Hesher 7,835 Report post Posted September 1, 2019 (edited) Wobler, który częśc z Was już poznała i zdążyła bardzo polubić- Enigma nr 3. Wobler przeszedł gruntowne testy i już w czasie prac, w krótkim czasie przyniósł mi naprawdę nieoczekiwane efekty jeżeli chodzi o liczbę złowionych boleni, w tym dużo osobników około 70 cm, kilka spasionych torped powyżej 7 dych i tłustego ogromnego rozbójnika 82 cm. Kto śledził prace nad przynętą w moim wątku, ten wie jak rozwijała się koncepcja Enigmy 3. Mogę z nieukrywaną satysfakcją zaoferować Wam dzisiaj PRAWDZIWY WOBLER BOLENIOWY. TO CO ODRÓŻNIA TĄ PRZYNĘTĘ OD WIELU KONSTRUKCJI BOLENIOWYCH TO FAKT, ŻE POZA DOPASOWANIEM TEMPA PROWADZENIA NIE POTRZEBA ŻADNYCH DODATKOWYCH AKROBACJI, ŻEBY ENIGMA ŁOWIŁA. PROSTE JAK WĘDKARSTWO, NALEWASZ I PIJESZ ;) Pozwolę sobie zacytować Kubę (@guciolucky), który dostaje część moich woblerów do testów: Chciałem napisać moją opinie o E3, wobler filigranowy o stosownej masie własnej, praca zbliżona do E2, która jest moją ulubioną wersją. Wobler pracuje jak hybryda sterowca i cykady, częstotliwość drgań można regulować tempem prowadzenia choć nawet przy średnim tempie praca jest już wyczuwalna na kiju. Wobler lata ładnie ale trzeba go podawać lekko, płynie na lince długości 100-120 cm, nie szarpać, nie zrywać tylko lekko oddać w stronę słońca ;). Drobne lusterko i niewielkie wychylenia ogonka przy wyraźnie usztywnionej głowie to w zasadzie wystarczy aby wobler podobał się boleniom, moim zdaniem E3 jak każdy wobler ma swoje optymalne tempo przy którym staje się odpowiednio atrakcyjny dla boleni czy innych ryb jakim chcemy go serwować...Ja lubię kiedy tempo jest średnie i zmienne średnio wolne do średniego. Przynęta jest podatna na animację szczytówką, nie należy pobudzać jej zbyt mocno, wystarczy tylko lekko szarpnąć samym szczytem i Enigma wychyli się na pewnym dystansie, dystans wychylenia jest zależny od tempa podstawowego. Obsługa woblera jest prosta, nurkuje niezbyt głęboko a i to można regulować położeniem topu względem lustra wody, jazdy na boku serwujemy podbiciem i rozciągamy tempem, zmiany ślizgu wykonujemy poprzez przekładankę topu i tyle... Łowność badał Pjoter co sugeruje, że wobler musi być mega łowny bo jak Pjoter złowił to znaczy, że każdy złowi...Hehehehehe. Ja łowiłem dzisiaj pierwszy raz, ryby nie chciały się pokazywać i nie chciały żerować, piłowałem jak to mam w swoim zwyczaju i wypiłowałem dużego bolenia co mnie zdecydowanie zaskoczyło bo naprawdę nie wierzyłem, że złowię dziś cokolwiek a jednak... Życzę Wam dobrej zabawy... Wobler jest dostępny w wersji cięższej około 9 g będącej klasyczną koncepcją tej przynęty. Enigma była sprawdzana w różnych miejscach i warunkach, w tym w Narwi i jej dość wąskim kanale w Pułtusku, w Wiśle i w rzekach Zachodniej Polski (Odra, Warta) wszędzie robiły rzeź. Jesienne boleniowe żniwa, na które wielu z nas czeka, już w zasadzie za płotem. Myślę, że warto mieć Trójkę w pudełku. Wszystkie woblery lecą do Was uzbrojone. Przesyłka priorytetem 8,40 zł I. Enigma nr 3 Heavy Waga 9g Długość korpusu 7cm Tonąca Cena/szt 35 zł 1. Kiełb, Sprzedane 2. Ukleja SC SPRZEDANE 3. Ukleja Classic SPRZEDANE 4. Ukleja Olive SC SPRZEDANE Edited September 10, 2019 by Hesher Share this post Link to post Share on other sites
Areck 64 Report post Posted September 1, 2019 Poproszę 1 szt ukleję classic Share this post Link to post Share on other sites
patzaw26 3,503 Report post Posted September 1, 2019 1szt ukleja classic 1szt ukleja olive Share this post Link to post Share on other sites
