Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Marcyś

superwędkarz.pl - YGK EGI, Manns, Daiwa, Flagman, Major Craft, St Croix

Recommended Posts

FCS-S762UL ugięcie :

IMG-1106.jpg

IMG-1107.jpg

IMG-1108.jpg

IMG-1109.jpg

IMG-1110.jpg

BPS-662M

IMG-1112.jpg

IMG-1114.jpg

IMG-1115.jpg

IMG-1117.jpg

IMG-1118.jpg

Praktycznie żadne :( wielka szkoda, kapitalne kijki w super cenie.

Praktycznie żadne :( wielka szkoda, kapitalne kijki w super cenie.

No trudno. One są jeszcze produkowane ? można to jeszcze gdzieś dostać? Strasznie mi się ten kij podoba i chciałem miec travela.
A na jakie mozna będzie liczyć u Ciebie ? Oczywiście travel

Ostatnio był jeszcze GEC-664M za 350zł

Potem to już spiny, np TTA-604SUL czyli 180cm do 4gr :) 

..............

Edited by Marcyś

Marcyś- coś do 10-12lb w dwuskładzie, typowo pod jiga, górą ołów 12-15g+3 lub 4cienkie cale? Legendarny sandacz na lekko lub sensowny oks bez spadu- masz coś takiego? Długość do 220cm

Edited by Maciej_K

Marcyś- coś do 10-12lb w dwuskładzie, typowo pod jiga, górą ołów 12-15g+3 lub 4cienkie cale? Legendarny sandacz na lekko lub sensowny oks bez spadu- masz coś takiego? Długość do 220cm

Już miałem podać model, BPS-662M a tu brak w cenniku... oby wrócił do niego na dniach. To kijek który wczoraj odebrał jeden z forumowiczów do okonia na ciężko. Był też FCS-662ML niby do 10gr ale spokojnie do Twoich łowów by się nadał. Cóż, czekam razem z Wami na nową ofertę :)

Pozdrawiam

Właśnie dostałem listę wędek która jest w "szybkim zasięgu" oraz cennik. Powyższa lista została zaktualizowana. Ceny są niższe w zdecydowanej większości. Idę klepać ofertę i wysyłam tutaj :)

Pozdrawiam

Witam ponownie

Udostępniam listę modeli dostępnych w ciągu kilku dni dla chętnych. Ceny w zł brutto w zakupie.

Niektóre wersje dostępne w ilościach mniejszych, gdy będę dostawał stany magazynowe to będę aktualizował.

W razie pytań zapraszam

Legenda:

FCC--662M

(FC) - oznaczenie serii

(C) - casting (bądź (S) spinning

(66) - długość 6 stóp (jedna stopa ok 30cm) i 6 cali (jeden cal ok 2,5cm)

(2) - dwucześciowy (bądź (4) gdy travel) (gdy brak oznacza to model jednoczęściowy)

(M) - określenie mocy

Edited by Marcyś

Czy FCC702X pociągnie komfortowo gumy 100-120g? Jaka jest waga wędki i długość dolnika?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

100gr to na pewno ale więcej to mi ciężko powiedzieć. Kijek wazy 138g. Długość od uchwytu 26cm.

Jest dostawa... są zabawki  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

[url=https://postimg.org/image/lz7bxdwh7/]20180320_133200.jpg[/url]

[url=https://postimg.org/image/fli8u4zaz/]20180320_133240.jpg[/url]

Kilka kijków zrobiło wrażenie... przede wszystkim jednoskłady Benkei do 7gr model do 7lb i 8lb. Powinno być to co lubią klienci. Cięte, szybki, dobrze wyważone z fajnym wykończeniem.

Jest jedyna sprowadzona sztuka Bassparry 63UL. Szybki kijek jednoczęściowy do 5gr z płynnym ugięciem... w fajnej cenie 320zł :)

No i pstrągówki w klasycznym wzornictwie czyli Troutino TSS :)

Jest jedyna sprowadzona sztuka Bassparry 63UL. Szybki kijek jednoczęściowy do 5gr z płynnym ugięciem... w fajnej cenie 320zł  :)

Jak to okoniówka to wziałbym pobawić się z ciekawości . Razem jak blank dotrze  :)   może lepszego deala się zrobi  ;)  Jaka jest waga kijaszka ?

W całej ofercie MC jest tylko kilka serii gdzie są takie dolniki - w wędkach pstrągowych. Oczywiście do okonia się nadają ale z tego co rozmawialiśmy to raczej nie pod Twoje potrzeby. Ten jest za mocny pod takie gramatury jak pisałeś a znowu lżejsze wersje będą wolniejsze... 

Czy któryś z dłuższych kijaszków(Solpara/Crostage) nadałby się na klasyczną, nizinną, lekko średnią szczupakówkę? Nie znam zupełnie marki, więc mogę tylko wróżyć z fusów ;).

Edited by barwena1977

Pewnie :) 

Z serii Solpara to na przykład model:

SPS-902L czyli 270cm do 23gr moc blanku 6-12lb

Jeżeli jest za lekki to model mocniejszy ML jest do 30gr i 14lb w długościach 255 270 i 290cm 

W New Crostage oznaczenia też będą podobne ale tutaj wersja L występuję w wersji 86 czyli 255cm oraz 90 czyli 270cm  a ML tylko w 290cm. 

Pozdrawiam

Pewnie :)

Z serii Solpara to na przykład model:

SPS-902L czyli 270cm do 23gr moc blanku 6-12lb

Jeżeli jest za lekki to model mocniejszy ML jest do 30gr i 14lb w długościach 255 270 i 290cm 

W New Crostage oznaczenia też będą podobne ale tutaj wersja L występuję w wersji 86 czyli 255cm oraz 90 czyli 270cm  a ML tylko w 290cm. 

Pozdrawiam

Te 290cm mają długaśne dolniki? Jakoś nie mogę odnaleźć w sieci wiarygodnych zdjęć tych modeli.

Mam na stanie SPS-1002M i on ma od końca do stopki kołowrotka ok 43cm za to FCS-862L ma 34cm. 

Podejrzewam, że ten 290cm to raczej dolnik długości ww Solpary będzie miał :) 

No trudno. One są jeszcze produkowane ? można to jeszcze gdzieś dostać? Strasznie mi się ten kij podoba i chciałem miec travela.
A na jakie mozna będzie liczyć u Ciebie ? Oczywiście travel

Tylko ebay albo yahoo jap. Mozesz tez rzucic okiem na serie Benkei. To chyba Go Emotion po lifingu.

• Create New...