Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
golenia

Jak odróżnić oszusta? Czy jest na to metoda?

Recommended Posts

Zmarnowałem 10 minut na napisanie tego

8d52e804a745.jpg

Z cyklu opowiadań wędkarskich, ja Przemek Golenia chciałbym opowiedzieć pewną historię – jest zupełnie „wymyślona” , zbieżność nicków, imion, nazwisk, nazw stron internetowych jest przypadkowa. Proszę moderatorów o nie usuwanie, biorę na siebie pełną odpowiedzialność za to co napiszę.

Na pewnym forum wędkarskim, niejaki Radosław W. z miejscowości Pałuki ( nick, hmmm niech będzie Lamiglas87 ) postanowił sprzedać echosondę razem z mapą Maxipama południe ) Dogadaliśmy się co do ceny, przelew poszedł błyskawicznie, paczka dotarła i niby wszystko ok, ale nie było mapy… Średnio mi na niej zależało, bo to południe, ja łowię na północy, ale była częścią sprzedaży i jakby nie patrzeć to trzy stówki. I tu zaczęła się cała historia. Dziwne tłumaczenie, że może zapodziała się między papierami ( no nie da się małej kasetki z mapą włożyć między papiery ;) ), w końcu obiecanie, że zostanie dosłana, raz się przypominam, za jakiś czas drugi raz i cisza…

Około tygodnia temu na podobnym forum ktoś pisze o oszustach, ja się podłączam pod wątek, pan Radosław W. nagle budzi się, skarży się na mnie adminowi, wątek zostaje usunięty, znika.

Znowu obiecuje, że dośle. Czekam i czekam, listonosz wzrusza ramionami, nic nie ma.

Dziś mija chyba 6 tygodni. Nie robię sobie już nawet nadziei.

Dla ciebie - przesuwam palcem pod okiem, a nawet dwukrotnie…

983d5a94f62a.png

Dostałeś wszystko?
Pytam i oczekuje odpowiedzi A nie będziesz mi tu smrodzil koło D..
Jak napisałem że wyśle w przyszłym tygodniu to wyśle, i wysłałem więc nie opowiadaj głupot, bo takich problematycznych ludzi jak ty na tym forum jest kilku
Żegnam

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Chłop 6 tygodni oczekuje na towar, który sprzedałeś mu nie kompletny, a Ty masz czelność jeszcze mówić że to on Cię oczernia i mieć do niego jeszcze pretensje???

Nie jesteś w temacie to się nie wpierd......
Wszystko zgodnie z umową zostało dostarczone
Niestey jak mnie nie było w domu to dostał jak dostał
Dla mnie koniec tematu , nic nikomu nie zabrałem

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Wszystko wywnioskowałem sobie sam, w privach wrzuconych powyżej...
Twoje wypowiedzi są mi zbędne.
Nie chciałbym być na miejscu kolegi który kupił od Ciebie to echo, i pewnie inni też...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...