Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

Całkiem poważnie teraz. U nas stała paleta płynu do dezynfekcji któremu dwa lata temu skończył się termin ważności i nie szło tego sprzedać.
Wczoraj poszło wszystko.
I już nie przeszkadzało że przeterminowany :-)

U mnie, poza maseczkami ktore prawie w ogole się nie sprzedawały /a juz nie mam żadnej/ -kombinezony jednorazowe poszły.
Dzis wyslalem ostatnie sztuki.

U mnie zapobiegawcza mama urodzona podczas wojny kupiła maseczki zawczasu, jak tylko się zaczęło i są już do mnie w drodze :D
Zresztą, jakby co nigdy o środki się nie martwię, bo rodzina służba zdrowia..

A ja, skoro pogłoski są już oficjalnie zdementowane i wszystkie telewizje jednym głosem mówią, że u nas niet, zabezpieczyłem interes moich Bobów, tzn. wykupiłem znaczną część stoiska dziecięcego z Auchana i mleka, pieluch, mokrych chusteczek, płynów do pielęgnacji, do prania na pewno nie zabranie. Może zabraknąć innym, bo Bebilony 4 zabrałem wszystkie ;p

Mocnych alkoholi również trochę wziąłem, 55, 50, 43proc... Zabije bakterie. Muszę jeszcze raz podskoczyć po więcej zgrzewek wody i raz po mrożonki i słoiki i luz...
Chemia, kasze, makarony, oleje, miody, itd. zabezpieczone :)

Edited by korol

Pojawiają się wzmianki że pan G.Soros maczał paluszki w tym wszystkim. To wszystko jest jasne.

A w czym oni palców nie maczają ...

A w czym oni palców nie maczają ...

On Sławku. Tylko On.
A ludzie myślą że to tak samo z siebie wyskoczyło nagle ha ha :-)

Pojawiają się wzmianki że pan G.Soros maczał paluszki w tym wszystkim. To wszystko jest jasne.

Możesz podać źródło tych informacji ? 

Zamawiałem sobie przekładnie do młynka z Usa i przez przypadek trafiłem na ich stronkę z ciekawym artykułem.

On Sławku. Tylko On.
A ludzie myślą że to tak samo z siebie wyskoczyło nagle ha ha :-)

Jakby myśleli  ;) to wiedzieliby, że jest inaczej aniżeli to media zgodnie ludziom wpajają na co dzień mieszając się z błotem czym się da i jak popadnie.

Chyba dodam wątek do obserwowanych  :D abym niczego nie przegapił jak będę kopał schron pod garażem  :D duży schron aby zapasy żywności się zmieściły  :D

Możesz podać źródło tych informacji ?

Dalej z ciekawości szukam i okazuje się że owy pan sponsoruje to laboratorium w Wuhan :-)

Chyba dodam wątek do obserwowanych  :D abym niczego nie przegapił jak będę kopał schron pod garażem  :D duży schron aby zapasy żywności się zmieściły  :D

Chyba masz koło siebie wystarczająco schronów :-)
Daj adres to ja już nie będę kopał :-)

I nie pomiń przypadkiem lektury poprzednich stron :ph34r:

A ja, skoro pogłoski są już oficjalnie zdementowane i wszystkie telewizje jednym głosem mówią, że u nas niet.

I tu się robi ciekawie, bo kilka dni temu kolega z pracy,dostał info od osoby,która jest jego bliską rodziną i która pracuje w dużym szpitalu, że wykryto u nich na 99% wirusa w PL. 
Dziś z drugiego źródła też dostałem informację,że wykryto wirusa. Podobno rząd przygotowuje się do podania tego do publicznej wiadomości.
Najlepsze jest to, że obie te informacje okazało się, że pochodzą z tego samego szpitala :D  :D 

A do mnie dotarło info poprzez bardzo bliską rodzinę od dziennikarzy z wrogich Rządowi stacji, które zaprzeczają :D
Ludzie latają po świecie, jeżdżą na narty, nie ma/było opcji, aby się do nas nie przedostał.

