Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

Pytanie jakie spustoszenie zostawia wirus. Jest sporo info z Chin o bardzo dużych zwłóknieniach w płucach, zaobserwowanych w czasie sekcji zwłok tych którym się nie udało przeżyć .za wcześnie na wnioski, ale jest sporo takich przypadków ,na tyle sporo ,iż ktoś o tym wspomina...

Izrael 25/0/0

Indie + Pakistan łącznie 72 zachorowania
To dla mnie wielka niewiadoma. Patrząc na populację, aż się nie chce wierzyć. W sumie to mnie to mnie nie obchodzi..
Bardzo mocno śledzę Włochy, Hiszpanię, Francję i Niemcy.

W mojej pracy już pierwsze os na przymusowym home office.

Jest też w Wawie przypadek całego biurowca, ponad 1000ludzi.

Edited by korol

Turcja i spółka nie mogą po prostu zmyślać, jak inni ,?

Przynajmniej byliby w tej tabeli

Turcja skupiona na szturmowaniu greckiej granicy. Nie ma czasu na jakieś tam testy.

Mało zachorowań na Tajwanie i w Tajlandii.

Izrael 25/0/0

Indie + Pakistan łącznie 72 zachorowania
To dla mnie wielka niewiadoma. Patrząc na populację, aż się nie chce wierzyć. W sumie to mnie to mnie nie obchodzi..
Bardzo mocno śledzę Włochy, Hiszpanię, Francję i Niemcy.

W mojej pracy już pierwsze os na przymusowym home office.

Jest też w Wawie przypadek całego biurowca, ponad 1000ludzi,

Patrząc na ogół , od dawna zwracam uwagę na indie . To aż dziwne że tam jest tak spokojnie  choć na plus mają to że raczej bardzo bogaci ( jak na tamte realia ) podróżują . 
Bo jak by wirus dotarł do  "ludu " to była by masakra . 
Zero służby zdrowia , zero higieny , ludzie leja /srają 2 metry od miejsca snu czy handlu , Wspólne śniadania tysięcy ludzi  a miliony myją w jednej wodzie  ,tysiące ludzi mają kontakt na bazarach  itd . Mój brat spędził tam trochę czasu i to w realnych miejscach nie dla turystów i był w szoku .

Edited by SUONE

I jeszcze jedno śmiertelność jest mega duża w stosunku do grypy o której wspominano wiele razy , z lutego w pl to 0,003% gdzie. chorych było ponad 800 tyś,, we Włoszech na coronawirusa ponad 6% na kilka tys zachorowań... tak wiec... Edited by hasior

Turcja skupiona na szturmowaniu greckiej granicy. Nie ma czasu na jakieś tam testy.

Mało zachorowań na Tajwanie i w Tajlandii.

20 w Rosji i 30kilka w Wietnamie :o

Im bardziej kontrolowane media, tym mniej wirusa w tabelce

20 w Rosji i 30kilka w Wietnamie :o

Im bardziej kontrolowane media, tym mniej wirusa w tabelce

Patrząc na statystyki , i liczbę chorych najbardziej "dostają" kraje z dużą liczbą odwiedzin /kontaktów zagranicznych w danej grupie "zamożności" . Wczasy / wycieczki / biznes  .
Plus zachowania społeczne 

Edited by SUONE

Patrząc na statystyki , i liczbę chorych najbardziej "dostają" kraje z dużą liczbą odwiedzin /kontaktów zagranicznych w danej grupie "zamożności" . Wczasy / wycieczki / biznes .
Plus zachowania społeczne

Oczywiście, ruchy ludzi sprzyjają wszelkiej wymianie.
A tym przypadku wirusa.

Tylko ta teoria średnio pasuje do Iranu.
?

