Guzu 18,102 Report post Posted March 11, 2020 No i za chwilę będziemy mieli w całej Europie i pewnie na świecie to co jest w tej chwili we Włoszech. Krzywe wzrostu zakażeń są praktycznie identyczne na całym świecie https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_10/coronavirus-altri-paesi-saranno-uguali-all-italia-entro-9-14-giorni-bdc1e9b2-62e5-11ea-a693-c7191bf8b498.shtml Zobacz krzywe przebiegu wzrostu liczby zarażeń Japonia czy USA vs Włochy i Iran. Wygodnie jest upraszczać sobie obraz, ale może nie aż tak ? Share this post Link to post Share on other sites
kruz 530 Report post Posted March 11, 2020 Zobacz krzywe przebiegu wzrostu liczby zarażeń Japonia czy USA vs Włochy i Iran. Wygodnie jest upraszczać sobie obraz, ale może nie aż tak ? Daniel może masz rację i o ile w Japonię uwierzę to USA pewnie nie robi tylu testów - taką zresztą informację dzisiaj w radiu słyszałem. Gdzieś tu wyżej pisałem i dalej jestem o tym święcie przekonany, że te 121 tys zarażonych na chwilę obecną to czubek o ile nie czubeczek góry lodowej. Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted March 11, 2020 Daniel może masz rację i o ile w Japonię uwierzę to USA pewnie nie robi tylu testów - taką zresztą informację dzisiaj w radiu słyszałem. Gdzieś tu wyżej pisałem i dalej jestem o tym święcie przekonany, że te 121 tys zarażonych na chwilę obecną to czubek o ile nie czubeczek góry lodowej. Oczywiście . Masz rację Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 11, 2020 Nieoficjalnie i nie potwierdzone. Biedra ma być zamknięta od poniedziałku. Weryfikuje u drugiego źródła. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Bułka 1,057 Report post Posted March 11, 2020 WHO ogłosiła pandemię. https://wiadomosci.wp.pl/koronawirus-who-oglasza-pandemie-6487837267822721a?utm_medium=push&utm_source=pushpushgo&utm_campaign=WP-push Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted March 11, 2020 Nieoficjalnie i nie potwierdzone. Biedra ma być zamknięta od poniedziałku. Weryfikuje u drugiego źródła. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka :D Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 11, 2020 Szczupak już się wytarł? Cholera chude są po zimie ;) Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Robas 920 Report post Posted March 11, 2020 (edited) Także mam takie info od pracownicy sanepidu że się przymierzają zamknąć sklepy wielopowierzniowe po weekendzie Edited March 11, 2020 by Robas Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted March 11, 2020 Szczupak już się wytarł? Cholera chude są po zimie ;) Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Tak czułem że trzeba było zostać karpiarzem, tona kukurydzy i kulek proteinowych w garażu to może być TO w nadchodzących czasach :D :D Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted March 11, 2020 Nieoficjalnie i nie potwierdzone. Biedra ma być zamknięta od poniedziałku. Weryfikuje u drugiego źródła. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Może masz info ( zdrugiej ręki tez moze być ;) ) odnośnie zamknięcia parszywych mediów , najlepiej w pizdu i nieodwracalnie . Niedługo okaże się ,że człowiek się powiesił a przyczyną zgonu był koronaprzekręt <_< Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 11, 2020 Może masz info ( zdrugiej ręki tez moze być ;) ) odnośnie zamknięcia parszywych mediów , najlepiej w pizdu i nieodwracalnie . Niedługo okaże się ,że człowiek się powiesił a przyczyną zgonu był koronaprzekręt <_<W biurze mam szczekaczę które nadaje tob gówno. Zastanawiam się, co się stanie jak kichnę i przypadkowo telefon poleci w ten TV. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Nikt 4,460 Report post Posted March 11, 2020 (edited) Oczadział Ty @mat czy jak ? Edited March 11, 2020 by Sławek Nikt Share this post Link to post Share on other sites
korol 7,083 Report post Posted March 11, 2020 Napisałem na stronie poprzedniej... (o poniedziałku). Ale będą osiedlowe ;p Co do całości. Gdy się śledzi statystyki z poszczególnych państw, nie trudno zauważyć, że nie wszystko się zgadza. I nie pisze tu o Korei Północnej, czy tam Pakistanie. Po naniesieniu geopolityki dużo się wyjaśnia. Zwłaszcza te połączenie Chiny-Iran. Niedawno Chiny obiecały pomoc zbrojną Iranowi. Co do Włoch, poza starym społeczeństwem oraz mała subordynacją ludności jest tam jeszcze jeden aspekt. Zrobili dużo testów, znacznie więcej niż taka Francja... Share this post Link to post Share on other sites
