Robert.B 206 Report post Posted March 13, 2020 Premier przekazał też, że od niedzieli wstrzymane zostaną transporty: lotnicze, autobusowe, kolejowe i samochodowe. Blokada wejdzie w życie w nocy z sobotę na niedzielę. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek77 637 Report post Posted March 13, 2020 To teraz do niedzieli zacznie się niezła jazda na granicach. Share this post Link to post Share on other sites
bartosz311287 2,554 Report post Posted March 13, 2020 (edited) Tyle to ja wiem myślałem że kolega jakieś inne info ma...narobił tylko nadziei. W sobotę wykupione. Edited March 13, 2020 by bartosz311287 Share this post Link to post Share on other sites
vako 1,660 Report post Posted March 13, 2020 https://twitter.com/hashtag/zostanwdomu?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw Share this post Link to post Share on other sites
BraWo 170 Report post Posted March 13, 2020 http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=27381&Itemid=47 Share this post Link to post Share on other sites
Bułka 1,057 Report post Posted March 13, 2020 Czy za ćwiczenie z muchówką na trawniku przed domem też będą pałować? ;) Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted March 13, 2020 Czy za ćwiczenie z muchówką na trawniku przed domem też będą pałować? ;) Dozwolone ale tylko wędkami w klasie nieparzystej i ze sznurem odpowiadającym klasie wędki :D Share this post Link to post Share on other sites
jedin 1,021 Report post Posted March 13, 2020 Bartek chyba możesz wrócić ale bedziesTyle to ja wiem myślałem że kolega jakieś inne info ma...narobił tylko nadziei. W sobotę wykupione. Bartek chyba możesz wrócić ale bedzies na 2 tygodniowej kwarantannie Share this post Link to post Share on other sites
bartosz311287 2,554 Report post Posted March 13, 2020 Nie mogę bo od niedzieli zakaz, a ja na niedzielę mam lot o 10 do Gdańska. A na jutro wykupione. Aż takim milionerem nie jestem żeby dac w tyś za bilet. Share this post Link to post Share on other sites
SUONE 73 Report post Posted March 13, 2020 Ciekawe czy pozwolili by na kwarantanne w namiocie nad wodą . Albo na wypady na ryby z kwarantanny . Bo ja psze pana jadę na ryby , jestem sam , i jadę na odludzie nie będę miał kontaktu z nikim innym Share this post Link to post Share on other sites
Sayonara 1,882 Report post Posted March 13, 2020 Jestem pod wrażeniem działań polskiego Rządu. W Niemczech się mówi, że Angela miała zrobić to samo ze trzy tygodnie wcześniej ale zabrakło jej jaj.... Co jest jakby fizjologicznie zrozumiałe. Chwali się polskie działania. Drugą robotę mi zamknęli. Szkoły też. Od poniedziałku ruszam na "kwarantannę" spinningową. Mieszkam nad rzeką więc ryzyko żadne. To może być niezły sezon... BTW - gdzieś tak pod koniec roku urzędy stanów cywilnych we wszystkich zawirusowanych krajach nie nadążą z wypisywaniem aktów urodzeń. Natura poniekąd sama dba o przywrócenie właściwego kształtu... Powodzenia Wszystkim. Share this post Link to post Share on other sites
Tiur 145 Report post Posted March 13, 2020 Jasne, że bardzo dobra decyzja z galeriami i restauracjami. Ale już chyba teraz można wspomnieć, że plotki o zamknięciu sklepów się nie potwierdziły. Chociaż sytuacja zmienia się z godziny na godzinę i zawsze wszystko może się zmienić. Nasz rząd wyciąga wnioski z innych przypadków poza jednym. Dalej nie mają jaj zamknąć kościołów Share this post Link to post Share on other sites
szkutnik 484 Report post Posted March 13, 2020 Przecież jest zakaz zgromadzeń pow 50 osób i tyczy się to też zgromadzeń religijnych. Share this post Link to post Share on other sites
croock 289 Report post Posted March 13, 2020 Dalej nie mają jaj zamknąć kościołów przecież właśnie to zrobili. Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted March 13, 2020 Podaj link potwierdzający zamknięcie kościólow...strach zamknąć, żeby nie przegrać wyborów? Przeciez tam z reguły same osoby z grupy ryzyka.... Share this post Link to post Share on other sites
Tiur 145 Report post Posted March 13, 2020 (edited) przecież właśnie to zrobili. Nic podobnego. https://wiadomosci.wp.pl/wazny-komunikat-duchownych-w-kosciolach-maksymalnie-do-50-osob-6488587637024897a Edited March 13, 2020 by Tiur Share this post Link to post Share on other sites
Sławek77 637 Report post Posted March 13, 2020 Kościół ogranicza msze do max 50 osób... Share this post Link to post Share on other sites
szkutnik 484 Report post Posted March 13, 2020 Proszę i to z wyborczej... B) https://kielce.wyborcza.pl/kielce/7,47262,25788649,koronawirus-zakaz-zgromadzen-powyzej-50-osob-zamkniete-puby.html?disableRedirects=true Obowiązywać będzie zakaz zgromadzeń powyżej 50 osób. Dotyczy to m.in. uroczystości religijnych. czyli de facto nie będzie mszy Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted March 13, 2020 Panowie, proszę żeby w tym wątku oprócz zwykłych informacji, nie pojawiła się żadna dyskusja dotycząca kościołów... powód powszechnie znany, wiadomy Share this post Link to post Share on other sites
polny 121 Report post Posted March 13, 2020 Jak nie będzie mszy??? W tygodniu na mszach np.porannych to nawet 50 osób nie ma i msze są. Dla 49 miałyby się nie odbyć? Share this post Link to post Share on other sites
szkutnik 484 Report post Posted March 13, 2020 No i w czym jest problem ? Kościół (budynek ) jest przeważnie dość duży więc zagęszczenie ludków na m2 przy tych 50 osobach będzie pewnie mniejsze niż w biedronce. Normalnym chodzi o to żeby nie było tłumu, a lewactwu żeby zamknąć kościoły. Ot co. Share this post Link to post Share on other sites
korol 7,083 Report post Posted March 13, 2020 Przecież ograniczyli. Wystarczyło słuchać. Prawda jest taka, że postąpili zajebiście. Bez czekania, aż się wszystko wymknie spod kontroli. Zawsze można szukać dziury w całym, ale tym razem na prawdę głupio. Gdy tak szybko działały inne kraje, nie byłoby takiej tragedii w Europie. Share this post Link to post Share on other sites
drag 2,275 Report post Posted March 13, 2020 Każdy kto ma po kolei w głowie nie będzie się ładował do środka kościoła,niezależnie od tego czy w środku będzie osób 13 czy 49. Ja na przykład pójdę,stanę sobie na cmentarzu przy grobie Ojca i spokojnie mszy wysłucham jeśli taka w ogóle się odbędzie.Tłumów pod kościołami raczej się nie spodziewam. Share this post Link to post Share on other sites
HaDe 4,997 Report post Posted March 13, 2020 Czy ten wirus przenosi się również drogą płciową? Share this post Link to post Share on other sites