Maciej W. 2,699 Report post Posted June 8, 2018 Robert, nie słuchaj podszeptów tubylca. Trochę dopalaczy na niewyspanie i dobra lampa błyskowa zrobią swoje. Zresztą jak umiejętnie zamarudzisz wieczorem na wodzie to niebawem się rozwidni. Polak potrafi! Bierz przykład z kolegów. Są wyniki. Szczupak nie chrapie, więc nie śpi. Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted June 8, 2018 Robert @BOB1 mam nadzieję, że nie będziesz chciał łowić w nocy :ph34r: :blink:? U mnie ryby nie biorą w nocy, śpią w najlepsze :D. W nocy???!!! A co ja jakaś sowa jestem? U mnie to jest nawet problem z rannym wstawaniem. Od zawsze mam konflikt wewnętrzny- nienawidzą wstawać o lub przed świtem :wacko: ! ale uwielbiam być na wodzie o świcie B) ... wię może będę zostawał w łódce na noc i dzięki temu nie będę musiał wstawać z łóżka? :P :D Share this post Link to post Share on other sites
Maciej W. 2,699 Report post Posted June 8, 2018 Poduszeczka, kołderka i vertical. Tylko nie zapomnij przytroczyć kijka do ręki. Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 8, 2018 Dzień 5 - słoneczko, żar z nieba, (bez)wiatr 1 m/s, kilka rybek na całą ekipę Share this post Link to post Share on other sites
malcz 1,807 Report post Posted June 8, 2018 ......Od zawsze mam konflikt wewnętrzny- nienawidzą wstawać o lub przed świtem :wacko: ! ale uwielbiam być na wodzie o świcie B) ....... Mam to samo..... Share this post Link to post Share on other sites
silurus 884 Report post Posted June 8, 2018 bo nie ma nic piękniejszego niż łódka, wędka w ręku i wschód słońca :) Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 8, 2018 ...i być z kolegami na wodzie Share this post Link to post Share on other sites
Wilims 72 Report post Posted June 8, 2018 (edited) Dzień 4 - nadzieja umiera ostatnia pierwsza ekipa na wodzie, łowimy! 20180607_044852.jpg Kilka ryb się zameldowało, ale jak na razie brak informacji czymś godnym pochwalenia się. No tak, kto nie ma się czym chwalić ten nie ma... za to mamy kolejną rybę >100cm @Grzecho, 104cm! brawo IMG-20180607-WA0001.jpg @bar888, 87cm 20180607_093725.jpg No i się od rana do południa rozwiało Prognozy na dziś są mało optymistyczne, 7-8m/s, połowa spłynęła na przerwę, połowa walczy z wiatrem. @karkoszek oraz @yamakato w bardziej zacisznym miejscu ćwiczą okonie... wszyscy spłyneliśmy, przerwa na obiad i poprawę pogody... sesja wieczorna start! pojawiły się pierwsze ryby, choć na razie bez szału, przede wszystkim ryby 70-80cm @grzecho, 84cm IMG-20180607-WA0008.jpg @lukson, 87cm 20180607_204622.jpg Na Boren byłem po majówce i własnie jak wiało to były wyniki(oczywiście bezpieczeństwo na wodzie najważniejsze), a przynęty, które mi się sprawdziły to Hard Eel 25cm bardzo wolno prowadzony kolor fire tiger i motor oil. Ogólnie przynęty w kolorze fluo, zieleń. Edited June 8, 2018 by Wilims Share this post Link to post Share on other sites
mackot88 558 Report post Posted June 8, 2018 Wy tu gadu gadu, a @Grzecho pierdyknal 105cm Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 8, 2018 Ja tam piszę o wszystkim o czym się dowiedziałem Share this post Link to post Share on other sites
Rodu 723 Report post Posted June 8, 2018 No , Grzesiek daje do pieca . Ale to inżynier , jak na razie jest w sklepie -chyba, że cos się zmieniło :D Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted June 8, 2018 Ja tam piszę co wiem, o szczegóły połowów proszę pytajcie łowców, organizacyjnie to każdy kto chce wrzuca na grupę WhatsApp foto do dalszej publikacji, kto nie chce...Ja chcę aby zostało tak jak było do tej pory ;) :D :) Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 9, 2018 no i ponownie późno wieczorne połowy @lukson, 95cm [attachment=513819:IMG-20180608-WA0020.