszkania a wszystkie sprawy zostały połączone w jedno i udało się postawić oszusta przed sądem,otrzymał kuratora zwrócił wszystkim pokrzywdzonym pieniądze . Myślę,że nie warto olewać takich oszustów lecz próbować z nimi walczyć. Share this post Link to post Share on other sites
dante 246 Report post Posted March 20, 2020 Zgadzam się z tym podejściem. Tylko dlaczego jak ja piszę o oszuście, który sprzedał mi podrobione woblery i się z tego śmieje to administracja kasuje moje wpisy? Nie odpuszczajmy oszustom, ale róbmy to po cichu, żeby nikt nie słyszał? Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_Olsztyn 447 Report post Posted March 20, 2020 Zgadzam się z tym podejściem. Tylko dlaczego jak ja piszę o oszuście, który sprzedał mi podrobione woblery i się z tego śmieje to administracja kasuje moje wpisy? Nie odpuszczajmy oszustom, ale róbmy to po cichu, żeby nikt nie słyszał? Znajomki. Tak jak olewanie interpunkcji, bo gościu ma "większego". Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted March 20, 2020 11. Administrator/właściciel portalu jerkbait.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności związanej z transakcjami przeprowadzanymi na portalu (udostępnia jedynie miejsce do ogłoszeń). Za treść ogłoszeń odpowiedzialność ponosi osoba, która je zamieszcza. 12. Komentowanie zakończonych transakcji na portalu jerkbait.pl jest zakazane – w szczególności administracja portalu nie pośredniczy w wyjaśnianiu sporów pomiędzy stronami transakcji oraz nie prowadzi w jakiejkolwiek formie archiwizacji czy dokumentacji transakcji, która mogłaby służyć jako materiał dowodowy. użytkowik @Mahone dostał do czasu wyjaśnienia sprawy dostał ban na giełdę. Osoby poszkodowane zachęcamy do zgłoszenia sprawy na policję. Share this post Link to post Share on other sites