Edited by korol

Będą dementować tak długo jak się da i bagatelizować oraz marginalizować. Dlaczego ?? Bo idą wybory, a więc i będą zbiorowiska ludności. Gdyby ogłosili że jest i wprowadzili ograniczenia, to trzeba byłoby odwołać, albo przesunąc na inny termin (co jest mozliwe gdyby miało coś pójść nie po mysli).

Myślicie ze rybomania odbędzie się :D?

Właśnie odwołali publikę na iemie Edited by dekosz

Widzę że niektórzy będą naprawdę te schrony kopać ha ha ha :-)
Pamiętajcie żeby nie wyłazić z nich chociaż do lipca. Będzie luźniej nad wodą :-)

Ja gdy pisałem, że już jest w Pl, to osoby od których dostałem info wiedziały,że jest od 3 tygodni. Tylko miała być cisza. Polityka niestety...

Wg mnie takie zestwienie to troche taka manipulacja danymi. Z trzech powodow. Corona doiero "startuje" a takie choroby jak np rak juz sie dobrze "zadomowily" na calym swiecie. Dalbym mu troche wiecej czasu i miejsca i wtedy wstawial dane do podonych tabelek. Inaczej mowac mialoby to wiecej sensu gdyby zobaczyc np dane ze Stycznia 2021.Druga kwestia. Nie wrzucilbym do tego samego worka samobojstw bo przeciez do tego potrzebni sa "ochotnicy" a w przypadku Corona i innych chorob dotyka nas to wbrew naszej woli. No i po trzecie. Co tu robi statystyka zgonow dzieci do 5 roku zycia? Jaki to ma zwiazek z czymkolwiek?

Edited by Luckyguliver

Wg mnie takie zestwienie to troche taka manipulacja danymi. Z trzech powodow. Corona doiero "startuje" a takie choroby jak np rak juz sie dobrze "zadomowily" na calym swiecie. Dalbym mu troche wiecej czasu i miejsca i wtedy wstawial dane do podonych tabelek. Inaczej mowac mialoby to wiecej sensu gdyby zobaczyc np dane ze Stycznia 2021.Druga kwestia. Nie wrzucilbym do tego samego worka samobojstw bo przeciez do tego potrzebni sa "ochotnicy" a w przypadku Corona i innych chorob dotyka nas to wbrew naszej woli. No i po trzecie. Co tu robi statystyka zgonow dzieci do 5 roku zycia? Jaki to ma zwiazek z czymkolwiek?

Słyszałeś np o czymś takim jak śmierć łóżeczkowa, wady wrodzone itd?

To co wrzucił Guzu to tylko statystyka która zlicza żniwo Ponurego Kosiarza. Niestety nawet jak jest podkoloryzowana to dalej jest prawdziwa.

Wykluczanie jakiejś podgrupy jest w sumie bezsensowne.

Popatrzmy tutaj.

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Czasem można zerknąć na grypę w Polsce.
https://pulsmedycyny.pl/sezon-grypowy-2019-2020-liczba-zachorowan-i-zgonow-na-grype-982828

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Corona dopiero startuje ? ... Mamy zupełnie inne postrzeganie tego co jest pomiędzy wierszami napisane ... Tabelki ? Dla kogo ? Chyba dla koncernów aby łatwiej było wmówić robocikom, że odbierając troszkę od tematu batonik kinder błeno to taka wspaniała przekąska dla dziecka i pompować to w telewizorni ...

Koronawirus nie startuje wręcz przeciwnie...Ponad to on mutuje cały czas, na chwilę obecną w kierunku słabnącym (podobnie jak Ah1N1), oby tylko ten trend się nie odwrócił.

Zobacz sobie na wykres dzienny zakażeń.

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Edited by woblery L.E.

Jakby myśleli  ;) to wiedzieliby, że jest inaczej aniżeli to media zgodnie ludziom wpajają na co dzień mieszając się z błotem czym się da i jak popadnie.

Umiejętność dozowania i manipulowania informacjami jest stara jak świat.

Dawno temu odbyły się zawody lekkoatletyczne pomiędzy  ZSRR i USA. Amerykanie wygrali . :(

Następnego dnia moskiewska gazeta "Prawda" zamieściła taką informację . -_-

Podczas zwodów lekkoatletycznych drużyna ZSRR zajęła zaszczytne drugie miejsce. Na tych samych zawodach drużyna USA była przedostatnia. :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...