Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Lucky_1

Nie karmcie mięsiarza

Recommended Posts

Koleżanki i koledzy

Nie bardzo wiem, gdzie zamieścić ten post, więc wrzucam do poczekalni. Uprzejma prośba do administracji o podjęcie decyzji, czy ten post może (nie stoi w sprzeczności z regulaminem forum lub innymi istotnymi przepisami) i umieszczenie w odpowiednim miejscu.

Dziecku zamazałem twarz, to nie jego wina, że ojciec jest tym, kim jest.

Na pewnej, zamkniętej grupie FB pojawiły się posty, w tym zdjęcia zamieszczone przez bydlaka (naprawdę, to najbardziej eleganckie słowo, jakie znalazłem), który "szczyci się" swoimi osiągnięciami wędkarskimi. Część z tych zdjęć została już usunięta, ale jeżeli ktoś z Was ma mocne nerwy, to może zajrzeć na profil, zostało tam jeszcze trochę kwiatków.

Piszę tego posta przede wszystkim dlatego, że ta łachudra zajmuje się między innymi wynajmowaniem domków wczasowiczom, wędkarzom. Jak zwykle w tego typu sytuacjach, trudno jest zadziałać w sposób, który spowodowałby poniesienie przez niego konsekwencji, choć koledzy z grupy podjęli już pewne kroki.  Nie korzystanie z oferty noclegowej tego człowieka może być jednym z przejawów sprzeciwu ludzi, którzy właściwie definiują słowo wędkarstwo.

Powyższe nie jest zaproszeniem do dyskusji, bo niby o czym.

post-70627-0-97016800-1574153071_thumb.ppost-70627-0-60948200-1574153084_thumb.ppost-70627-0-62369600-1574153097_thumb.ppost-70627-0-52944700-1574153158_thumb.p

Trzeba być albo bardzo młodym, lub bardzo aroganckim, aby coś takiego podawać.

Nie wiesz nic o gościu. Może to jego prywatne łowisko...

Widziałeś skąd biorą się rybki w puszkach? Z fabryki?

Aaaa... nie widziałeś to smakują?

Norweskie łososie? Żadne one norweskie - raczej klatkowe...

Skrzydełka smakują z grilla? Na YT są filmiki z fabryk(z rzeźni drobiu)

Itp itd...

Nie bądźmy bardziej święci od papieża...

Pozdrawiam Romek

No chyba,że jesteś wegetarianinem to wszystko powyższe odszczekuję:)

Trzeba być albo bardzo młodym, lub bardzo aroganckim, aby coś takiego podawać.

Nie wiesz nic o gościu. Może to jego prywatne łowisko...

Widziałeś skąd biorą się rybki w puszkach? Z fabryki?

Aaaa... nie widziałeś to smakują?

Norweskie łososie? Żadne one norweskie - raczej klatkowe...

Skrzydełka smakują z grilla? Na YT są filmiki z fabryk(z rzeźni drobiu)

Itp itd...

Nie bądźmy bardziej święci od papieża...

Pozdrawiam Romek

No chyba,że jesteś wegetarianinem to wszystko powyższe odszczekuję :)

Albo trzeba mieć wiedzę.

Mógłbyś się wykazać odrobiną dociekliwości, wejść na ten profil, poczytać i pooglądać. Ale po co, przecież łatwiej wylać żółć. Mógłbyś też zadać konkretne pytania, np. na pw. ale przecież to nie byłoby takie męskie jak to, co napisałeś.

Ja nie jestem wegetarianinem ale publikowanie w necie zdjęć trupów niezmiennie mnie mierzi. I nie będę niczego dociekać.

Na tym forum już wielokrotnie takie tematy były poruszane.

I uwierz - nie ma dobrego wyjścia.

Dopóki człowiek będzie jadł mięso - inny człowiek będzie zadawał śmierć żywym istotom.

I czy jak na fotkach jest kilka szczupaków, czy w przemysłowych połowach gdy w sieciach rybackich usypiają tysiące  ryb zawsze ktoś będzie negował takie sytuacje.

Żeby Cię uspokoić - w przyrodzie zjadanie jednych organizmów przez inne jest powszechne.

Nie zamierzam wdawać się w dyskusję, czy to łowisko prywatne i czy szczupaki kupione w sklepie, ale prezentacja leszcza trzymanego za oczodoły i to na oczach dziecka, jest co najmniej niesmaczna, nieetyczna. Znowu wybuchnie dyskusja na temat etyki, skłuwania ryb haczykami i kotwiczkami, ale taka prezentacja ryby, nawet martwej jest obrzydliwa. :angry:

Edited by Alexspin

Bydlak nie bydlak... a w Polsce już są zakładane pierwsze sprawy odnośnie RODO :) w dzisiejszych czasach trzeba uważać co się wrzuca do internetów. 

Jeśli już chciałeś zrobić gówno burzę w stylu jakiegoś taniego brukowca to mogłeś przygotować nam więcej informacji. Wyciągnąć jakieś fakty tak żeby było można dokonać merytorycznej dyskusji. 

Dokładnie tak się stało, temat nic nie wnosi dla forum, a jego założyciel nie wiem co chciał osiągnąć biorąc pod uwagę że cytuje coś z zamkniętej grupy.

Skoro tam było to publikowane, to proszę tam wyjaśniać.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...