Falkon750 43 Report post Posted March 9, 2020 Dzieje się a to dopiero początek Share this post Link to post Share on other sites
Bootleg 300 Report post Posted March 9, 2020 Wszystko ładnie pięknie tylko jakie my mamy szanse tak naprawdę? Zamknąć się w bunkrze na rok? Ludzie chodzą do pracy. Ja pracuje akurat w miejscu gdzie przewija się dziennie kilka tysięcy osób. Żona dojeżdża do pracy komunikacją bo innej opcji nie ma. Tak naprawdę można stosować wszelkie środki zapobiegawcze ale nie rezygnując z normalnego życia jesteśmy tak naprawdę bezradni. Niech rządy państw zrobią sciepe i czym prędzej ogarniają szczepionkę na to dziadostwo. Mamy internet, bomby atomowe i samochody elektryczne a tu jest przysłowiowa dupa. Tylko szybkie wyprodukowanie przeciw ciał może zastosować to dziadostwo i przede wszystkim na to powinny iść teraz pieniądze... Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 9, 2020 Dla wierzących w cuda, wg eksperta medycyna ludowa (miód, czosnek, zamawianie, itp.) nie pomaga na koronowirusa, wewnętrzna dezynfekcja C2H5OH również nie. Ewolucja rulez, musimy tak jak z tańcem z gwiazdami nauczyć się z tym żyć. Chyba trzeba być przygotowanym na to, że prędzej czy później człek się z nim pozna bliżej i będzie to jak rosyjska ruletka, brrrr. Share this post Link to post Share on other sites
korol 7,083 Report post Posted March 9, 2020 Ciekawe, w moim przypadku czosnek (najlepiej czosnek+cebula, cytryna, miód) zawsze lepiej działał od sztucznych antybiotyków, niezależnie czy to było zapalenie oskrzeli, czy też grypa. A podobno corona, to taka silniejsza grypa. Nawet jakby nie działał, pozostaje aspekt wiary :) Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 9, 2020 Ech, Taplary rulez Share this post Link to post Share on other sites
pawello 749 Report post Posted March 9, 2020 Ciekawa strona, można na bieżąco śledzić statystyki: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted March 9, 2020 (edited) Wkleiłem to w śmiesznych, lecz tutaj pasuje jak ulał :) Krąży po necie KORONAWIRUS. Bardzo medialny, ależ nam wyrósł! Krąży i krzyczy: „Ja wam pokażę! Każdego w tym kraju w końcu zarażę!” Buch - jak gorąco! Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco! Zapobiegliwi spanikowali, Wszystko na zapas pokupowali: Najpierw maseczki, których budowa Nie jest bynajmniej zbyt zaporowa. To często badziew, konstrukcja cepa, Nie jakiś wypas - z filtrami HEPA. Środki czystości, mydełka, żele, Ludzie się myją - nosz ja pierdzielę! W imię czujności i zaradności Zrobili także zapas żywności. Na pierwszej półce - węglowodany: Makaron, kasze i miód gryczany. Na drugiej półce już ratytasy: Bekon i szynka, tłuste kiełbasy. Na trzeciej piwo, wino i wóda: To się na trzeźwo raczej nie uda! Na czwartej półce pełno bananów, Na piątej leży sześć bakłażanów. Na szóstej dynia - o jaka wielka! Tę półkę wzmacnia żelazna belka. Na siódmej zupy, gotowe dania, Można je szamać bez przyrządzania. Na ósmej smalec, masło, oleje, Trzeba mieć wszystko - wirus szaleje! A na dziewiątej mnóstwo frykasów Cukierków, żelków - to dla grubasów! Półka dziesiąta to zapas leków Wirus nie zrobi z nas warzyw, kaleków! Tych wszystkich półek jest ze czterdzieści, Sam nie wiem, co się w nich jeszcze mieści. Lecz choćby przyszło tysiąc lekarzy, I każdy z wiedzą o jakiej marzył, I każdy nie wiem jak się wytężał, To bój przegrają - taki to ciężar! Nagle news! Nagle post! Facebook - buch! Lajki - w ruch! Najpierw powoli, jak żółw ociężale, Ruszyła psychoza po necie ospale. Szarpnęła umysły i ciągnie z mozołem I kręci się, kręci się, biznes pod