Pawgas 778 Report post Posted February 26, 2020 Tak więc po co walczyć z koronawirusem, jak on rozwiązuje lokalne problemy np. z finansowaniem systemu ubezpieczeń społecznych i systemu opieki zdrowotnej a i podaż wolnych mieszkań też wzrosnąć może. Ot taka bolesna prawda. Dodam jeszcze podaż zadbanych aut po dziadku niemcu co w niedzielę tylko do kościoła jeździł Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted February 26, 2020 Powyżej 60 % chyba musi być... Musiał byś maic ze spirolem... Bimber B) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted February 26, 2020 Powyżej 60 % chyba musi być... Musiał byś maic ze spirolem... Bimber B) Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaŚliwka wystarczy. Mmmm.... 70% zmrożone do konsystencji oleju. Mniam. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted February 26, 2020 Śliwka wystarczy. Mmmm.... 70% zmrożone do konsystencji oleju. Mniam. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaDamy radę... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted February 26, 2020 No to muszę do Szczecina podjechać bo tu w reichu takich frykasów nie dostanę Share this post Link to post Share on other sites
M a r a s 953 Report post Posted February 26, 2020 (edited) No to muszę do Szczecina podjechać bo tu w reichu takich frykasów nie dostanę Teraz się wstrzymaj bo ferie się skończyły w Zach-Pomorskim a tu moda jak zawsze ,że jak narty to Alpy :) Edited February 26, 2020 by M a r a s Share this post Link to post Share on other sites
PrzemekL 250 Report post Posted February 26, 2020 To jest u nas czy nie? Podobno wszystkie probki sa negatywne. Ze statystyk wynika ze osoby ktore przewlekle nie choruja i sa ponizej 40 roku nie powinny sie martwic Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted February 26, 2020 https://youtu.be/OnRQrtYkLNY Jak to Wojciech kontrowersyjny. Choć kilka kwestii poruszył ciekawych. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Nikt 4,460 Report post Posted February 26, 2020 (edited) Kontrowersyjnie czy nie większość myślących ludzi widzi to chyba tak. Pierwsze niułsy. Totalne zaskoczenie i trochę panika. I duuużo wojska. Kolejne niułsy np. z Włoch. My tak profilaktycznie się odcinany ze wszystkim i od wszystkiego. I znów spoooro wojska ... A tam gdzie wojsko tam na pewno nie ma nic profilaktycznie bo profilaktycznie to można maski rozdać tylko, że "robociki" dowiadują się o tym albo o wieeele później albo za późno albo wcale. Edited February 26, 2020 by Sławek Nikt Share this post Link to post Share on other sites
venom_666 3,223 Report post Posted February 26, 2020 Wracałem sobie wczoraj ze 100licy i Lotniska Chopina. W radio komunikat, że jesteśmy przygotowani, że pasażerowie samolotów z okreslonych krajów będa od wczoraj badani itp. Relacja niemalże na żywo - jeden juz wylądował, pasażerowie bez badań poszli w ...du, bo wystapił konflikt kompetencyjny i nie wiadomo kto ma ich zbadać. Nie wiadomo które służby, to dopiero będzie ustalone na specjalnym posiedzeniu itp... Szlag mnie trafił, bo termometr do "zdalnego" mierzenia temperatury to groszowe koszty. Dwu ludzi przy bramce to chwila i pasażerowie "zmierzeni" niejako w locie. Do chwili obecnej nie ma decyzji kto ma się tym zająć, a podobno procedury są od dawna przygotowane i wdrożone... Burdel to mało powiedziane... Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted February 26, 2020 We Włoszech to samo stąd problemy.... jakoś Francja i reszta się trzyma dużo lepiej niż Italia ;) Share this post Link to post Share on other sites
PrzemekL 250 Report post Posted February 26, 2020 (edited) Skad bierzecie rewelacje o tym wojsku? Dla mnie logiczne jest ze w wyjatkowych sytacjach powinno sie korzysrac z wojska czy obrony terytorialnej w czasie pokoju. Przeciez te sluzby nie sa tylko na wypadek wojny. Przeciez zwyklych sluz typu policja, straz moze byc zbyt malo. A tak jak teraz czy tez powodz albo jakies traby powietrzne to jak najbardziej wykorzystywalbym wojsko Edited February 26, 2020 by PrzemekL Share this post Link to post Share on other sites
hasior 937 Report post Posted February 26, 2020 (edited) Bycie zabespieczonym na pewne sytuacje to dobra rzecz ,począwszy od pasów w aucie,AC,czy przyponu na szczypacze zęby,nie musi obciąć ale jak już coś to jest lamentowanie,wiem łopatologiczne analogie i niskich lotów ale życiowe,. Jesteśmy ludzmi myślącymi,przewidujmy! Musi być bodziec? Ja wolę uprzedzić bodziec panikę i wyścigi po zapasy,leki itd.. Tak jesteśmy też omylni,ale wolę nie zostać z ręką w nocniku.Jak bedzie nieciekawie,to lepiej siedzieć w domu ,a nie ganiać po zapchanych supermarketach,bo się mleko dla dziecka skończyło... Służby zawsze wiedzą wszystko wcześniej,wyobrażacie sobie ,że dowiadują się z radia ,Tv itp? i wtedy ustalaja plan działania i mobilizację? wiem sa schematy i ustalenia ,wzorce,ale opanować ludzi walczących o zdrowie /życie bliskich łatwo nie jest. Edited February 26, 2020 by hasior Share this post Link to post Share on other sites
