Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
Sławek Oppeln Bronikowski

I znów Nobel

Recommended Posts

Oficjalnie siódmy, nieoficjalnie chyba piętnasty. Jak przy wszystkich literackich Noble przyznanych ostatnio, szwedzka akademia  oprócz czysto merytorycznych wartości, ceni sobie bardzo i kładzie mocny nacisk na polityczna poprawność i lewicowo liberalne opisanie świata. Co nam z prawdziwą ulga pozwala odetchnąć, albowiem Rymkiewiczowi nagroda nie grozi.. :)

Gratulacje dla Pani Tokarczuk !

Chciałem sam napisać,patrzę- już jest.Sławek na posterunku przy porannej kawce :) .

Niezależnie od sympatii lub jej braku dla Pani Tokarczuk,to jest jednak coś.

Mam nadzieję że za chwilę nie będzie kłódki,bo "potencjał polityczny" jaki tkwi w tym wątku jest jak tykająca bomba zegarowa... ;)

Edited by drag

Sławek nie mogłeś powstrzymać się od komentarza dotyczącego poglądów, nie interesuje mnie jakie masz. Prowokujesz z premedytacją wywołanie burzy, czy chcesz znowu odpocząć od pisania.
Wątek zostawiam ale na brniecie w politykę zgody nie ma.

Edited by Piotrek Milupa

Jak wiesz Piotrek szanuję zdanie każdego co nie znaczy, że z każdym się zgadzam jednakże akurat w tym przypadku pozwolę sobie się zgodzić z naszym naczelnym obertrollem jak sam siebie ostatnio zatytułował.

Aaaa..ugryzę się w ...palec. Gratulacje dla Pani Aleksandry. (Mnie akurat takie poglądy pasują /;-) 

[attachment=618369:1570734792_lep42e_500.jpg]

"Wymyśliliśmy historię Polski jako kraju tolerancyjnego, otwartego, jako kraju, który nie splamił się niczym złym w stosunku do swoich mniejszości. Tymczasem robiliśmy straszne rzeczy jako kolonizatorzy, większość narodowa, która tłumiła mniejszość, jako właściciele niewolników czy mordercy Żydów".

https://youtu.be/kkvdRr3Z31s

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...