stołem. I biegu przyspiesza i gna coraz prędzej, Wrażliwych nakręca, podnieca i swędzi. A dokąd? A dokąd? A dokąd? Na wprost! Po kablu, przez router, przez switcha, przez host, Przez chmurę, przez serwer, przez portal, przez LAN, Bo to na fejsie napisał dziś pan: Że w jakimś szpitalu ktoś kicha i prycha, I kaszle, i smarka, i charczy i fuka. I poszło w świat info, to żadna dziś sztuka. Gładko tak, lekko tak niesie się w sieć, Zaistnieć dziś w sieci to ludzka jest rzecz! Nie ciężki poemat, zbyt nudny i trudny Lecz mocny artykuł, chwytliwy acz złudny. A skądże to, jakże to, czemu tak gna? A co to to, co to to, kto to tak pcha? Że ludzie lajkują i żrą się aż miło, Czy nas tu naprawdę już popierniczyło? Emocje gorące to wciąż napędzają Naszymi nerwami zbyt mocno targają. I kipią, buzują, psychoza się toczy, Pieniactwo i hejt znów nas tłoczy i tłoczy. Klawisze turkocą, pukają, stukają, Koronawirusem nas wciąż zastraszają! A. Nawrocki (powered by J. Tuwim) Ps. Pogrubienie moje... Edited March 9, 2020 by eRKa Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted March 9, 2020 (edited) dane z brukowca We Włoszech zmarły już 463 osoby zarażone koronawirusem - poinformowano na codziennej konferencji prasowej w siedzibie Obrony Cywilnej w Rzymie. W ciągu doby zanotowano 97 zgonów. Liczba zarażonych obecnie w całym kraju to prawie 8 tysięcy. Średnia wieku zmarłych to ponad 80 lat. Czytaj więcej na https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-coraz-dramatyczniejszy-bilans-ofiar-we-wloszech-koronawirus-,nId,4371779#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Edited March 9, 2020 by MIGOTKA Share this post Link to post Share on other sites
MIGOTKA 977 Report post Posted March 9, 2020 i jeszcze jeden link dla porównania. https://www.politykazdrowotna.com/15902,wysocki-dziennie-umiera-ponad-tysiac-polakow Share this post Link to post Share on other sites
ASAPfishing 354 Report post Posted March 9, 2020 Wkleiłem to w śmiesznych, lecz tutaj pasuje jak ulał :) Krąży po necie KORONAWIRUS. Bardzo medialny, ależ nam wyrósł! Krąży i krzyczy: „Ja ... ... I kipią, buzują, psychoza się toczy, Pieniactwo i hejt znów nas tłoczy i tłoczy. Klawisze turkocą, pukają, stukają, Koronawirusem nas wciąż zastraszają! A. Nawrocki (powered by J. Tuwim)[/font] Ps. Pogrubienie moje... @eRKa, masz ubaw i bekeco? Weź może zapamiętaj ten wierszyk i podjedź do kogoś zarażonego i przeczytaj? Serio. Bez odzieży ochronnej? Masz odwagę? Możesz z kartki. Share this post Link to post Share on other sites
Falkon750 43 Report post Posted March 9, 2020 (edited) Rzeczywiście wierszyk śmiechu wart kolego eRKa zobaczymy jak ciebie dopadnie to gówno to czy będziesz taki wesoły powodzenia życzę.Zapraszam cię na granice troche autobusów pokontrolujesz w maseczce i w rekawiczkach jak taki chojrak z ciebie. Edited March 9, 2020 by Falkon750 Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted March 9, 2020 Jeżeli ktoś kiedyś opanuje tego wirusa to pozostaje mieć nadzieję, że ludzie przestaną być obojętni na ludzka krzywdę. Czasem możemy przeczytać o ludzkim nieszczęściu wywołanym przez kataklizmy czy inne przyczyny ludzkiej tragedii, czytamy i za minutę zapominamy zajmując się codziennością. Wizja globalnej choroby nie pozwala przejść obok tego obojętnie. Może ludzkość się opamięta i zrozumie że w życiu najważniejsze jest życie. Zdrowia chłopy. Share this post Link to post Share on other sites
biturbo 483 Report post Posted March 9, 2020 Śmierć jednego to tragedia. Śmierć milionów to statystyki.(J.Stalin) Aktualne do dziś . Share this post Link to post Share on other sites