tombrajder 319 Report post Posted September 1, 2019 Witam. Też poproszę 1 szt. Classic SC i 1 szt. Olive. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted September 1, 2019 Ok, Panowie będę odpisywał na priv wieczorem bo za kilka chwil mój domowy gestapowiec będzie układał rozkład dnia ;) Share this post Link to post Share on other sites
lenny 2,530 Report post Posted September 1, 2019 Poproszę 1szt olive i 1szt classic. Share this post Link to post Share on other sites
Bolemor 9 Report post Posted September 1, 2019 Witam. Poproszę 1 szt ukleja classic 1 szt ukleja olive. Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
rav00 113 Report post Posted September 1, 2019 To ja tez poproszę po jednym classic i olive Share this post Link to post Share on other sites
doktorek 247 Report post Posted September 1, 2019 1szt ukleja classic 1szt ukleja olive Poproszę :) Share this post Link to post Share on other sites
Tom@son 494 Report post Posted September 1, 2019 Ukleja SC - 1 sztuka Ukleja Classic - 1 sztuka Ukleja Olive SC - 1 sztuka Share this post Link to post Share on other sites
kolec 16 Report post Posted September 1, 2019 Witam. Wezmę po jednej sztuce classic i olive Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted September 1, 2019 1szt ukleja classic 1szt ukleja olive Poproszę Share this post Link to post Share on other sites
damien79 985 Report post Posted September 1, 2019 (edited) poproszę - 2 szt. classic - 1 szt. olive Edited September 1, 2019 by damien79 Share this post Link to post Share on other sites
Kierat 92 Report post Posted September 1, 2019 (edited) 1szt ukleja classic 1szt ukleja olive (znajdzie się jeszcze sztuka? Edited September 1, 2019 by Kierat Share this post Link to post Share on other sites
karoleq007 11 Report post Posted September 1, 2019 (edited) Poproszę 1szt ukleja sc 1szt ukleja classic Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Edited September 1, 2019 by karoleq007 Share this post Link to post Share on other sites
K-Pon 1,271 Report post Posted September 1, 2019 Poproszę po sztuce z tego co zostało. Czy są większe? Jak tak to ze 4 biorę Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted September 1, 2019 Poleciały wiadomości, jak ktoś nie dostał to proszę o info, ale raczej nikogo nie pominąłem. Share this post Link to post Share on other sites
kineret 222 Report post Posted September 1, 2019 poproszę: 2szt. ukleja classic 1szt. kiełb Share this post Link to post Share on other sites
mike 1,218 Report post Posted September 1, 2019 2 sztuki ukleja classic poproszę Share this post Link to post Share on other sites
LABRAX 5 Report post Posted September 1, 2019 Poproszę - Kiełb 1szt, - Ukleja SC 1 szt, - Ukleja Classic 1szt Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
mishka 35 Report post Posted September 2, 2019 Witam. Poproszę - Ukleja Classic 2szt. Dziękuję i pozdrawiam Michał Share this post Link to post Share on other sites
macisgod 0 Report post Posted September 2, 2019 Poproszę 3 ukleje classic Share this post Link to post Share on other sites
Mazur 26 Report post Posted September 2, 2019 Jakby co zostało to po jednym z 2 i 3 poproszę. Share this post Link to post Share on other sites
K.Kalisz 268 Report post Posted September 2, 2019 Czy coś jeszcze zostało ? Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted September 2, 2019 Tak, 5 szt. uklei SC i 13 szt. uklei Classic. Share this post Link to post Share on other sites