Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

Myślę, że znaczna część robi zapasy, żeby unikać przez jakiś czas miejsc, w których jest większe ryzyko zarażenia się.

Dokładnie tak ,i tylko z tego powodu zrobiłem jakieś tam zapasy .

Sytuacja z Niemiec gdyż tu mieszkam na stałe z rodziną. W radiu i tv ciągle temat wirusa. A tak poza tym to wszystko w normie, nikt nie panikuje, wszystko otwarte, w sklepach półki pełne jak zawsze. Szkoły, knajpy itd pełne ludzi. Liczenie kasy przez Lidla, kauflanda, biedronkę i inne markety które zalały Polski rynek. W tym momencie w Polsce biją rekordy sprzedaży żywności, chemii i innych artykułów spożywczo przemysłowych. O co tu chodzi? Można się domyślać

Znaczy się domyślasz się że to mityczni Oni wysłali wirusa na nas biednych aby nas ograbić i ogołocić poprzez te wszystkie Lidle ???? Poważnie ?

Cien to jest marka albo inaczej mówiąc brand ,który jest dostępny w sieci Lidla a jego cena na półce około 4 zeta. Takich i innych przykładów na takie hieny można znaleźć od groma.

https://allegro.pl/oferta/antybakteryjny-odswiezajacy-zel-do-rak-50ml-9050096853  

Drugim przykładem są maseczki typowo przeciw pyłowe ,które to bardzo szybo zmieniły nazwę na antywirusową  i kilkukrotnie cenę.

No i stało się...Poznań...

Pierwsza śmiertelna ofiara tego paskudztwa... :(

Ciekawe czy ktoś na Rybomanii był nosicielem...

Edited by chlodnica

Najdziwniejsze jest to, że wieść ta po Poznaniu krążyła już wczoraj w godzinach pod wieczornych....

Najgorszy scenariusz to ja widzę w szpitalu jak będzie segregacja pacjentów - pewnie ze względu na wiek- którego mają podłączyć do respiratora.A tych zapewne będzie kilka razy mniej jak pacjentów.

Dziś rano zaliczyłem Lidla i swój mięsny sklep więc zapasy mam zrobione  .Żona już z dzieckiem w domu będzie  przez min. dwa tygodnie. Jakieś pieczywo co dwa/trzy dni za rogiem kupię i jakoś damy radę. I nigdzie się nie ruszamy przez ten okres.

W radio zet była dziś rozmowa ,że niby robili jakąś tam symulację wzrostu zakażeń w PL i te najbliższe dwa tygodnie to ma być max i niby po tym okresie ma już być mniejsza .Skoro tak, to IMO te dwa tygodnie zamkniętych szkół przedłużą min o jeszcze kolejne 7-10 dni. Pożyjemy zobaczymy.

Aha ,nawet w sklepie zoologicznym było widać puste regały.

no i doczekales sie i  tego. We wloszech juz nastepuje segregacja chorych z powodu braku respiratorow.

Pacjenci majacy powyzej 80 lat sa w kolejce do zycionosnego tlenu pomjani. :(

Daj linka do źródeł bo aż nie chce mi się wierzyć w takie newsy. Mamy 2020 rok serio robili by segregacje? Edited by gajosik

Daj linka do źródeł bo aż nie chce mi się wierzyć w takie newsy. Mamy 2020 rok serio robili by segregacje?

A jakie mają wyjście jak sprzętu brakuje?

no i doczekales sie i  tego. We wloszech juz nastepuje segregacja chorych z powodu braku respiratorow.

Pacjenci majacy powyzej 80 lat sa w kolejce do zycionosnego tlenu pomjani. :(

To jakie kryteria w takim przypadku byś zastosował gdyby trzeba było wybierać???? 

TU JEST TROJA  :ph34r:

Będzie rosło i to bardzo! na samym moim osiedlu wróciło w panice z Niemiec i Włoch około 14 znajomych osób + dzieci i mąż/żona to jak to może wyglądać w skali kraju?? To są potencjalni nosiciele tego g...

A jakie mają wyjście jak sprzętu brakuje?

Ja wiem, ale cały czas mam nadzieję że to fakenews. Będzie słabo jak okaże się to prawdą.

Będzie rosło i to bardzo! na samym moim osiedlu wróciło w panice z Niemiec i Włoch około 14 znajomych osób + dzieci i mąż/żona to jak to może wyglądać w skali kraju?? To są potencjalni nosiciele tego g...

A na granicy do kontroli temperatury ciała  są kierowane  tylko busy i autobusy a osobowe nie są zatrzymywane.

Właśnie usunąłem kilka wypowiedzi i zawiesiłem konto  na 1 dzień trzem forumowiczom z powodu naruszania regulaminu jerkbait.pl w wątku "Coronavirus". Moderatorzy kilkukrotnie prosili w wątku o powstrzymanie się od wypowiedzi nacechowanych politycznie czy światopoglądowo - skoro nie podziałały apele może podziała zawieszenie konta. Jak będę to musiał robić zbyt często wątek skończy z kłódką. To jest ostatnie ostrzeżenie.

Jak na wojnie.

Praktycznie tak. Największe uderzenie i tak przed nami. Wrocław można powiedzieć stanął w biały dzień. W tramwajach jeździ góra 5 osób ! W jednej z Biedronek w centrum w jednym ciągu sprzedażowym widziałem jeden kalafior i jedną musztardę ! Jak na wojnie.

Niepokojące jest też to, że ciężko jest znaleźć dane z ostatniej doby we Włoszech. Oby sytuacja nie była tam już całkowicie poza kontrolą.

Niepokojące jest też to, że ciężko jest znaleźć dane z ostatniej doby we Włoszech. Oby sytuacja nie była tam już całkowicie poza kontrolą.

Beda po godzinie 20
Tak jak wczorajsze wczoraj

Dziękuję. Przyznam że spodziewałem się wiele ale to już mnie szokuje.

Takie są procedury przy wypadkach,katastrofach ratuje się tych co mają szanse na przeżycie.

Smutne ale prawdziwe.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...