Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted April 1, 2019 Moi Drodzy, Mamy zaszczyt zaprosić Was do udziału w Ogólnopolskich Zawodach Jerkbait.pl o Puchar Prezesa OM P.Z.VV. Zawody odbędą się 01.05.2019 na znakomitym zbiorniku jakim jest jezioro Zegrzyńskie, łowisko to znane jest wszystkim jako eldorado więc o wyniki się nie martwimy. Zawody odbędą się w formule C&W - Capnij i Weź. Zwycięzcą zostanie osoba która złowi najwięcej ryb w ramach limitu dziennego, czyli opłaca się łowić różne gatunki ryb. Oprócz pucharu zwycięzca otrzyma pamiątkową sieć rybacką i darmowy kurs jak łowić agregatem. Zapraszamy do udziału. Share this post Link to post Share on other sites
Framuga 405 Report post Posted April 1, 2019 Dopiszcie suma do klasyfikacji to się zapisuję. Share this post Link to post Share on other sites
cyprys19 7,883 Report post Posted April 1, 2019 Na poprzednich wygrał kolega dwoma sumami i miętusem łącznej długości 67cm! Ale nagrody były dużo słabsze... za pierwsze miejsce był "oścień"! Share this post Link to post Share on other sites
Banjo 2,621 Report post Posted April 1, 2019 Nie mogłeś tej informacji podać z półrocznym wyprzedzeniem, inaczej bym zaplanował sobie majówkę. A tak, podczas rodzinnego wypadu, będę myślami na zawodach. Oj nie będzie dobrze,oj nie będzie. Share this post Link to post Share on other sites
Sailfish 263 Report post Posted April 1, 2019 Same problemy z tym P.Z.V V. Strach pomyśleć,co to będzie, jak już niebawem zaczną organizować zawody na Turawie. Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Nikt 4,460 Report post Posted April 1, 2019 Będę :D Tylko te nagrody jakieś takie mikre ... :angry: Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted April 1, 2019 Liczone będą tylko ryby wymiarowe, czy możemy sumować np. 2x30 cm sznurówka =60cm szczupak? Share this post Link to post Share on other sites
blackfury 77 Report post Posted April 1, 2019 W tym momencie zapragnąłem zostać jednym ze sponsorów ww imprezy. Uwaga. Dla łowcy najdłuższego sandacza funduję znakomity nóż do filetowania firmy Pepco. Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted April 1, 2019 Liczone będą tylko ryby wymiarowe, czy możemy sumować np. 2x30 cm sznurówka =60cm szczupak? Sumowanie to od 1.7. Chyba ze wejdzie dekret o zniesieniu okresu ochronnego na czas zawodow :) Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted April 1, 2019 Jak oścień wchodzi w rachubę to się pisze :P :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
krupski 82 Report post Posted April 1, 2019 Myślę że jeżeli występuje to jazgarzem można wykosić konkurencję na robala Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 1, 2019 Guzu liczą się wszystkie ryby. Panowie będę łowił w teamie z kolegą, on na tęczowej paro łodzi, ja na czerwonej pod banderą Khorne'a - jakby co na burtach będą napisy wykonane spaczeniem - Krew dla Boga krwii oraz Czaski dla tronu czaszek. Proszę nie podpływać bliżej niż 30m gdyż ponieważ po wyrzuceniu niewodu będziemy łowić na agregat do kładzenia tynku oraz dynamit/granaty. Po zakończeniu zawodów zapraszamy na burgery z kotletów rybnych. Share this post Link to post Share on other sites
Hesher 7,835 Report post Posted April 1, 2019 Po zakończeniu zawodów zapraszamy na burgery z kotletów rybnych. Jak bez zielonego groszku w kotlecie, to się skuszę :) Share this post Link to post Share on other sites
Sławek Oppeln Bronikowski 6,104 Report post Posted April 1, 2019 To - bliżej nieokreślone PZW portalowi j.pl ma zrobić, czy j.pl nie urządzi ? :) Share this post Link to post Share on other sites
Banjo 2,621 Report post Posted April 1, 2019 Jak bez zielonego groszku w kotlecie, to się skuszę :) Ale tak bez kukurydzy? ;) Share this post Link to post Share on other sites
SkiDivPL 488 Report post Posted April 1, 2019 Czy na laski dynamitu w tym roku można łowić? Będą miały 5cm razem z lontem. Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 1, 2019 Panowie... Będzie stoisko hand made i każdy sobie sam zrobi kotleta. Postawimy parę młynków do ryb. Będzie kukurydza, groszek, kulki, pelet, pieczywko, cebulka, a nawet śledzik. Słyszałem, że pzvv ma nawet zrobić zarybienie morświnem i kaszalotem. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted April 1, 2019 A szukałem pomysłu na majówkę! Będę! Proszę mnie zapisać. Oścień cały czas naostrzony po sezonie trociowym i trwającym szczupakowym ;) Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted April 1, 2019 Czy na laski dynamitu w tym roku można łowić? Będą miały 5cm razem z lontem.Od 01.05 limit 5cm nie obowiązuje, będziesz mógł śmiało korzystać z 500+. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Banjo 2,621 Report post Posted April 1, 2019 Czy na laski dynamitu w tym roku można łowić? Będą miały 5cm razem z lontem. Mogą pełnić rolę obciążenia w bocznym troku ;) . Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek P 7,770 Report post Posted April 1, 2019 Czy Prezes bedzie osobiście wręczał puchar..? Share this post Link to post Share on other sites
wedkarski365 700 Report post Posted April 1, 2019 czy będą gadżety dla uczestników, typu pałka i skrobaczka z logo jb w zestawach startowych? Share this post Link to post Share on other sites
jachu 804 Report post Posted April 1, 2019 Czy Prezes bedzie osobiście wręczał puchar..? Się rozumie. Ale może się trochę spóźnić. Share this post Link to post Share on other sites
cobrax 279 Report post Posted April 1, 2019 Zbieram ekipę. Podobno słynny wąż boa dotarł do moich okolic po czym został przerobiony na kiełbaski. Także ekipa potrafi chwycić wszystko. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted April 1, 2019 (edited) Miałem jechać na majówkę na szkiery Turku do Finlandii, ale w nosie z tym! Wybieram Zegrze! Trzeba tam być!!! Edited April 1, 2019 by BOB Share this post Link to post Share on other sites