Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

No i za chwilę będziemy mieli w całej Europie i pewnie na świecie to co jest w tej chwili we Włoszech. Krzywe wzrostu zakażeń są praktycznie identyczne na całym świecie

https://www.corriere.it/salute/malattie_infettive/20_marzo_10/coronavirus-altri-paesi-saranno-uguali-all-italia-entro-9-14-giorni-bdc1e9b2-62e5-11ea-a693-c7191bf8b498.shtml

Zobacz krzywe przebiegu wzrostu liczby zarażeń Japonia czy USA vs Włochy i Iran.

Wygodnie jest upraszczać sobie obraz, ale może nie aż tak ?

Zobacz krzywe przebiegu wzrostu liczby zarażeń Japonia czy USA vs Włochy i Iran.

Wygodnie jest upraszczać sobie obraz, ale może nie aż tak ?

Daniel może masz rację i o ile w Japonię uwierzę to USA pewnie nie robi tylu testów - taką zresztą informację dzisiaj w radiu słyszałem.

Gdzieś tu wyżej pisałem i dalej jestem o tym święcie przekonany, że te 121 tys zarażonych na chwilę obecną to czubek o ile nie czubeczek góry lodowej.

Daniel może masz rację i o ile w Japonię uwierzę to USA pewnie nie robi tylu testów - taką zresztą informację dzisiaj w radiu słyszałem.
Gdzieś tu wyżej pisałem i dalej jestem o tym święcie przekonany, że te 121 tys zarażonych na chwilę obecną to czubek o ile nie czubeczek góry lodowej.

Oczywiście . Masz rację

Nieoficjalnie i nie potwierdzone.

Biedra ma być zamknięta od poniedziałku.

Weryfikuje u drugiego źródła.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

:D

Szczupak już się wytarł?

Cholera chude są po zimie ;)

Także mam takie info od pracownicy sanepidu
że się przymierzają zamknąć sklepy wielopowierzniowe po weekendzie Edited by Robas

Szczupak już się wytarł?

Cholera chude są po zimie ;)

Tak czułem że trzeba było zostać karpiarzem, tona kukurydzy i kulek proteinowych w garażu to może być TO w nadchodzących czasach :D :D

Może masz info ( zdrugiej ręki tez moze być  ;)  ) odnośnie zamknięcia  parszywych mediów , najlepiej w pizdu  i nieodwracalnie .  Niedługo okaże się ,że człowiek się powiesił a przyczyną zgonu był koronaprzekręt  <_<

Może masz info ( zdrugiej ręki tez moze być ;) ) odnośnie zamknięcia parszywych mediów , najlepiej w pizdu i nieodwracalnie . Niedługo okaże się ,że człowiek się powiesił a przyczyną zgonu był koronaprzekręt <_<

W biurze mam szczekaczę które nadaje tob gówno.
Zastanawiam się, co się stanie jak kichnę i przypadkowo telefon poleci w ten TV.

Napisałem na stronie poprzedniej... (o poniedziałku). Ale będą osiedlowe ;p

Co do całości.
Gdy się śledzi statystyki z poszczególnych państw, nie trudno zauważyć, że nie wszystko się zgadza. I nie pisze tu o Korei Północnej, czy tam Pakistanie.
Po naniesieniu geopolityki dużo się wyjaśnia. Zwłaszcza te połączenie Chiny-Iran. Niedawno Chiny obiecały pomoc zbrojną Iranowi.

Co do Włoch, poza starym społeczeństwem oraz mała subordynacją ludności jest tam jeszcze jeden aspekt. Zrobili dużo testów, znacznie więcej niż taka Francja...

Dziś lepiej głośno pierdnąć niż cicho kichnąć[emoji53].

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisałem na stronie poprzedniej... (o poniedziałku). Ale będą osiedlowe ;p

Co do całości.
Gdy się śledzi statystyki z poszczególnych państw, nie trudno zauważyć, że nie wszystko się zgadza. I nie pisze tu o Korei Północnej, czy tam Pakistanie.
Po naniesieniu geopolityki dużo się wyjaśnia. Zwłaszcza te połączenie Chiny-Iran. Niedawno Chiny obiecały pomoc zbrojną Iranowi.