gumowy 314 Report post Posted March 11, 2020 Dziś lepiej głośno pierdnąć niż cicho kichnąć[emoji53]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 11, 2020 Napisałem na stronie poprzedniej... (o poniedziałku). Ale będą osiedlowe ;p Co do całości. Gdy się śledzi statystyki z poszczególnych państw, nie trudno zauważyć, że nie wszystko się zgadza. I nie pisze tu o Korei Północnej, czy tam Pakistanie. Po naniesieniu geopolityki dużo się wyjaśnia. Zwłaszcza te połączenie Chiny-Iran. Niedawno Chiny obiecały pomoc zbrojną Iranowi. Co do Włoch, poza starym społeczeństwem oraz mała subordynacją ludności jest tam jeszcze jeden aspekt. Zrobili dużo testów, znacznie więcej niż taka Francja...W italii ponoć problem jest przez dużą ilość Chińczyków którzy pojechali na nowy rok i wrócili potem do Włoch. Oni opiekują się starszymi i stąd liczba zarażeń. Trochę to układa się logicznie. Czemu nie zamknięto ruchu z Chinami od razu? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Drac 1,102 Report post Posted March 11, 2020 Dzis namowilem szefa do wprowadzenia zmian w firmie. Dezynfekcja na stacji paliw, w biurze ograniczenie personelu do minimum - kto może to praca z domu. A kolegom co tu info różne podają - o zapasach, o ew zamknięciu biedronek itp - dziękuję za dzielenie się wiadomościami. Przyznaję, że częściej tu zaglądam niz na jakieś portale typu wp czy onet. Apeluję o rozsądek, kto moze niech siedzi w domu. Share this post Link to post Share on other sites
korol 7,083 Report post Posted March 11, 2020 W italii ponoć problem jest przez dużą ilość Chińczyków którzy pojechali na nowy rok i wrócili potem do Włoch. Oni opiekują się starszymi i stąd liczba zarażeń. Trochę to układa się logicznie. Czemu nie zamknięto ruchu z Chinami od razu? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka W Tajlandii, Birmie, Indonezji itd. jest nie tylu.. milion w Afryce Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 11, 2020 (edited) Twierdzę, że jako gatunek jesteśmy już tak wysokouorganizowani, że spokojnie przetrwamy klapsa, niemniej jak widać, szczypie w ...ę. Najgorsza jest hołota, szalejącą pod wpływem nadmiaru informacji i nie bardzo wiadomo jak ją opanować :( Jak kupiłem dzisiaj trzy zgrzewki mineralnej (jedna niegazowanej dla kobiety i dwie z bąblami dla mnie) oraz 40 saszetek dla futrzaka to już jestem hołota czy jeszcze nie? A jak nie zrobię większych zakupów przed wieszczonym zamknięciem biedronka etc., to będę idiotą, czy nie? Edited March 11, 2020 by theslut Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted March 11, 2020 Jak kupiłem dzisiaj trzy zgrzewki mineralnej (jedna niegazowanej dla kobiety i dwie z bąblami dla mnie) oraz 40 saszetek dla futrzaka to już jestem hołota czy jeszcze nie? A jak nie zrobię większych zakupów przed wieszczonym zamknięciem biedronka etc., to będę idiotą, czy nie? No jesteś, bo nie kupiłeś średnio mineralizowanej na fazę przetrwalnikową...wstyd!!! Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted March 11, 2020 (edited) Wg moich wieści z drugiej ręki - ten koronowirys aktualnie najbardziej roznosi się przez internet. Dlatego ograniczam do minimum pobyt tutaj.(Z czego niektórzy są zadowoleni pewnie hahaha) Proszę tego nie powtarzać - to ściśle tajna informacja:) Ps. To nie żarty - przecież przez tego koronowirysa jauż nawet FB miał dzisiaj zadyszke... Edited March 11, 2020 by eRKa Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 11, 2020 (edited) Dobra dobra, to kolejne pytanie "Wszystkie sklepy działają i będą działać normalnie! Nie ma mowy o zamykaniu żadnych placówek handlowych!" - napisała na Twitterze minister rozwoju Jadwiga Emilewicz, dementując tym samym pojawiające się w przestrzeni publicznej informacje na ten temat. Wierzyć czy nie, wszak wycofała się z twierdzenia, że epidemia koronawirusa będzie szansą dla polskiej gospodarki. Edited March 11, 2020 by theslut Share this post Link to post Share on other sites
Sayonara 1,882 Report post Posted March 11, 2020 Wg moich wieści z drugiej ręki - ten koronowirys aktualnie najbardziej roznosi się przez internet. Dlatego ograniczam do minimum pobyt tutaj.(Z czego niektórzy są zadowoleni pewnie hahaha) Proszę tego nie powtarzać - to ściśle tajna informacja:) Ps. To nie żarty - przecież przez tego koronowirysa jauż nawet FB miał dzisiaj zadyszke... Tak trzymaj Romuś :good: :good: :good: Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 11, 2020 Jeszcze jedno pytanie. Czy są jakieś ograniczenia lub nakazy (np. obowiązek kremacji) w pochówkach nieszczęśników, którzy przegrali konfrontację z koronawirusem? Share this post Link to post Share on other sites
shavt 1,873 Report post Posted March 11, 2020 https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Porcja statystyk, ten link zapewne już jest w tym temacie. Dane z Włoch znowu rekordowe. Share this post Link to post Share on other sites
Durzy 543 Report post Posted March 11, 2020 Sklepów pewnie nie zamkną, ale jestem w stanie wyobrazić sobie taki scenariusz, że będą wpuszczali np. po 50 - 100 osób w zależności od powierzchni sklepu. Share this post Link to post Share on other sites