Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Robert Crocker

Prośba o pomoc dla chorego dziecka - czas ucieka ...

Recommended Posts

Gorąca prośba do wszystkich forumowiczów o pomoc dla syna kolegi. Szczegóły w oficjalnym linku zbiórki ... Zostało nam bardzo niewiele czasu ...

https://www.siepomaga.pl/oczka-wojtka?fbclid=IwAR3ah_qkUM3n20FWXEYswQ1d3ect05a1pLE5kMoTdkBAbLm-g9r3JEvdOwA

Panowie jest moc w internetach ... w ciągu 2 dni udało się zebrac pól banki ;) W momencie gdy pisałem posta było zebrane niecałe 25% kwoty ...

Edited by Robert Crocker

Pomogłem jak mogłem. Znajomi poinformowani, dają coś od siebie. Szkoda dzieciaka, teraz już mogę tylko życzyć mu sił i zdrowia, a rodzicom wiary i nadziei. Trzymajcie się, dacie radę!

nie czaje. rano jak patrzyłem było już ok 75%, teraz 56.

o co kaman?

czy źle widziałem??? choć jestem prawie pewny, bo patrzyłem że pomimo krótkiego czasu damy rade!

Edited by Drac

nie czaje. rano jak patrzyłem było już ok 75%, teraz 56.

o co kaman?

czy źle widziałem??? choć jestem prawie pewny, bo patrzyłem że pomimo krótkiego czasu damy rade!

Pojawił się update kwoty wraz ze stosowaną informacją. 

Na tą chwilę zostało 430 000 do zebrania. Bardzo dużo ale z 2 str w 2 dni udało się zebrać 620 000 a zostało jeszcze 8 dni. Jestem dobrej mysli.

Szanowni Koledzy i Koleżanki z Jerkbait niech każdy z nas wpłaci kwotę stanowiącą równowartość 1 lub 2 woblerków (których przecież tyle bezpowrotnie tracimy w naszych łowiskach) a w znaczny sposób zwiększymy Temu chłopcu szanse na uratowanie wzroku i ŻYCIA. ... woda nam to wynagrodzi !

Nie wiem czy taka zbiórka jak ta, pod względem szybkości zebrania całej kwoty, miała kiedykolwiek miejsce na tym portalu ... W sumie sam pierwszy raz kogoś na nim wspieram.

Ciesze się, że udało się zebrać kwotę. Za każdym razem jak widzę, że np. trzy dawki leku dla dziecka wraz z pobytem w szpitalu kosztują milion PLN to z krew mnie zalewa.

Ja nie mam nic przeciwko kapitalizmowi, wiem że B&R kosztują, ale do jasnej anielki, to jest jedno wielkie przegięcie...

Co w tych czasach tyle kosztuje? Czy ten lek jest robiony z jednej jedynej rośliny na całej kuli ziemskiej ? Czy ten lekarz jest aż tak drogi , że przez całe życie leczy tylko jednego pacjenta?  Czy ten szpital ma tak profesjonalną obsługę , że 1000 osób przez ten czas będzie zajmowało się naszym kochanym chłopcem..

Macie racje krew mnie zalewa w tych i wielu innych sytuacjach gdzie cena za czyjeś zdrowie lub życie jest zupełnie nie adekwatna do trudu leczenia i technologii stosowania. 

Firmy farmaceutyczne , "dorobkowicze" w służbie "naszego zdrowia." Jedno wielke zdzierstwo bo wiedzą, że za zdrowie oddamy wszystko.

Mały poleci na to leczenie.... i będzie widział bo żadne chore dziecko nie zasługuje na nic innego jak zdrowe i normalne życie. Fajnie, że nasz region jak i obecnie cała Polska tak potrafiła się zorganizowaći nie widziałem innego wyjścia niż to, że zbierzemy te pieniądze. Ale to tylko pokazuje co tak naprawdę rządzi tym "chorym" światem. 

• Create New...