PrzemekL 250 Report post Posted February 26, 2020 W czesci tekstu trudno Ci nie przyznac racji. Tyle tylko ze w taki sposob moze upasc kazdy bank. Tzn jesli wszyscy klienci banku x rusza na raz po wyplate kasy to skonczy sie jego upadkiem. Kazda taka panika nie prowadzi do niczego dobrego Share this post Link to post Share on other sites
Bułka 1,057 Report post Posted February 26, 2020 po lekturze powyższego artykułu - czyli że zostaną młodzi i silni, słabsze oraz starsze jednostki będą systematycznie, falowo padać. osoby strasze jako nieatrakcyjne gospodarczo i społecznie polecą. Nieźle to sobie wykminili. sorry, ale jak analizuję to ze wszystkich stron to coraz bardziej mam wrażenie, że to nie przypadek. CoronaviZUS ;) Share this post Link to post Share on other sites
hasior 937 Report post Posted February 26, 2020 Ja rozumiem problem wystarczy promocja na jajka czy karpia przed świetami by ludzie się zabijali. Dlatego trzeba mieć świadomość ,a nie czekać w blokach startowych na sygnał , ja wiem że dywanowy nalot niszczy wszystko.Ale myślisz , że będzie spokojnie nawet jak sąsiad się zarazi i złe skończy , wiem ze to nie ta skala , ale zabezpieczenie medyczne , kolejki, niewiadome , to sprzyja panice. Tym bardziej teraz, ja wiem ze przy panice ,wiece wyborcze mogą nie pyknąć , więc to tez trzeba mieć na uwadze. Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted February 26, 2020 Zdrowych, a przede wszystkim tych przeziębionych pozdrawiam z warszawskiego Okęcia [attachment=646597:IMG-20200226-WA0029~2.jpeg] Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Nikt 4,460 Report post Posted February 26, 2020 A ja takie coś na 2 największych portalach w Polsce przeczytałem. Dosłowny cytat bez żadnych korekt. Co ciekawe w telewizorni gadają jak to wspaniale wszystko sprawdzają, a na portalach się śmieją z tej propagandy ... Ponadto setki jak nie tysiące ludzi podróżuje samochodami ... "Wirus Covid-19 powoduje małą liczbę zgonów u dzieci-ale generalnie je oszczędza.Ale to nie dotyczy ludzi dorosłych.Powoduje trwałe uszkodzenie płuc , i układu moczowo-płciowego. Ludzi -ktorzy nawet wyzdrowieli są jak inwalidzi. Lekarz z chin, Li Hu Weng-lekarz okulista który wykrył i podał do publ. wiadomości informacje o wirusie miał zaledwie 35 lat!!!!!!!!!!!!!!Parodoks tego wirusa polega na tym, że atakuje i zabija ludzi w średnim wieku i starszych. Po Pandemii wirusa covid-19 zwanego pierwszym jeźdzcem APOKALIPSY mogą zostać same dzieci bez rodziców i dziadków!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dlatego wojna w Polsce idzie o to aby nie wpuścić wirusa do Polski-który okaleczy ludzi jak WOJNA.Rząd Morawieckiego i Duda tego nie rozumieją.,Nie nadają się na stanowiska premiera i prezydenta .Nie nadają się.Noe potrafią przeciwstawić się światowej finansjerze w imię zdrowia i życia Polaków i ZAMKNĄĆ GRANICE PAŃSTWA dla WIRUSA.Ludzie z miejsc dotkniętych EPIDEMIĄ wjeżdzają do Polski bez kontroli na granicy-a ta na lotniskach jest śmieszna!!!Mamy 2 problemy.Wirusa covid-19 i rząd -który nie chce zamknąć granic RP.Bo porozumienia transportowe i umowy ważniejsze niż ludzie w Polsce, ich życie i zdrowie.Rada rządu Morawieckiego: Myjcie ręce i mierzcie temperaturę!!!" Share this post Link to post Share on other sites
Bułka 1,057 Report post Posted February 26, 2020 Coronawirus u osób wyleczonych z coronawirusa: https://www.rp.pl/Koronawirus-2019-nCoV/200229556-Chiny-Koronawirus-u-wyleczonych-z-koronawirusa.html Share this post Link to post Share on other sites
Seba89 47 Report post Posted February 26, 2020 Jestem przygotowany na najgorsze. "Tanio skóry nie sprzedam" [attachment=646633:2.JPG] [attachment=646632:1.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted February 26, 2020 Cebulę , czosnek i to kolorowe rozumiem B) Ale po cholerę Tobie te maski ? Jak bedziesz pił i zagryzał ;) :P :D Share this post Link to post Share on other sites
Seba89 47 Report post Posted February 26, 2020 Cebulę , czosnek i to kolorowe rozumiem B) Ale po cholerę Tobie te maski ? Jak bedziesz pił i zagryzał ;) :P :D To dla płci pięknej, a by nie wdychały oparów cebuli i czosnku. Share this post Link to post Share on other sites
Pawgas 778 Report post Posted February 26, 2020 Jestem przygotowany na najgorsze. "Tanio skóry nie sprzedam" Hahaha właśnie wróciłem ze sklepu i dokładnie taką samą flaszkę nabyłem w promocji - oczywiście przeciwwirusowo. Stężenie nie 60 % ale nadrobię ilością. Share this post Link to post Share on other sites
CM Punk 446 Report post Posted February 26, 2020 Kupujcie Amol,mocniejszy jest :D . BTW,dziś na bombach jechała karetka w asyście policyjnej suki do zakaźnego na Wolskiej,kierowca miał maseczkę :) . Share this post Link to post Share on other sites
Bułka 1,057 Report post Posted February 26, 2020 Panowie, wiecie, że maseczki nosi się żeby innych nie zarażać? :lol: Share this post Link to post Share on other sites