Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
hm62

Wielkie polowanie,podpisz petycję

Recommended Posts

Szkoda , że my, nie myśliwi o tym nie wiedzieliśmy! 300 tyś mówisz? gratuluję.

Jest jeszcze jedna różnica: co roku nie jest ogłaszany rządowy program eksterminacji gatunku. O tym już wiemy i mamy prawo protestować ... słuchając tych co się znają i są przeciwni. Ja się wole opierać na takich opiniach bo jestem z pokolenia, któremu wmawiano (całkiem skutecznie), że okoń to chwast polskich wód

Człowiek zniszczy wszystko , to najgorszy chwast na ziemi , gdy się ludzie ogarną to już będzie za późno , wystarczy ,że pszczoły wyginą to połowa populacji jak nie więcej umrze z głodu...  dobrze ,że ja tych czasów nie dożyję 

Tak jak Bob prawi co innego planowy odstrzał, a co innego eksterminacja dzików. Zresztą jaki to ma sens jeśli zwierzyna się przemieszcza i będzie przechodzić od naszych sąsiadów. Dom zabezpiecza się przed włamaniem, a nie jak złodziej jest już w środku. I jak można strzelać do loch i warchlaków. Istnieje coś takiego jak etyka w prawie łowieckim i mam nadzieję że myśliwi to zbojkotują. A tak jeszcze jestem ciekaw jak myśliwi biorący udział w odstrzale odniosą się do obowiązku dezynfekcji miejsca odszczelenia dzika, który po badaniu okaże się chory. Ma taki obowiązek żeby wrócić i odkazić to miejsce. A już nie mogę ścierpieć tłumaczenia, że na polowaniu są w stanie odróżnić lochę od odyńca albo trzy latka...to dlaczego jest tyle przypadków postrzelenia psów lub innych myśliwych Edited by Apisfisha

Tak jak Bob prawi co innego planowy odstrzał, a co innego eksterminacja dzików. Zresztą jaki to ma sens jeśli zwierzyna się przemieszcza i będzie przechodzić od naszych sąsiadów. Dom zabezpiecza się przed włamaniem, a nie jak złodziej jest już w środku. I jak można strzelać do loch i warchlaków. Istnieje coś takiego jak etyka w prawie łowieckim i mam nadzieję że myśliwi to zbojkotują. A tak jeszcze jestem ciekaw jak myśliwi biorący udział w odstrzale odniosą się do obowiązku dezynfekcji miejsca odszczelenia dzika, który po badaniu okaże się chory. Ma taki obowiązek żeby wrócić i odkazić to miejsce. A już nie mogę ścierpieć tłumaczenia, że na polowaniu są w stanie odróżnić lochę od odyńca albo trzy latka...to dlaczego jest tyle przypadków postrzelenia psów lub innych myśliwych. Ja bym nie był taki pewny że nie dożyje. Przyjdzie nam tylko wspominać co jak wyglądało

Odróżnisz po orężu i po pędzlu , myśliwy jak nie ma pewności nie powinien oddawać strzału , ale wiemy jakie są realia 

Człowiek zniszczy wszystko , to najgorszy chwast na ziemi , gdy się ludzie ogarną to już będzie za późno , wystarczy ,że pszczoły wyginą to połowa populacji jak nie więcej umrze z głodu... dobrze ,że ja tych czasów nie dożyję

Dokładnie. Nic dodać nic ująć.

REGULAMIN jerkbait.pl

4. Nie publikuj treści, które mogą zostać uznane za naruszające porządek prawny lub dobre obyczaje. Pamiętaj, że jerkbait.pl  jest neutralny światopoglądowo i nie jest miejscem do prowadzenia publicystyki politycznej,

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...