Negra 3,114 Report post Posted March 9, 2020 W jego przypadku (Stalina) Hitlera i jemu podobnych, śmierć jednego to radość. Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted March 9, 2020 Ja nie mam beki,jak ktoś gotów byłby pomyśleć,z zagrożenia. Beka ogarnia mnie jak widzę działania władz i nie tylko. Dziś ,po kilku tygodniach od kiedy wirus jest w europie ,BBN zarządził kontrolę temperatury ciała w środkach lokomocji od 7 osób wzwyż...i stawiam pytanie: co z osobówkami które codziennie krążą między Polską a Niemcami,czy innymi państwami sąsiednimi ? Dlaczego na dzień dzisiejszy nie zostało to wprowadzone na wschodniej granicy, gdzie prędzej niż u nas, były znane przypadki wirusa? Dlaczego do cholery w ogóle tak późno taka decyzja? Dlaczego dawno nie zamknięto granic, bo przecież brak podwyższonej temperatury nie oznacza, że nie jest się nosicielem ? Dlaczego szkoły wciąż działają? Dlaczego chory na cornawirus przewożony jest z byle dziury do dużego miasta,skoro leczenie jest tylko około objawowe,a izolatkę można zrobić wszędzie w kilka minut ? Wymieniać dłużej ? Jeżeli byłeś na zakupach w weekend w galerii ,w Lidlu czy innej Biedronce, jeżeli Twoje dziecko właśnie wróciło ze szkoły, a Ty z pracy ,gdzie pracuje więcej niż Ty sam ,to jesteś w dupie, a raczej cała Twoja rodzina jest w dupie. Wszyscy jesteśmy w dupie,tylko trzeba do tego odpowiednio podejść i przeżyć, i niech nikt nie pieprzy w telewizji że jesteśmy lepiej przygotowani niż inni ,bo to już farsa jest ,a nie rzetelna wypowiedź Prezydenta,a tak powiedział po wyjściu z BBN. Share this post Link to post Share on other sites
biturbo 483 Report post Posted March 9, 2020 Ja nie mam beki,jak ktoś gotów byłby pomyśleć,z zagrożenia. Beka ogarnia mnie jak widzę działania władz i nie tylko. Dziś ,po kilku tygodniach od kiedy wirus jest w europie ,BBN zarządził kontrolę temperatury ciała w środkach lokomocji od 7 osób wzwyż...i stawiam pytanie: co z osobówkami które codziennie krążą między Polską a Niemcami,czy innymi państwami sąsiednimi ? Dlaczego na dzień dzisiejszy nie zostało to wprowadzone na wschodniej granicy, gdzie prędzej niż u nas, były znane przypadki wirusa? Dlaczego do cholery w ogóle tak późno taka decyzja? Dlaczego dawno nie zamknięto granic, bo przecież brak podwyższonej temperatury nie oznacza, że nie jest się nosicielem ? Dlaczego szkoły wciąż działają? Dlaczego chory na cornawirus przewożony jest z byle dziury do dużego miasta,skoro leczenie jest tylko około objawowe,a izolatkę można zrobić wszędzie w kilka minut ? Wymieniać dłużej ? Jeżeli byłeś na zakupach w weekend w galerii ,w Lidlu czy innej Biedronce, jeżeli Twoje dziecko właśnie wróciło ze szkoły, a Ty z pracy ,gdzie pracuje więcej niż Ty sam ,to jesteś w dupie, a raczej cała Twoja rodzina jest w dupie. Wszyscy jesteśmy w dupie,tylko trzeba do tego odpowiednio podejść i przeżyć, i niech nikt nie pieprzy w telewizji że jesteśmy lepiej przygotowani niż inni ,bo to już farsa jest ,a nie rzetelna wypowiedź Prezydenta,a tak powiedział po wyjściu z BBN. Pytasz dlaczego? Bo niestety kasa ważniejsza niż życie... Share this post Link to post Share on other sites
tofik 1,131 Report post Posted March 9, 2020 Ja nie pytam bo wiem,pytania i panikę pozostawiam wierzącym że jesteśmy gotowi.jak będzie potrzeba to tyłek wytrę liściem albo gazetą- moja rodzina jest na to gotowa,ale nie będę się bił o ostatnią rolkę w sklepie bo to bardziej niebezpieczne najzwyczajniej... Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted March 9, 2020 Koledzy - nie nakręcajcie się tak. Koronawirus to tylko odmiana grypy. Nikt nigdy na grypę nie chorował???? A przeznaczenia i tak - czy w maseczce czy bez i tak nikt nie uniknie... Porównajcie statystyki umieralności na inne choroby, wypadki drogowe, śmierć z głodu( tak tak - ludzie z głodu też umierają...) Share this post Link to post Share on other sites