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 9, 2018 Dzień 6 - borenowe ostatki zapowiada się kolejny upalny dzień, 28-29oC, lekki tylko wiaterek E 1-2m/s, znów będzie ciężko wytrzymać na wodzie, ale nie poddajemy się! @inzynier [attachment=513852:IMG-20180609-WA0004.jpg] @bar888, 109cm! a miało być tak słabo, gratulacje! [attachment=513863:20180609_115641.jpg] @lukson, 93cm [attachment=513880:20180609_133052.jpg] upał, flauta, cisza, kilka małych ryb, nic się nie dzieje... trzy łodzie walczą wieczornie... @godski, 93cm + kilka 80cm Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted June 9, 2018 Bartuś brawo Share this post Link to post Share on other sites
MarCinFin 1,422 Report post Posted June 9, 2018 Pięknie, kilka fajnych rybek wyjechało. Ilościowo też nie jest źle. Gratulacje!!! Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Maciej W. 2,699 Report post Posted June 9, 2018 Zdaję sobie sprawę, że nie chcecie dobijać kolegów po kiju. Kolegów, którzy zostali na pastwę kłusowników, wyrybionej wody, beretujących Januszy. Ale koledzy domagają się najświeższych wiadomości! Śmiało, przyjmiemy na klatę każdą metrówkę, każdego pasiaka pięćdziesiątaka, każde nowe PB. Ta cisza jest nie do wytrzymania! Share this post Link to post Share on other sites
salmon1977 950 Report post Posted June 9, 2018 (edited) A czemu nie ma fotki ani jednej @godskiego? :( taki mistrz na takiej wodzie....gratuluje przygody.Mega. Edited June 9, 2018 by salmon1977 Share this post Link to post Share on other sites
karkoszek 1,786 Report post Posted June 9, 2018 Chyba nas dwóch jeszcze z rana ruszy ratować swój honor :( Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 9, 2018 Najświeższe informacje: - duszny, upalny był dzień, prawie 30oC i prawie bezwietrznie, kolejny trudny i "niewędkarski" dzień - spory ruch na wodzie, wszak to sobota i upalna pogoda - każda ryba wydłubana z wody, jeżeli wyjechało kilka to w 20-30 min. i znów cisza - co warte i możliwe do pokazania widać w poście powyżej aktualizowanym na bieżąco - jeżeli kogoś nie ma na zdjęciach to znaczy, że ze względów technicznych nie można dodać lub sobie tego nie życzy, część na pewno uzupełni zdjecia po powrocie - dziś jeszcze 3 łódki walczą wieczornie więc może coś godnego pokazania się trafi Share this post Link to post Share on other sites
Jamjest 127 Report post Posted June 9, 2018 A czemu nie ma fotki ani jednej @godskiego? :( taki mistrz na takiej wodzie....gratuluje przygody.Mega. Na nowej wodzie, nikt nie jest mistrz. A w szczególności jeśli ktoś ma metodyczne (czyli takie jak powinien) podejście. Przytyk tak nietrafny, że aż żal różne części ciała ściska. Chyba, że nie przytyk a koleżeńskie zapytanie - w takim razie wyjaśniam. Godski złapał głowę szczupaka. Zrób to samo i wtedy wróć ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maciej W. 2,699 Report post Posted June 9, 2018 (edited) Głowy do góry. I cieszyć się wynikami całej ekipy. W tych warunkach należy je uznać za rewelacyjne. A komu się powiedzie... Dzika woda i łut szczęścia. Wszak cała ósemka (przepraszam, dziewiątka) sroce spod ogona nie wypadła. Edited June 9, 2018 by Maciej W. Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted June 9, 2018 Wszak cała ósemka sroce spod ogona nie wypadła. gwoli ścisłości... 9 Share this post Link to post Share on other sites
Maciej W. 2,699 Report post Posted June 9, 2018 Dobry wieczór, Kolego Sprawozdawco. Może kilka słów o dzisiejszym dniu? Wiem, że okrywacie się żałobą w związku z nadchodzącym powrotem. Znam ten ból. Brały? Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted June 9, 2018 A czemu nie ma fotki ani jednej @godskiego? :( taki mistrz na takiej wodzie....gratuluje przygody.Mega. Godski nie jest fotogeniczny :rolleyes: :ph34r: . Pozdrawiam z Boren. Share this post Link to post Share on other sites