Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 19, 2018 partyzant - mucha niby przyzwoita, ale jakoś nie cieszy oka. Co bym zmienił/poprawił? - haczyk to pierwsza rzecz, nie musi być specjalny Klinkhamer, może być lekki kiełżowy lub Wide Gap. - estetyka - główka trochę duża, przy oczku sterczą (niewielkie ale zawsze) jakieś paprochy, odcinek "pakunkowy" z pawia tez coś wygnieciony, wygląda nieciekawie. - skrzydełko - dałbym jeszcze szczyptę więcej CDC. Ale tułowik i przewijkę nawinąłeś przyzwoicie. Resztę dopracujesz z czasem. Share this post Link to post Share on other sites
partyzant 87 Report post Posted March 19, 2018 Będę walczył :) Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted March 23, 2018 https://youtu.be/GYtne94_qRU Share this post Link to post Share on other sites
hi tower 2,151 Report post Posted March 31, 2018 Podchodziliśmy z Młodym do Klinka parę razy, z mizernym skutkiem. Narwał mi pół paczki pawia... dopiero "sztuczka" z skręceniem promieni pawia z nicią wiodąca pozwoliło na zrobienie tułowia. Potem tylko Tata musiał przytrzymać skrzydełka przy okręcaniu jeżynki i oto jest, efekt przeszedł oczekiwania: Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 31, 2018 hi tower - efekt jest wybitny! Sztuczka z owinięciem promieni pawia nicią wiodącą, przyda się nie tylko Młodemu. Fajnie, że o tym wspomniałeś. Brawo za wytrwałość! Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted May 19, 2018 Wiem, że to już mocno po terminie, ale żeby nie było, że nie zrobiłem ... Poniżej mój pierwszy i jedyny jaki zrobiłem "klinkhamer", hak nie taki jak trzeba no i z jeżynką trzeba bardziej się postarać, tułów z czterech promieni bażanta przewinąłem pomarańczową żyłką 0,10 - zawsze to lżejsze niż drut, liczę, że nadał by się na zaliczenie ślepy to i ostre fotki zrobić ma problem ;) [attachment=509155:DSC_2889.jpg] [attachment=509156:DSC_2891.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted May 20, 2018 Janusz . :) Muchę ocenią inni . Ja biję brawo :clappinghands: za ambicję i charakter. :highfive: Share this post Link to post Share on other sites
seba 5 Report post Posted October 30, 2019 Polecam artykuł, który napisał sam Hans van Klinken wraz ze zdjeciami jego autorstwa. Rozwija wszelkie wątpliwości o prawidłowe wykonanie muchy, http://www.polishnymph.pl/flytying/muchy/167-klinkhammer-specjal-25-lecie pozdr Seba Share this post Link to post Share on other sites