biturbo 483 Report post Posted March 9, 2020 (edited) Jasne że odmiana grypy. Pewnie nie jeden szczep przeszedł bez echa a teraz wielkie poruszenie. Jednak umieralność większa i szybko lata skurwiel. I tak mamy dużo dziadostwa.(chorób )Więcej nam nie potrzeba. Jak człowiek ma styczność z osobami chorymi i cierpiącymi to myślę sobie śmierci się nie boję ale lata w bólu robią ze mnie mięczaka. Edited March 9, 2020 by biturbo Share this post Link to post Share on other sites
Riqelme 292 Report post Posted March 9, 2020 (edited) <...> Wiesz co Greta napisała do Chińczyków? Źeby nie jedli bambusowymi pałeczkami bo drzewa cierpią. Wiesz co oni jej odpisali? Żeby poszła do szkoły i by wiedziała że bambus to trawa a nie drzewo i żeby przestała wycierać dupę papierem toaletowym tylko trawą bo to niszczy środowisko bo papier jest z drewna. Ot i cała logika . Obaj jesteście jak ta Gretka.. Edited March 10, 2020 by Jano Share this post Link to post Share on other sites
Sadek8 49 Report post Posted March 10, 2020 Ja to tylko tu zostawie co sie potwierdzi czas zweryfikuje: http://openin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=276:koronawirus-fakty-i-mity&catid=39:covid19&Itemid=240 http://www.wykop.pl/ramka/5371113/porownanie-grypa-vs-covid-19/ https://mobile.twitter.com/kr3at/status/1236792832247160844 Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted March 10, 2020 Dobre to o Gretce i Chińczykach Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted March 10, 2020 Koledzy - nie nakręcajcie się tak. Koronawirus to tylko odmiana grypy. Nikt nigdy na grypę nie chorował???? A przeznaczenia i tak - czy w maseczce czy bez i tak nikt nie uniknie... Porównajcie statystyki umieralności na inne choroby, wypadki drogowe, śmierć z głodu( tak tak - ludzie z głodu też umierają...) Koronowirus z grypą ma tylko wspólne objawy. To że nadal umieramy na grypę to tylko przez to że grypa jest z nami od lat i przestaliśmy się przeciw niej szczepić. Jeśli liczysz tylko na przeznaczenie to czy przechodzisz też przez pasy na czerwonym świetle? Jeśli nie jest ci pisana śmierć w tym momencie to nic ci nie grozi ha ha ha Ze statystykami bym się wstrzymał , koronawirus dopiero się pokazał i przez ignorancję szybko się rozprzestrzenia. Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 10, 2020 @azhek Cześć dziewczyny. Z tą beką to nie tak. Zagrożenie jest poważne, ale spirala strachu dodatkowo to nakręca. Większość tu na forum mimo beki gryzie pazury bo pracuje w korpo. Mordor, nowy mordor, we Wrocławiu, Krakowie.... Siedzisz w budynku z 4000 ludźmi i jakie masz szanse? Nie można kupić maseczek, żeli antybakteryjnych, mydła. Nagle naród zaczyna się myć? Śmiejemy się ale bardziej dla rozładowania atmosfery. Przynajmniej ja i paru których znam. Niestety nie możemy z tym walczyć. To jeszcze nie world war Z Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted March 10, 2020 Rząd podał na ponad 1000 przebadanych próbek większość jest negatywna. W szpitalu jest ~460 osób. Czyli mamy skalę prawdziwą, a nie 17 osób. Szczególnie, że mówią teraz o spodziewanym nagłym skokowym wzroście zachorowań. Czyli mam scenariusz o jakim mówi w ciul osób back to PRL. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites