Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
gajosik

Coronavirus 2019-nCoV

Recommended Posts

W sobotę jadę wędzić jak by co to kogoś z agregatem i zacieram zapraszam nad jezioro.

Nie powiem by mnie obecna sytuacja nastrajała optymistycznie, tyle nowego sprzętu do testowania...

[attachment=646239:48405802_2202258336702667_8278496128136118272_o.jpg] [attachment=646240:53902844_2256804421248058_2523091113699442688_o.jpg] [attachment=646241:58380525_2276546015940565_825515292934275072_o.jpg]

Panowie, to żarcie to jest wielki "chuj", ważne by kije pomoczyć w sezonie bez stresu i bez maski na ryju...

Dla tych co mają słabe serce... a było tak pięknie, wspomnienie.  ;)

[attachment=646263:Pławki-81.jpg] [attachment=646264:Pławki-84.jpg] [attachment=646265:Pławki-83.jpg]

Panowie, to żarcie to jest wielki "chuj", ważne by kije pomoczyć w sezonie bez stresu i bez maski na ryju...

Dla tych co mają słabe serce... a było tak pięknie, wspomnienie.  ;)

No i weszło gastro, dzięki...

No i weszło gastro, dzięki...

To jest reakcja obronna na wszystkie teksty które przeczytałem powyżej.
Też mam cykora, zdrowy rozsądek ponad wszystko...  ;)  :)

Mądre rzeczy, to aż miło przeczytać. Ten wątek chwilami skłaniał mnie do zwątpienia w ludzi. Nie wszyscy powinni móc szeroko publikować swoje przemyślenia. Ludzie zrobili się straszliwie naiwni, i chłonni są wszelkiej maści newsów. W tym również tych z niskiej półki, clickbaitów i różnej maści szarlatanerii. 

Jak wspomniałem, fajnie przeczytać, fajnie zobaczyć produkta, ale brak mi zapachu dymu z wędzarni. Kto nie miał okazji uczestniczyć w takim procederze, ma smutne życie, uważam :D Warto nadgonić ;)

Smak kiełbasy gorącej prosto z kija dopiero co wyjętego z wędzarni i chrzan domowy... Żadne słowa nie opiszą.

W Iranie wysoka umieralność.
Na Teneryfie na Costa Adeje są Polacy.

Koledzy jak macie kogoś w wojsku z rodziny lub dobrych przyjaciół ,to już wiecie jak jest z wirusem w Pl. Oni wiedzieli wcześniej bo takie procedury ,TV jest w czarnej d... jeszcze,resztę sobie sami dogadajcie...

Koledzy jak macie kogoś w wojsku z rodziny lub dobrych przyjaciół ,to już wiecie jak jest z wirusem w Pl. Oni wiedzieli wcześniej bo takie procedury ,TV jest w czarnej d... jeszcze,resztę sobie sami dogadajcie...

Może zdradzisz coś więcej....

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Przed chwilą spojrzałem na mapkę coronawirusową, z tym wysokoprocentowym alkoholem coś może być. Europa wschodnia jawi się niczym wyspa wśród czerwonych kropek.

Generalnie bez paniki ale już jest. Ja też dostałem info by już unikać zbiorowisk warto zrobić większe zakupy, bo jak panika poleci to nie będzie już co kupić... dziwnie ludzie patrzą jak 3 pełne wózki z Lidka wyjeżdżają ( warto łagodzić stres „Panie Wesele” nie będę bata na siebie ani na nikogo kręcił , niech każdy sam zdecyduje fake czy nie fake, najwyżej zbrzydnie wam ryż fasola i inne długoterminowe pokarmy.

Powiedziałem żonie, że jak do nas dojdzie corona to zabieram ją i jedziemy z młodą na działkę poza miasto.
Baaardzo mało tam ludzi, mała wioska. To lepsza profilaktyka niż maski.
Większe zapasy żywieniowe i wio!

Szkoda że jest poza sezonem na drapieżniki, bo fajna szczupakowa woda obok :)

Generalnie bez paniki ale już jest. Ja też dostałem info by już unikać zbiorowisk warto zrobić większe zakupy, bo jak panika poleci to nie będzie już co kupić... dziwnie ludzie patrzą jak 3 pełne wózki z Lidka wyjeżdżają ( warto łagodzić stres „Panie Wesele” nie będę bata na siebie ani na nikogo kręcił , niech każdy sam zdecyduje fake czy nie fake, najwyżej zbrzydnie wam ryż fasola i inne długoterminowe pokarmy.

Ja tam ryż albo fasolę i tak jem każdego dnia.
Zdecydowanie częściej niż ziemniaki czy wędliny...
:) Edited by Guzu

po lekturze powyższego artykułu - czyli że zostaną młodzi i silni, słabsze oraz starsze jednostki będą systematycznie, falowo padać.

osoby strasze jako nieatrakcyjne gospodarczo i społecznie polecą.

Nieźle to sobie wykminili.

sorry, ale jak analizuję to ze wszystkich stron to coraz bardziej mam wrażenie, że to nie przypadek.

Trzeba zachować spokój ale też i na pewno nie lekceważyć przeciwnika. Wirus jest podobny do grypy a tą mimo wszystko leczyć potrafimy. Wierzę, że szybko zostanie opracowana szczepionka oraz przeciwciała na to ustrojstwo. Na dziś trzeba na pewno zachować profilaktykę. Wzmacniać organizm i dbać o siebie. Najgorzej z unikaniem skupisk zwłaszcza gdy dojeżdża się dzień w dzień komunikacja do pracy. Na pewno nie można bagatelizować problemu. Osobiście wydaje mi się, że wirus już może być w Polsce tylko albo nie chcą tego ujawniać albo też nigdzie tego nie potwierdzono na 100 %. W każdym razie trzeba liczyć się z tym, że to tylko kwestia czasu. Na szczęście ileś tam osób też wyzdrowiało więc jest nadzieja.

Tak więc po co walczyć z koronawirusem, jak on rozwiązuje lokalne problemy np. z finansowaniem systemu ubezpieczeń społecznych i systemu opieki zdrowotnej a i podaż wolnych mieszkań też wzrosnąć może. Ot taka bolesna prawda.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...