Marcyś 1,002 Report post Posted March 21, 2018 A jakimś cudem ten Turel 223 10-50 by się gdzieś nie znalazł? Powiem tak, jest na liście wędek do ewentualnego ściągnięcia. Tylko niestety nie mogę mieć 100% pewności czy będzie. Z Japończykami ciężko jest :) Koszt kijka to 600zł jakby co :) Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
loko 96 Report post Posted March 21, 2018 Ok dzięki za odpowiedz,przemyślę sprawę... Share this post Link to post Share on other sites
fryc203 277 Report post Posted March 22, 2018 Chciałem w tym miejscu, podziękować koledze Marcinowi za szybkie ogarnięcie tematu i profesjonalną obsługę :) Share this post Link to post Share on other sites
jabadaon 423 Report post Posted March 22, 2018 I ja się dołączam... :) pełna profeska...pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
vastus 79 Report post Posted March 22, 2018 A czy jakieś casty L lub UL dotarły do Pana? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 22, 2018 A czy jakieś casty L lub UL dotarły do Pana? Jedyny jaki mogę mieć to BIC-672L do 7gr 4-12lb. Share this post Link to post Share on other sites
vastus 79 Report post Posted March 23, 2018 Jestem zainteresowany.Jaka będzie cena? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 23, 2018 Jestem zainteresowany.Jaka będzie cena? 465zł. Mogę mieć w ciągu kilku dni. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
intoxication 73 Report post Posted March 23, 2018 Witam . Szukam czegoś okoniowego zamiast mojego Kongera streeto 2-9 . Fast /x-fast . Cw używam max z 7g-8g . No i cenowo max 400. Zastanawia mnie jeszcze 1 rzecz. MC są generalnie drogimi kijami . Więc taki kij za 320 jest ich budżetową produkcja tak na prawdę . Czy faktycznie da się odczuć tą "budzetowosc"? Pozdro Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 23, 2018 Witam . Szukam czegoś okoniowego zamiast mojego Kongera streeto 2-9 . Fast /x-fast . Cw używam max z 7g-8g . No i cenowo max 400. Zastanawia mnie jeszcze 1 rzecz. MC są generalnie drogimi kijami . Więc taki kij za 320 jest ich budżetową produkcja tak na prawdę . Czy faktycznie da się odczuć tą "budzetowosc"? Pozdro Witam Kiedyś Mercedes W201 był budżetową wersją Mercedesa a miliony km robił :P A tak na serio to trudno mi odpowiedzieć na to pytanie :) Czy MC jest drogi? Jest osprzęt fuji (przelotki i uchwyt). Po prostu MC nie ma szklaków czy innych kompozytów. Jakiś problemów z lakierem czy niedoróbkami raczej nie ma (czasem gorzej jest w Elitkach od St croixa niż w Firstcascie). Nie można jednak powiedzieć, że wyższe modele MC nie są warte dopłaty. Mają lżejsze przelotki, wyższy moduł węgla. Najważniejsze, że klienci na sklepie czy z neta mówią, że czułe są tym bardziej w porównaniu do Jaxonów czy Mikado (nawet Kamisori). Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
intoxication 73 Report post Posted March 23, 2018 Ok. A które konkretnie modele z dostępnych u Ciebie możesz polecić do moich zastosowań ? Np streeto air kosztuje 500zl więc jak na Polska firmę teoretycznie dużo . I tutaj mamy zagwozdke -czy np najwyższy model Kongera /mikado itd nie będzie jednak "lepszy " niż budżetowy /sredni model np MC ... Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 23, 2018 To pytanie, na które nie idzie odpowiedzieć na forum :) Nie wiem jakiej długości wędkę potrzebujesz ale na przykład: Z serii Turel TUS-T702M (lub T732M lub T762M w zależności od długości) bez wklejki, xfast, do 7gr cw w cenie 400zł. Szczytowe kijki o subtelnych szczytówkach do zabawy z małymi przynętami. Albo GO.emotion od 1,8m do 213cm kilka modeli do 7gr. Również szybkie, choć nie aż tak jak Turel, z bardziej progresywnym i równym ugięciem. Ceny ok 320-350zł. Wędki, które można również kierować w stronę wędek pstrągowych. Share this post Link to post Share on other sites
vastus 79 Report post Posted March 23, 2018 A zatem poproszę zamówić ten kijek dla mnie. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
vastus 79 Report post Posted March 23, 2018 Oczywiście chodzi o wędkę BIC 672L do 7g 4-12 Lb Share this post Link to post Share on other sites
barwena1977 30 Report post Posted March 25, 2018 New Crostage CRX-T902MH- jak wygląda cena i dostępność tego kijaszka ;)? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 25, 2018 New Crostage CRX-T902MH- jak wygląda cena i dostępność tego kijaszka ;)? 550zł. Dostępność tak jak innych przy sprowadzaniu z JP. Około półtora miesiąca jeśli tylko Japończyk ją zapakuje :) Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 25, 2018 Udało się pstryknąć kilka fotek ugięcia. Zapraszam pod ten link: http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugięć/?p=2358729 Share this post Link to post Share on other sites
CZM 73 Report post Posted March 25, 2018 Jak wyglada wyważenie Troutino TTS-722L? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 25, 2018 Jutro podepnę jakieś młynki i dam znać :) Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 26, 2018 Legalis LT2500 czyli 205gr wyważa go idealnie tuż przed foregripem Ninja 2500 czyli 270gr wyważa idealnie z palcem 2cm poniżej początku foregripu. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Luckyguliver 555 Report post Posted March 27, 2018 Przypuszczam, ze travel FTT-644ML jest już nieosiągalny. Czy myślisz, ze MC wkrótce wznowi produkcje pstragowych travelkow? Share this post Link to post Share on other sites
Marcyś 1,002 Report post Posted March 28, 2018 Nie mam dojścia do takich informacji niestety :( Share this post Link to post Share on other sites
Luckyguliver 555 Report post Posted March 28, 2018 Nie mam dojścia do takich informacji niestety :( No ciezko sie gada z Japoncami. Probowalem juz dwa razy zagadac na dwoch roznych FB stronach ale bez efektu. Share this post Link to post Share on other sites
tom3K 8 Report post Posted March 29, 2018 Polecam Pana Marcina, wędka SKR-70ML/S dotarła szybko i dobrze zabezpieczona. Coś czuję, że to nie będzie moja ostatnia wędka ze stajni Major Crafta :) Share this post Link to post Share on other sites
TOFIX99 1,109 Report post Posted April 7, 2018 ,"TTS-722L 218cm (722L) Ilość składów: 2 Ciężar wyrzutu: 2-10gr Moc blanku: 3-8lb Akcja fast " Ile cm. jest w tym kiju od stopki kołowrotka do końca rękojeści ???? Share this post Link to post Share on other sites