Marcyś 1,002 Report post Posted November 30, 2018 Witam Dotarła dostawa bardzo lubianych przez nas wszystkich Jugolków od Ugly Duckling :) Cena od 13zł/szt Modele 2F, 3F, 4F, 5F, 6MR, 6DR, 9SR, 12J SR zapraszam do mnie: https://superwedkarz.pl/15-przynety-sztuczne?q=Marka-Ugly+Duckling Wszystkie zdjęcia woblerów robiłem własnoręcznie - real foto żaden katalog :) Share this post Link to post Share on other sites
PiotrekM 24 Report post Posted December 6, 2018 Przydałyby się tonące, zwłaszcza małe. Można się ich spodziewać? ;-) Share this post Link to post Share on other sites
rybakaw 33 Report post Posted December 7, 2018 Popieram! Zwłaszcza te 2,5 cm kolor pstrążka, bass.. Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 7, 2018 Się zamówi Panowie, no problem :) A jakie konkretnie byście chcieli ?:) Share this post Link to post Share on other sites
PiotrekM 24 Report post Posted December 7, 2018 Najmniejszy tonący model w kolorach SIL i DOR, wziął bym po trzy sztuki. Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 8, 2018 Oki dowiem się i dam znać :) Resztę chętnych również zapraszam. Share this post Link to post Share on other sites
Siksa 266 Report post Posted December 8, 2018 Kolor DOR. Od 2,5cm do 4cm, oczywiście tonące. Share this post Link to post Share on other sites
czarny1 312 Report post Posted December 8, 2018 czy sa dostępne jakies travele z cw. ok 10-40g? na necie znalazłem: Major Craft Benkei BIC 704 H czy jest cos jeszcze w podobnych parametrach? ewentualnie w spinie? jaka cena przy zamowieniu i kiedy? dzięki, Michał Share this post Link to post Share on other sites
rybakaw 33 Report post Posted December 9, 2018 Z mojej strony z Ugly Duckling'ów najmniejsze 2 cm tonące w kolorze Brown trout. Gdyby były dostępne to zamówił tm 3 szt. Share this post Link to post Share on other sites
PiotrekM 24 Report post Posted December 9, 2018 Mnie jeszcze kolorek Bass by interesował ;-) Share this post Link to post Share on other sites
rybakaw 33 Report post Posted December 9, 2018 Oooo... Całkowicie zapomniałem o kolorze Bass... Również jestem zainteresowany. Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 9, 2018 No i super. Dystrybutor ma być w środę. Zobaczymy co przywiezie :) Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 9, 2018 czy sa dostępne jakies travele z cw. ok 10-40g? na necie znalazłem: Major Craft Benkei BIC 704 H czy jest cos jeszcze w podobnych parametrach? ewentualnie w spinie? jaka cena przy zamowieniu i kiedy? dzięki, Michał Z dostępnych to w tej chwili tylko modele lżejsze. BIC-704H jak i inne pod zamówienie ale trudno mi teraz termin określić. Jedna dostawa w drodze więc kolejna... luty? Trudno mi powiedzieć. Cena ok 500zł. Share this post Link to post Share on other sites
Wedkarz 1987 98 Report post Posted December 10, 2018 (edited) Jeśli będą tonące Jugole 2.5-3cm w kolorach Bass, RE,DOR to poproszę po sztuce. Edited December 10, 2018 by Wedkarz 1987 Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 12, 2018 Witam Rozpoczynamy przedświąteczną promocję:) Na wybrane modele Major Craft obowiązuje rabat -15% Listę modeli można zobaczyć podświetlając konkretny model: https://superwedkarz.pl/promocje Są Truzer, N-one, Solpara, Nextino, Basspara, Firstcast, Crostage... może coś się spodoba :) Zapraszam w razie pytań :) Share this post Link to post Share on other sites
wojtyna51 81 Report post Posted December 13, 2018 Witam,mam pytanie odnośnie okoniówki tzn szukam kija do max 2.30cm i c.w do 7 gram.Z tego co poczytałem trochę to skłaniam się ku firstcast 2.29 cw 0.5-7gr.chciałbym aby ten kij ogarniał gramature jak najniżej czyli jakby dolne c.w nie było zaniżone,druga rzecz bardzo ważna dla mnie to akcja,wolę kije dość szybki o akcji szyczytowej,nie chciałbym aby to była kluska.czy podany model nada się ,?czy jego c.w jest dobrze opisane? I czy ogólnie kij ciekawy czy lepiej dopłacić i coś lepszego dobrać,w grę wchodzą tylko kije major craft. Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 13, 2018 Witam,mam pytanie odnośnie okoniówki tzn szukam kija do max 2.30cm i c.w do 7 gram.Z tego co poczytałem trochę to skłaniam się ku firstcast 2.29 cw 0.5-7gr.chciałbym aby ten kij ogarniał gramature jak najniżej czyli jakby dolne c.w nie było zaniżone,druga rzecz bardzo ważna dla mnie to akcja,wolę kije dość szybki o akcji szyczytowej,nie chciałbym aby to była kluska.czy podany model nada się ,?czy jego c.w jest dobrze opisane? I czy ogólnie kij ciekawy czy lepiej dopłacić i coś lepszego dobrać,w grę wchodzą tylko kije major craft. Witam Modele o oznaczeniu T732L czy T762L są w różnych seriach marki Major Craft. Firstcast, N--one, Skyroad, Truzer itp. Różnice są w przelotkach, modułu blanku (czułości czy sprężystości ugięcia). Jednak zastosowanie tych wędek jest bliźniacze. Nie są to kluski, mają szczytową akcję, dosyć delikatną szczytówkę. To ile ogarnie kijek od dołu zależy bardzo dużo od grubości linki jeśli mówimy o czuciu przynęty w wodzie. Jeżeli kijek ma obsługiwać przynęty 1g+guma do 7g+gumka i być szybkim to innego połączenia niż te modele nie znajdę :) Jeżeli ma być do mikroprzynęt mikrojigów na białoryb to tak się nie da :) Wtedy musi być coś wolniejszego i na pewno niższym ciężarze wyrzutu. Z dostępnych w promocji w tej chwili jest FCS-T732L w cenie 289zł, N-One NSL-T762L to nawet w promocji koszt 782zł. Nie mi oceniać czy warto, bo różnica w cenie spora i nie na każdy portfel. Share this post Link to post Share on other sites
wojtyna51 81 Report post Posted December 13, 2018 kij ma być typowo na okonia,czy jest jakaś różnica miedzy modelami T732L a T62L poza długością.rozumiem ze obydwa modele które podałeś mają dzieloną piankę,nie są wklejkami,i nie są castami? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 13, 2018 kij ma być typowo na okonia,czy jest jakaś różnica miedzy modelami T732L a T62L poza długością.rozumiem ze obydwa modele które podałeś mają dzieloną piankę,nie są wklejkami,i nie są castami? Dokładnie tak. W realu mając oba kije trzeba je przykładać do siebie i lecieć z centymetrem żeby zobaczyć różnicę. Akcja, praca, zastosowanie identyczne. Tak, mają dzieloną rękojeść piankową, nie są wklejkami i nie są castami :) W tej chwili już tylko T732L na promce, T762L wyoutowany. Share this post Link to post Share on other sites
wojtyna51 81 Report post Posted December 13, 2018 z opisu jeszcze w oko wpadł mi MC solpara SPS T732M, jak on ma się do tego firstcast,czy obydwa modele zaczynają ładować się od 1gr,czy solpara lepiej już wypada?nie ogarniam za bardzo tych opisów akcji bo ten solpara opisany jako regular fast ale domniemywam że firstcast akcja szczytowa natomiast solpara bardziej parabola akcja środkowa dobrze to rozumiem? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 13, 2018 Jeżeli byś chciał coś co troszkę lepiej się ładuję to polecam SPS-T792M. Ciągle szybki a czuć, że lepiej się ładuje. Między Firstcastem a Solpara 732 nie widzę różnicy. Share this post Link to post Share on other sites
wojtyna51 81 Report post Posted December 13, 2018 Masz na myśli ten model new crostage ?jeżeli to ten to trochę cena dla mnie za wysoka,napisałem ci priva odnośnie firstcast. A jak ma c.w ten kijek który ty proponujesz Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 13, 2018 Nie, piszę o Solpara SPS-T792M. W tej chwili w cenie 399,50zł przy tej promocji świątecznej. CW ma takie samo, ale powinien się lepiej ładować przy lżejszych przynętach :) Share this post Link to post Share on other sites
wojtyna51 81 Report post Posted December 13, 2018 Zabieram SPS T 792 M 229cm 0,5-7gr reszta priv Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted December 14, 2018 (edited) Przyszły tonące Jugolki. 2S Bass x6 2S RE x3 2S DOR x6 2S SIL x4 3S Bass x1 3S DOR x3 4S DOR x1 Ceny takie same jak te pływające :) Jeśli jesteście chętni to zapraszam... a żeby nie było nie porozumień to w kolejności wypowiedzi tutaj w wątku: PiotrekM rybakaw Siksa Wedkarz1987 Nie wszystko przyszło niestety ale mam nadzieję, że coś wybierzecie :) Pozdrawiam Edited December 14, 2018 by Marcyś Share this post Link to post Share on other sites