Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

Uwielbiam plotki wszelakie. ktos cos uslyszał, ktoś coś się dowiedział, gdzieś słyszał jak mówili, a to tylko pozywka na sianie paniki. Więcej szkód wyrządzi niż sam wirus...

Żarty żartami ale to z poważnego źródła....

W tej chwili już chyba każdy ma 'poważne źródła'.
Jakby miał żyć, gdyby nie miał?

Albo jest nieprawdopodobna opcja, że z uwagi na braki w sklepach jadą po zaopatrzenie ...

Kulki proteinowe dla kogoś kto buduje masę jak znalazł.

Panowie, plotki i domysły są jeszcze gorsze niż ten wirus.

Zdrowy rozsądek i higiena. Tyle i aż tyle.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Epidemia paniki i głupoty rozprzestrzenia się szybciej niż sam koronawirus.

Not great, not terrible. Ponad 40 osób zmarło, ponad tysiąc zakażonych, czyli śmiertelność jest wysoka. Podobno wirus pochodzi od węży żywiących się nietoperzami, podobno "uciekł" z laboratorium - jak to w ChRL, nikt nic nie wie. Wczoraj w Wuhan budowano w ekspresowym tempie szpital, dzisiaj okazuje się, że to już dwa szpitale więc władze ChRL przewidują wzrost liczby zarażonych. Pierwsze osoby zarażone są już również w Europie, więc jest nieciekawie. Przy dzisiejszych realiach, czyli zagęszczeniu populacji, publicznych środkach transportu, transporcie lotniczym może być nieciekawie, bo wirus może przenieść się setki lub tysiące kilometrów w ciągu dnia, czego przykładem jest chociażby ASF u polskich dzików. Wczoraj widziałem filmy z Chin, gdzie ludzie tracili przytomność i padali na ziemię - prawdopodobnie na skutek zakażenia i wyglądało to bardzo niepokojąco.

Epidemia paniki rozprzestrzenia się szybciej niż sam koronawirus.

;)

Teraz przemawia premier. Mi już nie jest do śmiechu. Wirus to przesada? Grypa? Zamknął ktoś kiedyś z powodu "grypy" pół Polski? Ba! Pół świata!

Ja tam nie widzę paniki. Ludzie dalej pracują, o ile mogą to z domu, a przy okazji próbują się przygotować najlepiej jak potrafią.
Rząd znając nasze ograniczenia i psychologię tłumu dozuje informacje oraz podejmuje dość szybkie decyzje. Aż jestem zaskoczony.

A głupie to jest bagatelizowanie. Nic się nie dzieje, dlatego wojsko ma już rozkazy na stan wyjątkowy... już zamykamy granice, przed czasem!

Edited by korol

To sobie do domu polecialem. Człowiek radosny że udało się kupić bilet powrotny do domu to ten p...wprowadził od niedzieli zakaz lotów...Na sobotę wykupione w sekundę. Człowiek tak się cieszył na powrót do rodzinki a tu taki...

I wiemy szybciej niz inni. Bo juz kilkanascie stron wczesniej :)

Eeee tam co to za wyprzedzenie kilkunastostronicowe ... Dean Kontz to przewidział lata temu ... Dokładnie w 1981 Edited by Sławek Nikt

U mnie kamień z serca, kupa w majty. Bo mamę wpuszczą, tylko na 2 tygodnie na kwarantannę. W PL to przynajmniej dowiozę paczkę (jak ominę blokadę). Bardzo się cieszę, powaga.

Myślę że dobrze.
Jakby Włochy,Hiszpania, Francja zrobiły to wcześniej to być może nie byłoby takiego syfu.

Inaczej nazwali
Ale praktycznie jest

Mi chyba też uda się jutro dolecieć, oczywiście jak Bóg da.. Przymusowy areszt w domu też jakoś przeżyję, obym nie przywlókł ze sobą tego gówna..

Kolega jest żołnierzem zawodowym.
Był na urlopie. Był.
Do 24 dzisiaj wszyscy zawodowi muszą się stawić w jednostkach

Przecież zakaz dotyczy obcokrajowców. Obywatele mogą wrócić pod warunkiem poddania się dwutygodniowej kwarantannie.

Przecież zakaz dotyczy obcokrajowców. Obywatele mogą wrócić pod warunkiem poddania się dwutygodniowej kwarantannie.

Chyba że mieli wrócić na tydzień.

Czyli loty nie są odwołane? I w niedzielę będę mógł wrócić z Finlandii samolotem? Napisz mi kolego że będę mógł...

Czyli loty nie są odwołane? I w niedzielę będę mógł wrócić z Finlandii samolotem? Napisz mi kolego że będę mógł...

Maja być czartery cokolwiek to znaczy.
To chyba w konsulacie się dowiedzieć będziesz musiał

Z soboty na niedzielę zakaz...Leć jutro....

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Edited by chlodnica

Kolega jest żołnierzem zawodowym.
Był na urlopie. Był.
Do 24 dzisiaj wszyscy zawodowi muszą się stawić w jednostkach

Jedna kompania wojny nie czyni

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...