Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

Nie mogę bo od niedzieli zakaz, a ja na niedzielę mam lot o 10 do Gdańska. A na jutro wykupione. Aż takim milionerem nie jestem żeby dac w tyś za bilet.

Jakimi liniami lotniczymi miałeś wrócić?

..."Czy ten wirus przenosi się również drogą płciową?" ...

Kontakt: usta -usta TAK usta - ... nie wiem :(

Edited by BOB

Czy ten wirus przenosi się również drogą płciową?

nie, pod warunkiem, że nie będziesz za bardzo zbliżał się do partnera/-ki :ph34r:

Po pstrągowaniu, bezowocnym niestety, kwarantanna wygląda tak
[attachment=650044:IMG_20200313_201345-2340x3120.jpg]
A do lidla o 21.20 podczas spaceru z psem.
I ciul, że prawie pusto. Będziemy jeść krewetki, tuńczyka i makrelę wędzoną

nie, pod warunkiem, że nie będziesz za bardzo zbliżał się do partnera/-ki :ph34r:

[attachment=650046:1583930647_orok6i_600.jpg]

Paznokci nadal nie obgryzam. Ojcu pow że jak pojedzie do kościoła to mu opony poprzebijam. Jezdze jak zboczeniec z mokrymi chusteczkami na fotelu. Witam się żółwikiem. A najlepiej- Siema. Dziwnie tak. Ojcu kazałem na firmę nie przychodzić w nast tygodniu. Człowiek nie martwi się o siebie w obliczu chujni tylko o bliskich. O tych mszach słuchać nie mogę już. Nie kumam o co ten upór. Blika nie można wysłać?

Paznokci nadal nie obgryzam. Ojcu pow że jak pojedzie do kościoła to mu opony poprzebijam. Jezdze jak zboczeniec z mokrymi chusteczkami na fotelu. Witam się żółwikiem. A najlepiej- Siema. Dziwnie tak. Ojcu kazałem na firmę nie przychodzić w nast tygodniu. Człowiek nie martwi się o siebie w obliczu chujni tylko o bliskich. O tych mszach słuchać nie mogę już. Nie kumam o co ten upór. Blika nie można wysłać?

Nie można nic nie pomyśli na kościół powiedzieć bo od razu, że lewak jesteś. Każdy ma w rodzinie kogoś komu nie przegadasz się bo wie swoje i myśli, że jemu nic nie będzie. Ja podobnie w pierwszej kolejności martwię się o dzieci i rodziców.

Porównując dzisiejsze wizyty w polskim Auchan i niemieckim Lidlu to jednak szajba zakupowa większa w Polsce. W Lidlu wszystko dostępne choć nieco przetrzebione. Szczególnie pieczywo paczkowane oraz makarony i mięso. Za to papieru toaletowego sporo, w Auchan pozostał tylko taki tani szary.

W Brandenburgii też nam szkoły zamknęli więc nie bardzo mam co zrobić z 8 letnim synem. U  żony w klinice organizują jakąś opiekę dla dzieci ale jaki to ma sens z jednego skupiska w drugie go pakować. Do dziadków w Polce już go nie odwiozę bo boje się że zamknięcie granic będzie dłuższe niż przewidują. Ja mam na przyszły tydzień zaplanowaną normalną pracę w Berlinie - niestety jako prywaciarz sam muszę zarobić na składkę zdrowotną.   

Czy ten wirus przenosi się również drogą płciową?

Ogólnie drogą kropelkową, ja np mam dobry strzał, nie kropelkuje, nie boję się :)

Porównując dzisiejsze wizyty w polskim Auchan i niemieckim Lidlu to jednak szajba zakupowa większa w Polsce. 

Kto bogatemu zabroni ?  :D

Zamknąć ?! Przecież można tak. :)
Kościół nie jedno ma imię. -_-
https://schpolnoc.pl/koronawirus-komunikaty/

W wielu firmach w mojej okolicy wprowadzono mierzenie temperatury na wejściu. Okazuje się, że nadal w obecnej sytuacji ludzie bagatelizują problem i przychodzą do pracy chorzy i z gorączką. Jutro dam Wam znać ile osób zostało "wyłapanych". To są wszystko procedury chroniące jeszcze zdrowe osoby przed tymi, którzy są nieodpowiedzialni i przyjdą do pracy/kościoła/sklepu. Niech nikt nie szuka nigdzie ataków i nie doszukuje się drugiego dna. Przynajmniej w moich wypowiedziach

Myślicie, że te działania to Polityka przed wyborami, czy jest naprawdę grubo i źle? Bo nie chce mi się wierzyć, że dla 2 osób zmarłych i nawet perspektywie kilku stowek chorych zamkneli by ruch graniczny i galerie...

Myślicie, że te działania to Polityka przed wyborami, czy jest naprawdę grubo i źle? Bo nie chce mi się wierzyć, że dla 2 osób zmarłych i nawet perspektywie kilku stowek chorych zamkneli by ruch graniczny i galerie...

Raczej ostrożność i przewidywanie. Nie chcemy chyba mieć tego co we Włoszech!

Ludzie bagatelizują problem,do czasu ,kiedy nie dotknie ich to bezpośrednio,dlatego tak szybko ten wirus się rozprzestrzenia!

Edited by cyprys19

Jadnak się rozprzestnieni. Martwi mnie kondycja naszej służby zdrowia. Wbrew pozorom i zapowiedźom , za dobra nie jest

Będą dziesiątki (oby nie setki) zmarłych) i tysiące chorych. Obym się mylił.

Zamknięcie galerii to strzał w 10. Jeszcze jakieś służby powinny zadziałać z młodzieżą gromadząca się w większych skupiskach osiedlowych i tym podobnych miejscach. Młody wiek ma to do siebie, że jeszcze nie myśli racjonalnie. Wręcz głupio i nieodpowiedzialnie. Wszystko przychodzi z czasem ale nie u 15 latków. Sam jak byłem w ich wieku to się buntowałem i byłem anty chociaż rodzice często i skutecznie wybijali mi głupoty z głowy. W obecnej chwili już nawet głupie filmiki parodiujące sytuację przestają mnie śmieszyć.

Będą dziesiątki (oby nie setki) zmarłych) i tysiące chorych. Obym się mylił.

Też tak mi się wydaję. Obecne informacje w mediach pokazują jaka liczba jest przetestowania i namierzona. W zachodnich krajach do tej pory zrobiono testów kilka/kilkadziesiąt razy więcej. Więc i statystyki mają wyższe.

We Włoszech jest taka sprawa że osobami starszymi opiekowała się spora ilość chińczyków. Po nowym roku i kwarantannie(w Chinach) zarażeni przylecieli do pracy z dziadkami. I tak to już poszło.

Nosiciela nie łatwo wyłapać jak sam nie choruje.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...