M a r a s 953 Report post Posted March 12, 2020 Myślę, że znaczna część robi zapasy, żeby unikać przez jakiś czas miejsc, w których jest większe ryzyko zarażenia się. Dokładnie tak ,i tylko z tego powodu zrobiłem jakieś tam zapasy . Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted March 12, 2020 A teraz na chwile rozluznienia, troche egzotyki, czyli horrory kategorii B/C dziejace sie na zywo, teraz : https://turystyka.wp.pl/koronawirus-przepedzil-turystow-setki-malp-bija-sie-o-jedzenie-w-tajlandii-6488064678783105a Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted March 12, 2020 Sytuacja z Niemiec gdyż tu mieszkam na stałe z rodziną. W radiu i tv ciągle temat wirusa. A tak poza tym to wszystko w normie, nikt nie panikuje, wszystko otwarte, w sklepach półki pełne jak zawsze. Szkoły, knajpy itd pełne ludzi. Liczenie kasy przez Lidla, kauflanda, biedronkę i inne markety które zalały Polski rynek. W tym momencie w Polsce biją rekordy sprzedaży żywności, chemii i innych artykułów spożywczo przemysłowych. O co tu chodzi? Można się domyślać Znaczy się domyślasz się że to mityczni Oni wysłali wirusa na nas biednych aby nas ograbić i ogołocić poprzez te wszystkie Lidle ???? Poważnie ? Share this post Link to post Share on other sites
M a r a s 953 Report post Posted March 12, 2020 Cien to jest marka albo inaczej mówiąc brand ,który jest dostępny w sieci Lidla a jego cena na półce około 4 zeta. Takich i innych przykładów na takie hieny można znaleźć od groma. https://allegro.pl/oferta/antybakteryjny-odswiezajacy-zel-do-rak-50ml-9050096853 Drugim przykładem są maseczki typowo przeciw pyłowe ,które to bardzo szybo zmieniły nazwę na antywirusową i kilkukrotnie cenę. Share this post Link to post Share on other sites
Robas 920 Report post Posted March 12, 2020 (edited) rzad zakazał sprzedaży maseczek i żelów antybakteryjnych na allego i olx , https://epoznan.pl/news-news-103709-koniec_ze_sprzedaza_maseczek_i_zelu_antybakteryjnego_na_allegro_i_olx_rzad_wydal_zakaz Edited March 12, 2020 by Robas Share this post Link to post Share on other sites
chlodnica 2,824 Report post Posted March 12, 2020 (edited) No i stało się...Poznań... Pierwsza śmiertelna ofiara tego paskudztwa... :( Ciekawe czy ktoś na Rybomanii był nosicielem... Edited March 12, 2020 by chlodnica Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted March 12, 2020 Najdziwniejsze jest to, że wieść ta po Poznaniu krążyła już wczoraj w godzinach pod wieczornych.... Share this post Link to post Share on other sites
bartsiedlce 5,614 Report post Posted March 12, 2020 Może umyć wystarczy? :whistling: Share this post Link to post Share on other sites
ISAR 184 Report post Posted March 12, 2020 Najgorszy scenariusz to ja widzę w szpitalu jak będzie segregacja pacjentów - pewnie ze względu na wiek- którego mają podłączyć do respiratora.A tych zapewne będzie kilka razy mniej jak pacjentów. Dziś rano zaliczyłem Lidla i swój mięsny sklep więc zapasy mam zrobione .Żona już z dzieckiem w domu będzie przez min. dwa tygodnie. Jakieś pieczywo co dwa/trzy dni za rogiem kupię i jakoś damy radę. I nigdzie się nie ruszamy przez ten okres. W radio zet była dziś rozmowa ,że niby robili jakąś tam symulację wzrostu zakażeń w PL i te najbliższe dwa tygodnie to ma być max i niby po tym okresie ma już być mniejsza .Skoro tak, to IMO te dwa tygodnie zamkniętych szkół przedłużą min o jeszcze kolejne 7-10 dni. Pożyjemy zobaczymy. Aha ,nawet w sklepie zoologicznym było widać puste regały. no i doczekales sie i tego. We wloszech juz nastepuje segregacja chorych z powodu braku respiratorow. Pacjenci majacy powyzej 80 lat sa w kolejce do zycionosnego tlenu pomjani. :( Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted March 12, 2020 (edited) Daj linka do źródeł bo aż nie chce mi się wierzyć w takie newsy. Mamy 2020 rok serio robili by segregacje? Edited March 12, 2020 by gajosik Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted March 12, 2020 Daj linka do źródeł bo aż nie chce mi się wierzyć w takie newsy. Mamy 2020 rok serio robili by segregacje? A jakie mają wyjście jak sprzętu brakuje? Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted March 12, 2020 no i doczekales sie i tego. We wloszech juz nastepuje segregacja chorych z powodu braku respiratorow. Pacjenci majacy powyzej 80 lat sa w kolejce do zycionosnego tlenu pomjani. :( To jakie kryteria w takim przypadku byś zastosował gdyby trzeba było wybierać???? TU JEST TROJA :ph34r: Share this post Link to post Share on other sites
