godski 7,011 Report post Posted March 8, 2020 https://www.facebook.com/jerzyowsiak/?__tn__=kC-R&eid=ARDezSCsAtFj-596Z9C5aHoFxBA4FfX1MTOpJB3awZb1RxbKj9fcEwxxagB_hNqbi_W9u9huz7CJ1Yh0&hc_ref=ARSBCePM1DKs6SNKzT1Zq32-vxCE6GC-Y9YOKdVNIAmpwsGehdbP1uIiOmUDc2knV5o&fref=nf&__xts__[0]=68.ARDbgqif-RX0MkjPp6ukBdKYspjQlusOM6fgQ_p5yHUfMSLsmERgo3eOFwOL74Egb0iZC3SCzXF-N_Ih8CBcYV6rHTfd0hm-RW58jbjb0sEYmvbYWRwDPmVRj6QUne1EE8fe6aYlNLnO69zvVNYJ9hcSda5UWonqjGOpJIqPn-E_LgTXY4kAnBc3JAulVGw35B9zgJ5_JtOTNa2S8P4kUBIs9vRYxAw4s_JHM43fJYc8ZUA7vKN5MlGc_JT5uQjL12_wm7oV6mZ1A9BoFRKYgh1c6UgJapoe9Ibuo9pxXnyWPbPN1q1fKi4rdW9ILviJuH2_YICbRYAZv0lFTaNA8AosKQ Ci co się z tym zgadzają niech klikną "lubię to" . Pozostali niech założą nowy wątek i hejtują sobie w nim. Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted March 8, 2020 (edited) Brawo ! Edited March 8, 2020 by Guzu Share this post Link to post Share on other sites
Robert.B 206 Report post Posted March 9, 2020 Polska służba zdrowia kuleje , strach pomyśleć co by było bez orkiestry. Wyrazy szacunku Jurek. Share this post Link to post Share on other sites
Goliat 774 Report post Posted March 9, 2020 Polska służba zdrowia kuleje , strach pomyśleć co by było bez orkiestry. Wyrazy szacunku Jurek. Dokładnie to samo by było bez orkiestry. Akcja Jurka jest piękna i trzeba ją wspierać, ale to nie zmienia sytuacji w NFZ. Podam tylko liczby: Orkiestra zebrała przez 20 lat działania 1,2 mld PLN. NFZ w zeszłym POJEDYNCZYM ROKU na inwestycje w sprzęt medyczny wydał prawie 3 mld PLN. Taka to jest skala. Także Jurka propsujmy, pomagajmy, jednoczmy się, jednocześnie miejmy świadomość skali w całym tym burdelu zwanym NFZ Share this post Link to post Share on other sites
Voldemort 1,016 Report post Posted March 9, 2020 "Dokładnie to samo by było bez orkiestry" - większą głupotę to jedynie TVP1 przekazuje. Nie napiszę więcej, bo nie chcę wywoływać kolejnej niepotrzebnej wojenki na forum, ale proszę o nie wypisywanie takich tekstów, jeśli nie chce się czytać reakcji na nie! Share this post Link to post Share on other sites
Goliat 774 Report post Posted March 9, 2020 "Dokładnie to samo by było bez orkiestry" - większą głupotę to jedynie TVP1 przekazuje. Nie napiszę więcej, bo nie chcę wywoływać kolejnej niepotrzebnej wojenki na forum, ale proszę o nie wypisywanie takich tekstów, jeśli nie chce się czytać reakcji na nie! Odnieś się merytorycznie do liczb ,bez emocji. Głupoty wypisują ludzie, którzy twierdzą, że beż WOŚP by nie było respiratorów w szpitalach. Podkreślę jeszcze raz. WOŚP to wspaniałą inicjatywa którą należy wspierać. Ale nie zmieni ona obrazu NFZ-u przy takich kwotach zebranych. Share this post Link to post Share on other sites
Artek 2,564 Report post Posted March 9, 2020 Pokaż mi ten sprzęt od NFZ-tu za 3 mld. Share this post Link to post Share on other sites
korol 7,083 Report post Posted March 9, 2020 (edited) Pokaż mi ten sprzęt od NFZ-tu za 3 mld. Zadajcie sobie odrobinę trudu i popatrzcie na liczby. Koszty świadczeń opieki zdrowotnej z Planu Finansowego NFZ na 2020 to 91,77 mld PLN (łączne realizacji zadań to prawie 96 mld PLN) Jak już wspomniał Goliat, fajna inicjatywa, ale to kropla w morzu rzeczywistych wydatków. Sama chemioterapia to 1,6 mld PLN, ambulatoryjna opieka specjalistyczna 5,3 mld PLN Edited March 9, 2020 by korol Share this post Link to post Share on other sites
Voldemort 1,016 Report post Posted March 9, 2020 Odnieś się merytorycznie do liczb ,bez emocji. Głupoty wypisują ludzie, którzy twierdzą, że beż WOŚP by nie było respiratorów w szpitalach. Podkreślę jeszcze raz. WOŚP to wspaniałą inicjatywa którą należy wspierać. Ale nie zmieni ona obrazu NFZ-u przy takich kwotach zebranych. Propaganda "rządowa" poda Ci w cyferkach każdą liczbę, która Cię usatysfakcjonuje/uspokoi. Przejdź się po szpitalach a zobaczysz ile sprzętu jest z WOŚP i wyobraź sobie co by było gdyby go nie było. Jeśli jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle ??? Wystarczy nie kraść ? .... to kto teraz kradnie ??? Proszę nie cytować już moich słów, jeśli kogoś urażają, to wystarczy napisać do moda o usunięcie moich postów. Mój wpis nie był atakiem na Kolegę - jeśli tak został odebrany to przepraszam. Napisałem już wszystko co miałem na ten temat do napisania. Share this post Link to post Share on other sites