Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Marcyś

superwędkarz.pl - YGK EGI, Manns, Daiwa, Flagman, Major Craft, St Croix

Recommended Posts

A jakimś cudem ten Turel 223 10-50 by się gdzieś nie znalazł?

Powiem tak, jest na liście wędek do ewentualnego ściągnięcia. Tylko niestety nie mogę mieć 100% pewności czy będzie. Z Japończykami ciężko jest :) 

Koszt kijka to 600zł jakby co :)

Pozdrawiam

Chciałem w tym miejscu, podziękować koledze Marcinowi za szybkie ogarnięcie tematu i profesjonalną obsługę :) 

A czy jakieś casty L lub UL dotarły do Pana?

Jedyny jaki mogę mieć to BIC-672L do 7gr 4-12lb. 

Jestem zainteresowany.Jaka będzie cena?

465zł. Mogę mieć w ciągu kilku dni.

Pozdrawiam

Witam . Szukam czegoś okoniowego zamiast mojego Kongera streeto 2-9 . Fast /x-fast . Cw używam max z 7g-8g . No i cenowo max 400.
Zastanawia mnie jeszcze 1 rzecz. MC są generalnie drogimi kijami . Więc taki kij za 320 jest ich budżetową produkcja tak na prawdę . Czy faktycznie da się odczuć tą "budzetowosc"?
Pozdro

Witam . Szukam czegoś okoniowego zamiast mojego Kongera streeto 2-9 . Fast /x-fast . Cw używam max z 7g-8g . No i cenowo max 400.
Zastanawia mnie jeszcze 1 rzecz. MC są generalnie drogimi kijami . Więc taki kij za 320 jest ich budżetową produkcja tak na prawdę . Czy faktycznie da się odczuć tą "budzetowosc"?
Pozdro

Witam

Kiedyś Mercedes W201 był budżetową wersją Mercedesa a miliony km robił :P

A tak na serio to trudno mi odpowiedzieć na to pytanie :) Czy MC jest drogi? Jest osprzęt fuji (przelotki i uchwyt). Po prostu MC nie ma szklaków czy innych kompozytów.

Jakiś problemów z lakierem czy niedoróbkami raczej nie ma (czasem gorzej jest w Elitkach od St croixa niż w Firstcascie). Nie można jednak powiedzieć, że wyższe modele MC nie są warte dopłaty. Mają lżejsze przelotki, wyższy moduł węgla.

Najważniejsze, że klienci na sklepie czy z neta mówią, że czułe są tym bardziej w porównaniu do Jaxonów czy Mikado (nawet Kamisori). 

Pozdrawiam

Ok. A które konkretnie modele z dostępnych u Ciebie możesz polecić do moich zastosowań ?
Np streeto air kosztuje 500zl więc jak na Polska firmę teoretycznie dużo . I tutaj mamy zagwozdke -czy np najwyższy model Kongera /mikado itd nie będzie jednak "lepszy " niż budżetowy /sredni model np MC ...

To pytanie, na które nie idzie odpowiedzieć na forum :) 

Nie wiem jakiej długości wędkę potrzebujesz ale na przykład:

Z serii Turel TUS-T702M (lub T732M lub T762M w zależności od długości) bez wklejki, xfast, do 7gr cw w cenie 400zł. Szczytowe kijki o subtelnych szczytówkach do zabawy z małymi przynętami.

Albo GO.emotion od 1,8m do 213cm kilka modeli do 7gr. Również szybkie, choć nie aż tak jak Turel, z bardziej progresywnym i równym ugięciem. Ceny ok 320-350zł. Wędki, które można również kierować w stronę wędek pstrągowych.

New Crostage CRX-T902MH- jak wygląda cena i dostępność tego kijaszka ;)?

550zł. Dostępność tak jak innych przy sprowadzaniu z JP. Około półtora miesiąca jeśli tylko Japończyk ją zapakuje :) 

Legalis LT2500 czyli 205gr wyważa go idealnie tuż przed foregripem

Ninja 2500 czyli 270gr wyważa idealnie z palcem 2cm poniżej początku foregripu.

Pozdrawiam

Nie mam dojścia do takich informacji niestety :(

No ciezko sie gada z Japoncami. Probowalem juz dwa razy zagadac na dwoch roznych FB stronach ale bez efektu.

Polecam Pana Marcina, wędka SKR-70ML/S dotarła szybko i dobrze zabezpieczona. Coś czuję, że to nie będzie moja ostatnia wędka ze stajni Major Crafta :)

,"TTS-722L
218cm (722L)
Ilość składów: 2
Ciężar wyrzutu: 2-10gr
Moc blanku: 3-8lb
Akcja fast "

Ile cm. jest w tym kiju od stopki kołowrotka do końca rękojeści ????

• Create New...