tobiasz 2,977 Report post Posted February 26, 2019 Naklej pasek taśmy izolacyjnej i masz szybki montaż i demontaż :D Share this post Link to post Share on other sites
ezehiel 4,670 Report post Posted February 26, 2019 Sprawdź to https://papierowo.pl/mak608k-marker-permanentny-pilot-jumbo-sc-6600-czarny?px=GMCMAK608K&gclid=Cj0KCQiA5NPjBRDDARIsAM9X1GKqOO-8vhzwlU9iRjjR0MQblAvZFaZmypWzxxwzaOOehuuHDa-7U2gaAnqfEALw_wcB Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 26, 2019 (edited) Naklej pasek taśmy izolacyjnej i masz szybki montaż i demontaż :D Słabo z kolorami i odkleja się . Próbowałem też i tego sposobu. Z markerami walczę . Mam kilka kupionych i będę sprawdzał. Edited February 26, 2019 by godski Share this post Link to post Share on other sites
G_rzegorz 1,248 Report post Posted February 26, 2019 (edited) Może z czymś takim spróbuj: Ładnie kryje, szybko schnie. Edited February 26, 2019 by G_rzegorz Share this post Link to post Share on other sites
cyprys19 7,883 Report post Posted February 26, 2019 (edited) Widzę Marcin, że chcesz być bardziej upierdliwy na tym forum ode mnie... Nie da się, zaszczytne drugie miejsce jest zarezerwowane dla mnie hahahaha Pierwszemu nie dorównamy nawet razem:) To może dlatego,że nie znoszę TANDETY i chwilowych rozwiązań! Sprawa jest dość prosta,bo Andrzej dokładnie sprecyzował czego chce i moim zdaniem powierzchnię należy odtłuścić, psiknąć nawet farbą w sprayu i pokryć jedną warstwą lakieru bezbarwnego dla zabezpieczenia. Malowanie markerem i zmywanie tego i tak uszkodzi powłokę lakierniczą i powłoka stanie się matowa. Edited February 26, 2019 by cyprys19 Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted February 26, 2019 No bez tandety... Ty naprawde chcesz mi dorównać:) Fajna propozycja - benzyna do odtłuszczania, spray, i do tego lakier nawierzchniowy. Zaproponuj całą kabinę lakierniczą... I to wszystko po to, aby jednego czy dwa woblety podkolorować.... Share this post Link to post Share on other sites
Night_Walker 948 Report post Posted February 26, 2019 Temat analogiczny do szukania okoniowego kija do paprochów, ale z zapasem mocy żeby sumy połowić a i żeby dorsze pilkerem się dało. I żeby się w 100zł zmieścić. Początkowo miało być szybkie przemalowanie brzucha w warunkach polowych, później doszła wysoka trwałość tego nowego koloru, a później że jeszcze ma być go później łatwo usunąć. Strasznie na siłę kombinowanie.... Share this post Link to post Share on other sites
cyprys19 7,883 Report post Posted February 26, 2019 No bez tandety... Ty naprawde chcesz mi dorównać :) Fajna propozycja - benzyna do odtłuszczania, spray, i do tego lakier nawierzchniowy. Zaproponuj całą kabinę lakierniczą... I to wszystko po to, aby jednego czy dwa woblety podkolorować.... Romku no błagam...przecież lepsze to niż ten Twój cienkopis do podpisywania,którym 15cm jerka będziesz malował 4,5 godziny, o efekcie nie wspomnę! Dobrze,że nie zaproponowałeś maszynki do tatuażu . To jest mój ostatni wpis w tym temacie. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 26, 2019 Temat analogiczny do szukania okoniowego kija do paprochów, ale z zapasem mocy żeby sumy połowić a i żeby dorsze pilkerem się dało. I żeby się w 100zł zmieścić. Początkowo miało być szybkie przemalowanie brzucha w warunkach polowych, później doszła wysoka trwałość tego nowego koloru, a później że jeszcze ma być go później łatwo usunąć. Strasznie na siłę kombinowanie.... Najważniejsze to pierwsze aczkolwiek przydałoby się aby kolor przeżył kilka godzin łowienia. Nic na siłę. Estetyka bez znaczenia. Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted February 26, 2019 Lubię takie sprzeczki. Nie dlatego, aby udowodnić swoją rację, lecz dlatego, że przy okazji i sam czegoś nowego się dowiaduję, sprawdzam potwierdzam... Wygrzebałem z przepastnej szuflady taki pisak: [attachment=571698:Zdjęcie0402.jpg] [attachment=571699:Zdjęcie0403.jpg] Pomalowałem woblerka: [attachment=571700:Zdjęcie0404.jpg] Próbowałem zetrzeć palcem po 5 minutach - praktycznie niemożliwe: [attachment=571701:Zdjęcie0405.jpg] Dlatego nadal uważam, że tego typu rozwiązanie jest optymalne dla Kolegi. Znaleźć odpowiednie mazaki i heja:) Z mojej strony to też ostatni głos w dyskusji Pozdrawiam:) Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 26, 2019 (edited) Właśnie mam przed sobą mazaki różnego typu i je sobie testuję. [attachment=571713:IMG_20190226_165901.jpg] Edited February 26, 2019 by godski Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 26, 2019 Kończymy temat, markery wystarczą a test wygrał olejowy czarny Pentel Paint. Poniżej dwa zdjęcia, górne to przetarcie benzyna kilka razy a na dole porządne czyszczenie. Dzięki za rady. [attachment=571741:IMG_20190226_175115.jpg] [attachment=571742:IMG_20190226_175259.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Popeye 1,657 Report post Posted February 26, 2019 (edited) Andrzeju... Montana Micro 30ml. Puszka dla łobuzów ;) :D link do sklepu: https://galeriakoloru.pl/montana/mtn-micro Edited February 26, 2019 by Popeye Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 26, 2019 Andrzeju... Montana Micro 30ml. Puszka dla łobuzów ;) :D link do sklepu: https://galeriakoloru.pl/montana/mtn-micro Dobre ale rozpylanie na wietrze nie jest dobrym pomysłem tym bardziej że markery przy odpowiednim doborze się sprawdzają. Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted February 26, 2019 Kończymy temat, markery wystarczą a test wygrał olejowy czarny Pentel Paint. (...) Uff. Z nieukrywaną radością, na wyraźna sugestię autora wątku - daję kłódkę. Wiosno, nadejdź wreszcie! :) Share this post Link to post Share on other sites