Pytanie jakie spustoszenie zostawia wirus. Jest sporo info z Chin o bardzo dużych zwłóknieniach w płucach, zaobserwowanych w czasie sekcji zwłok tych którym się nie udało przeżyć .za wcześnie na wnioski, ale jest sporo takich przypadków ,na tyle sporo ,iż ktoś o tym wspomina...

z tego co dzisiaj czytalem  w statystykach z chin, to czesta przyczyna smierci  po zachorowaniu na Corona jest(poza plucami)  np.  ostra niewydolnosc nerek jak rowniez ostre zapalenie miesnia sercowego.

Takze sepsa jest czesto wymieniana.

Palacze sa w duzej grupie ryzyka.

[quote name="Guzu" post="2724999" timestamp="1583872094"]

A tym przypadku wirusa.

?[/quote]
Tak też zwraca uwagę , nie lubię teorii spiskowych ale ktoś z iranu już się wypowiadał że uważa że to atak . Więc same władze są zdziwione .
W zasadzie tam nikt nie przyjeżdża . To skąd tam wirus .

Kurde ....

Kurde ....

nie ma co rzucac, za pozno ;)

Edited by jacus

Kurde ....

Statystyki wskazują że wśród zmarłych w Wuhan ponad połowa cierpiała na inne choroby przed infekcja .

30% nadciśnienie
19% cukrzyca
8% choroby serca
Oczywiście głównym czynnikiem zmniejszajacym szansę przezycia infekcji jest / był wiek

Średni wiek zmarłych to 69 lat.
Średni wiek, którzy przeżyli to 52 lata.

Dodatkowo informacja, że śmierć nastąpiła średnio po 18.5 dniach od wystąpienia objawów. U zmarłych. Edited by Guzu

A tym przypadku wirusa.

?

Przypadek Iranu od początku jest dla mnie zastanawiający. Nawet jakieś teorie spiskowe chodziły mi po głowie. 
A może niepotrzebnie.

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51801968

In a separate development, 16 Iranians died from methanol poisoning in Khuzestan province after false rumours spread that drinking alcohol would help prevent people getting the Covid-19 virus, the official Irna news agency reported.

Przypadek Iranu od początku jest dla mnie zastanawiający. Nawet jakieś teorie spiskowe chodziły mi po głowie.
A może niepotrzebnie.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-51801968
In a separate development, 16 Iranians died from methanol poisoning in Khuzestan province after false rumours spread that drinking alcohol would help prevent people getting the Covid-19 virus, the official Irna news agency reported.

Zapałki plus dziecko = pozar

Zapomnieliście, że w Iranie rolę wszelkiej maści ekspertów i doradców(po Rosjanach) wcielili się Chińczycy. Do tego wymiana studencka i bratnia pomoc uciśnionym ludom.

nie ma co rzucac, za pozno ;)

Dokładnie po 25 latach  dni nie mają znaczenia . 

Zastanawia mnie czy osoby które przechodzą wirusa bardzo ciężko lub zaliczają zgon, kiedykolwiek przyjmowały szczepionki przeciwko grypie.
Zastanawia mnie to ponieważ zauważyłem, że ludzie znani mi osobiście, którzy szczepili się w przeszłości, bardzo ciężko przechodzą zwykłą grypę, wręcz "zdychają"

Może trochę rzeczowej wiedzy o temacie...

https://youtu.be/1UDGIePu-nY

https://youtu.be/PbNS60h1lxU

Zastanawia mnie czy osoby które przechodzą wirusa bardzo ciężko lub zaliczają zgon, kiedykolwiek przyjmowały szczepionki przeciwko grypie.
Zastanawia mnie to ponieważ zauważyłem, że ludzie znani mi osobiście, którzy szczepili się w przeszłości, bardzo ciężko przechodzą zwykłą grypę, wręcz "zdychają"

Dwa razy ,kiedy pracowałem w wielkim koncernie produkujacym samochody,przymuszono mnie/nas do tych szczepionek przeciw grypie....minęło,jak dobrze liczę 13lat,w życiu tak ciężko nie znosiłem przeziębień itp.jak w tamtych dwóch latach.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...