marianosum 399 Report post Posted March 12, 2020 Będzie rosło i to bardzo! na samym moim osiedlu wróciło w panice z Niemiec i Włoch około 14 znajomych osób + dzieci i mąż/żona to jak to może wyglądać w skali kraju?? To są potencjalni nosiciele tego g... Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted March 12, 2020 A jakie mają wyjście jak sprzętu brakuje? Ja wiem, ale cały czas mam nadzieję że to fakenews. Będzie słabo jak okaże się to prawdą. Share this post Link to post Share on other sites
M a r a s 953 Report post Posted March 12, 2020 Będzie rosło i to bardzo! na samym moim osiedlu wróciło w panice z Niemiec i Włoch około 14 znajomych osób + dzieci i mąż/żona to jak to może wyglądać w skali kraju?? To są potencjalni nosiciele tego g... A na granicy do kontroli temperatury ciała są kierowane tylko busy i autobusy a osobowe nie są zatrzymywane. Share this post Link to post Share on other sites
Friko 6,030 Report post Posted March 12, 2020 Właśnie usunąłem kilka wypowiedzi i zawiesiłem konto na 1 dzień trzem forumowiczom z powodu naruszania regulaminu jerkbait.pl w wątku "Coronavirus". Moderatorzy kilkukrotnie prosili w wątku o powstrzymanie się od wypowiedzi nacechowanych politycznie czy światopoglądowo - skoro nie podziałały apele może podziała zawieszenie konta. Jak będę to musiał robić zbyt często wątek skończy z kłódką. To jest ostatnie ostrzeżenie. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek O 1,717 Report post Posted March 12, 2020 Daj linka do źródeł bo aż nie chce mi się wierzyć w takie newsy. Mamy 2020 rok serio robili by segregacje? https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-we-wloszech-politico-lekarze-dokonuja-selekcji-pacjentow-4330081 Share this post Link to post Share on other sites
M a r a s 953 Report post Posted March 12, 2020 A teraz to https://tvn24.pl/katowice/koronawirus-w-sosnowcu-sor-zamkniety-pacjenci-na-kwarantannie-u-jednego-wykryto-koronawirusa-4351258 Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted March 12, 2020 Dziękuję. Przyznam że spodziewałem się wiele ale to już mnie szokuje. Share this post Link to post Share on other sites
Bułka 1,057 Report post Posted March 12, 2020 https://tvn24.pl/swiat/koronawirus-we-wloszech-politico-lekarze-dokonuja-selekcji-pacjentow-4330081 Jak na wojnie. Share this post Link to post Share on other sites
grzegorzyk 255 Report post Posted March 12, 2020 A są jakieś nowe wieści od pacjenta 0 .? Share this post Link to post Share on other sites
Tomek O 1,717 Report post Posted March 12, 2020 Jak na wojnie. Praktycznie tak. Największe uderzenie i tak przed nami. Wrocław można powiedzieć stanął w biały dzień. W tramwajach jeździ góra 5 osób ! W jednej z Biedronek w centrum w jednym ciągu sprzedażowym widziałem jeden kalafior i jedną musztardę ! Jak na wojnie. Share this post Link to post Share on other sites
haja1978 1,061 Report post Posted March 12, 2020 Niepokojące jest też to, że ciężko jest znaleźć dane z ostatniej doby we Włoszech. Oby sytuacja nie była tam już całkowicie poza kontrolą. Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted March 12, 2020 Niepokojące jest też to, że ciężko jest znaleźć dane z ostatniej doby we Włoszech. Oby sytuacja nie była tam już całkowicie poza kontrolą. Beda po godzinie 20 Tak jak wczorajsze wczoraj Share this post Link to post Share on other sites
bogdan333 306 Report post Posted March 12, 2020 Dziękuję. Przyznam że spodziewałem się wiele ale to już mnie szokuje. Takie są procedury przy wypadkach,katastrofach ratuje się tych co mają szanse na przeżycie. Smutne ale prawdziwe. Share this post Link to post Share on other sites