Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

Dzisiaj w radiu słyszałem, że z powodu nCoV branża filmowa straciła już ok 1mld $ - odwoływane są seanse i Chińczycy nie chodzą do kina. Giełdy też żywo reagują.

https://www.parkiet.com/Inwestycje/302059916-Loza-Parkietu-Czy-koronawirus-moze-wywolac-kryzys.html

A badacze przyznają, że wirus prawdopodobnie zmutował do postaci bardziej zaraźliwej:

https://www.cnbc.com/2020/02/04/researchers-say-the-coronavirus-may-be-more-contagious-than-current-data-shows.html

Edited by Bułka

Najlepsze dwie przeceny w moim życiu, to decyzja Tuska o likwidacji OFE oraz wybuch wojny na Ukrainie. Obłowiłem się :)
Teraz nie spodziewam się aż takich spadków.

Kto je łuskowce ? :(

chinczycy. tu gdzie mieszkam jest ich bardzo wielu

taka to nacja ze niczemu zywemu nie przepusci.

przypominaja szarancze

Nie no qrwa brawo.
Dlaczego oni w ogóle wjechali do Pl z Chin???
Nasze zabezpieczenia przed zagrożeniami są jak w średniowieczu.
Choć wtedy pewnie od razu by zakopali ciała jeszcze na polskiej granicy. Bez skrupułów.

Nie no qrwa brawo.
Choć wtedy pewnie od razu by zakopali ciała jeszcze na polskiej granicy. Bez skrupułów.

Płot z dykty, zasieki z papieru

Nie no qrwa brawo.

Płot z dykty, zasieki z papieru

Jako,że oglądam filmiki niezbyt dostępne drogą oficjalną,mogę napisać,że to,co mówią o coronavirusie,to taka delikatna ściema. Nieoficjalnie mówi się o ponad milionie zmarłych,a jeśli ktoś uważa,że efektem jest zapalenie płuc,to śpieszę poinformować,że śmierć trwa dosłownie chwilę,trup sieje się gęsto,zwłoki leżą na ulicach,w centrach handlowych,na bazarach (kobieta,która robiła zakupy,po prostu padła na stolik z warzywami i tak została),ludzie uciekają z kwarantanny domowej,wychodzą przez okna,co czasami kończy się upadkiem i śmiercią,wyrzucają przez okna pieniądze,rodziny wyganiają wracających domowników itp. A nowy szpital wybudowany w 7 dni to w zasadzie izolatka,z której raczej się już nie wyjdzie,do tego totalna fuszerka,woda leje się z sufitu... Ale najbardziej szkoda mi zwierząt,ale nie chcę poruszać tego tematu,bo wiadomo,jak Chińczycy się z nimi obchodzą.

Dobry przykładem tego co piszesz jest statek stojący w porcie w Japonii.

Daj linka dob tych nieoficjalnych filmików.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ja obawiam się mentalności zachodu. Jeżeli będzie trzeba wprowadzić kwarantannę na taką skalę jak w Chinach słabo to widzę. Bandy oszołomów i miłośników wszelkiej teorii spiskowej walczących o swoje wolności, będą piszczeć że to kłamstwo w imię ograniczenia ich swobody.. Jakoś nie widzę całego narody solidarnie siedzącego na 4 literach w domu jak zajdzie taka potrzeba.

Tak sobie czasem słucham wiadomości w radiu i słyszałem o ostatnich zgonach ... osób 80+. Ciekawe czy przeżyliby, gdyby zarazili się naszą rodzimą grypą? A w lubelskim szkoły zamykają..., a u mnie w szkole na osiemnastu uczniów w czwartek w jednej klasie było aż sześcioro!  ;)

Grypy nie da się porównać. Tą znamy od bardzo długiego czasu.

Coronavirus dopiero poznajemy. Nikt nie wie nic o powikłaniach. Te leki które fundują chorym bez znaczenia dla organizmu też nie są. W Tajlandia podawali leki zmieszane z tymi które podaje się zarażonym HIV.. Ja bym wolał jednak grypę naszą zwykłą niż takie szprycowanie jak przy coronavirus tym bardziej że nikt tak naprawdę nie wie jak to leczyć. To co robią lekarze to są eksperymenty.

Podkręćmy spiralę strachu: 

https://www.medicover.pl/koronawirus/koronawirus-statystyki-who/ - ilość zmarłych to 1.34 % w stosunku do chorych.

https://rcb.gov.pl/grypa-w-sezonie-epidemicznym-2018-2019-w-polsce-i-europie/ Śmiertelność grypy sezonowej wynosi 0,1-0,5% (tzn. umiera 1 do 5 na 1000 osób, które zachorowały), przy czym 90% zgonów występuje u osób po 60 roku życia.

https://pulsmedycyny.pl/prognozy-who-wiecej-zachorowan-na-nowotwory-w-2018-r-939859

Co piąty mężczyzna oraz co szósta kobieta zachorują na chorobę nowotworową w jakimś momencie swojego życia. Co ósmy mężczyzna i co jedenasta kobieta umrą z tego powodu.
Edited by Koincydencja

I wszystko GIT dopóki porównuje się TOTO z grypą ... A TOTO grypą nie jest. Zdrowia życzę bo to najważniejsze.

Miałem nie śmieszkować ale spirala strachu to będzie jak wykryją u nas pierwszy przypadek Edited by gajosik

Bo widzisz Paweł, to jest pokłosie newsów, fake newsów i innych srusów.

Moja św. pamięci Babcia opowiadała jak przychodził co jakiś czas rok, kiedy ptactwo domowe padało jak przysłowiowe muchy. Może to była ptasia grypa? Tylko, że nikt o tym nie wiedział i żyło się dalej.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...