drag 2,275 Report post Posted January 21, 2020 Kołowrotki sam rekonstruuje-dowolne,lakier w sumie zbędny najlepiej ograniczyć do minimum,zbroję sam, Krzywe blanki ustawiam w najmniejszej kolizji do funkcji. Ekologia to także stracona energia i wysiłek wszystkich ludzi którzy złożyli się na powstanie produktu...WSZYSTKICH. Dumny popis destrukcji ma za nic ich krew,pot i łzy...może zbyt górnolotnie,ale ciekawe do kogo dotrze sens?! Ciekawe faktycznie,do mnie nie dotarł.Tam gdzie Ty widzisz popis destrukcji,ja widzę celowe i przemyślane działanie firmy.Najzupełniej normalne i właściwe.Produkty uszkodzone,niespełniające takiej czy innej normy WŁAŚCICIEL na podstawie SWOJEJ decyzji przeznaczył do utylizacji.Nie na rynek jako niedoróbki które mogłyby wpłynąć negatywnie na wizerunek i ocenę firmy.O czym jest ta cała blablanina? Share this post Link to post Share on other sites
Maciej W. 2,699 Report post Posted January 21, 2020 Gdyby te woblery były niszczone bezpośrednio po kontroli jakości, nikt nie zwróciłby na to uwagi. A tak zrobiło się z tego wielkie wydarzenie. Share this post Link to post Share on other sites
l.berlinski 69 Report post Posted January 21, 2020 Bo większość boli to, że nie dali za darmo tylko zniszczyli ( co jest normalnym zjawiskiem produkcji,że jest jakaś nieudana partia). Share this post Link to post Share on other sites
mikryb 555 Report post Posted January 21, 2020 A bo to jedna nieudana partia? Tylko nie komentujcie bo oberwę od admina. ;-) Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted January 21, 2020 A bo to jedna nieudana partia? Tylko nie komentujcie bo oberwę od admina. ;-) taaaa Share this post Link to post Share on other sites
Guest trilung Report post Posted January 21, 2020 (edited) Każdą firmę tworzą ludzie,których lojalność trzeba kupić. Niszczenie owoców pracy demotywuje.Pracowników można zmienić co drogo kosztuje.Z doświadczenia zmiany idą na gorsze...jakość też.Nieprzypadkowo starsze trudno osiągalne wytwory cieszą się powodzeniem. Standardowo miało być lepiej ,a wyszło jak zwykle. Taki dryf nudziarza. Edited January 21, 2020 by trilung Share this post Link to post Share on other sites
Maciej W. 2,699 Report post Posted January 21, 2020 Owocami pracy pracowników są zarobione przez nich pieniądze. Demotywujące byłoby, gdyby za zrobienie zdefektowanych wobów potrącili im z pensji. A tak to są pewnie zadowoleni. Koszty poniósł właściciel. Mniejsze, niż się wydaje na oko. Share this post Link to post Share on other sites
Guest trilung Report post Posted January 21, 2020 "Piniondze f szyciu to nie fszystko,a fszystko bez pininiendzy to ..uj!"że zacytuję. Kasa na utrzymanie rodziny,a satyfakcja z dobrze wykonanej roboty. Jak widzę teoretycy...żadnego praktyka?! Jak szef ma za nic wysiłek załogi to nie warto na niego pracować,bo na siebie to można gdzie docenią. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted January 21, 2020 :o :D ..nie wytrzymałem :P Share this post Link to post Share on other sites
Mysha 2,210 Report post Posted January 21, 2020 Każdą firmę tworzą ludzie,których lojalność trzeba kupić. Niszczenie owoców pracy demotywuje. Super. W ramach motywacji i budowania lojalności proponuję wypłatę premii w postaci wadliwych produktów Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted January 21, 2020 Sensownym wydaje sie zamieszczanie informacji na pasku w KAZDYM WATKU , w dziale CAFE i GIELDA, ze wpisy w tych dzilaach NIE licza sie na liczniku wiadomosci. To moze by troche przytemperowalo biegunke pisarska niektorych aktywistow . Z mojej strony, bez odbioru. Share this post Link to post Share on other sites
Pluszszcz 1,005 Report post Posted January 21, 2020 Jeszcze trochę i informacja o niszczeniu woblerów zacznie się samoistnie pojawiać na pasku TVP :) Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted January 21, 2020 Bez polityki proszę! :P :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Pluszszcz 1,005 Report post Posted January 21, 2020 Aż dziw, że się kto do tej diabelskiej maszyny łańcuchem nie przykuł...może się bał, że też go wciągnie :) Share this post Link to post Share on other sites
Alexspin 4,667 Report post Posted January 22, 2020 :o :D ..nie wytrzymałem :P Niemal popuściłem, litości! :( Bez polityki proszę! :P :D :D :D ...i po paluchach! :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
morrum 1,700 Report post Posted January 22, 2020 Luudzieeee!!! Kupujcie Salmo póki są w sklepach, bo zły zachodni imperialista wycofuje towar i go niszczy by pognębić wykorzystywanych do ostatniej kropli potu pracowników i zniszczyć naszą prawie dziewiczą przyrodę zmieniając klimat przez emisję CO2 W.P.L.Z.! Share this post Link to post Share on other sites
Guest trilung Report post Posted January 22, 2020 Logicznym idąc tokiem myślenia,należałoby eksterminować chorych,ułomnych i starych dbając o jakość produkcji. Który ze zwolenników chciałby znaleźć się wśród odrzuconych?! W sumie tylko kalka,ale już mniej wygodna...coś już się w historii jakby zdażało. Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted January 22, 2020 Zaje...iście logiczny tok rozumowania. Walnij się czasem po łapach chłopie zanim zaczniesz pisać z głowy takie koszmarki. Share this post Link to post Share on other sites
Mysha 2,210 Report post Posted January 22, 2020 Ty tak na poważnie? Woblery skojarzyły Ci się z ludźmi? Napiszę z przymrużeniem oka, bo wątek ten ginie już w oparach absurdu i poważnie się nie da. Wystrugałem kilka woblerów i "wystrugałem" też dwójkę dzieciaków. Proces produkcyjny zasadniczo się różni. Share this post Link to post Share on other sites
venom_666 3,223 Report post Posted January 22, 2020 Eeeetam się różni... Wiesz jak się robi małe dziewczynki?? Tak jak małe deseczki - bierzesz dużą i rżniesz... Share this post Link to post Share on other sites
korol 7,083 Report post Posted January 22, 2020 Ja też nie wierzę. :D Share this post Link to post Share on other sites
bartsiedlce 5,614 Report post Posted January 22, 2020 Dobra, dość Panowie, ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted February 24, 2020 Tak na zakończenie wątku https://youtu.be/ABJWTj351y4 Share this post Link to post Share on other sites