Co do Włoch, poza starym społeczeństwem oraz mała subordynacją ludności jest tam jeszcze jeden aspekt. Zrobili dużo testów, znacznie więcej niż taka Francja...

W italii ponoć problem jest przez dużą ilość Chińczyków którzy pojechali na nowy rok i wrócili potem do Włoch.
Oni opiekują się starszymi i stąd liczba zarażeń.

Trochę to układa się logicznie.

Czemu nie zamknięto ruchu z Chinami od razu?

Dzis namowilem szefa do wprowadzenia zmian w firmie.
Dezynfekcja na stacji paliw, w biurze ograniczenie personelu do minimum - kto może to praca z domu.

A kolegom co tu info różne podają - o zapasach, o ew zamknięciu biedronek itp - dziękuję za dzielenie się wiadomościami.
Przyznaję, że częściej tu zaglądam niz na jakieś portale typu wp czy onet.

Apeluję o rozsądek, kto moze niech siedzi w domu.

W italii ponoć problem jest przez dużą ilość Chińczyków którzy pojechali na nowy rok i wrócili potem do Włoch.
Oni opiekują się starszymi i stąd liczba zarażeń.

Trochę to układa się logicznie.

Czemu nie zamknięto ruchu z Chinami od razu?

W Tajlandii, Birmie, Indonezji itd. jest nie tylu.. milion w Afryce

Twierdzę, że jako gatunek jesteśmy już tak wysokouorganizowani, że spokojnie przetrwamy klapsa, niemniej jak widać, szczypie w ...ę. Najgorsza jest hołota, szalejącą pod wpływem nadmiaru informacji i nie bardzo wiadomo jak ją opanować :(

Jak kupiłem dzisiaj trzy zgrzewki mineralnej (jedna niegazowanej dla kobiety i dwie z bąblami dla mnie) oraz 40 saszetek dla futrzaka to już jestem hołota czy jeszcze nie?
A jak nie zrobię większych zakupów przed wieszczonym zamknięciem biedronka etc., to będę idiotą, czy nie? Edited by theslut

Jak kupiłem dzisiaj trzy zgrzewki mineralnej (jedna niegazowanej dla kobiety i dwie z bąblami dla mnie) oraz 40 saszetek dla futrzaka to już jestem hołota czy jeszcze nie?
A jak nie zrobię większych zakupów przed wieszczonym zamknięciem biedronka etc., to będę idiotą, czy nie?

No jesteś, bo nie kupiłeś średnio mineralizowanej na fazę przetrwalnikową...wstyd!!!

Wg moich wieści z drugiej ręki - ten koronowirys aktualnie najbardziej roznosi się przez internet.

Dlatego ograniczam do minimum pobyt tutaj.(Z czego niektórzy są zadowoleni pewnie hahaha)

Proszę tego nie powtarzać - to ściśle tajna informacja:)

Ps. To nie żarty - przecież przez tego koronowirysa jauż nawet FB miał dzisiaj zadyszke...

Edited by eRKa

Dobra dobra, to kolejne pytanie

"Wszystkie sklepy działają i będą działać normalnie! Nie ma mowy o zamykaniu żadnych placówek handlowych!" - napisała na Twitterze minister rozwoju Jadwiga Emilewicz, dementując tym samym pojawiające się w przestrzeni publicznej informacje na ten temat.

Wierzyć czy nie, wszak wycofała się z twierdzenia, że epidemia koronawirusa będzie szansą dla polskiej gospodarki. Edited by theslut

Wg moich wieści z drugiej ręki - ten koronowirys aktualnie najbardziej roznosi się przez internet.

Dlatego ograniczam do minimum pobyt tutaj.(Z czego niektórzy są zadowoleni pewnie hahaha)

Proszę tego nie powtarzać - to ściśle tajna informacja:)

Ps. To nie żarty - przecież przez tego koronowirysa jauż nawet FB miał dzisiaj zadyszke...

Tak trzymaj Romuś :good: :good: :good:

Jeszcze jedno pytanie. Czy są jakieś ograniczenia lub nakazy (np. obowiązek kremacji) w pochówkach nieszczęśników, którzy przegrali konfrontację z koronawirusem?

Sklepów pewnie nie zamkną, ale jestem w stanie wyobrazić sobie taki scenariusz, że będą wpuszczali np. po 50 - 100 osób w zależności od powierzchni sklepu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...