Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Klinkhamer - EDYCJA II - STEP 7 (#17)

Recommended Posts

partyzant - mucha niby przyzwoita, ale jakoś nie cieszy oka. Co bym zmienił/poprawił?

- haczyk to pierwsza rzecz, nie musi być specjalny Klinkhamer, może być lekki kiełżowy lub Wide Gap.

- estetyka - główka trochę duża, przy oczku sterczą (niewielkie ale zawsze) jakieś paprochy, odcinek "pakunkowy" z pawia tez coś wygnieciony, wygląda nieciekawie.

- skrzydełko - dałbym jeszcze szczyptę więcej CDC.

Ale tułowik i przewijkę nawinąłeś przyzwoicie. Resztę dopracujesz z czasem.

Podchodziliśmy z Młodym do Klinka parę razy, z mizernym skutkiem. Narwał mi pół paczki pawia... dopiero "sztuczka" z skręceniem promieni pawia z nicią wiodąca pozwoliło na zrobienie tułowia. Potem tylko Tata musiał przytrzymać skrzydełka przy okręcaniu jeżynki i oto jest, efekt przeszedł oczekiwania:

DSC0039aJ_qnwwwnh.jpg

hi tower - efekt jest wybitny! Sztuczka z owinięciem promieni pawia nicią wiodącą, przyda się nie tylko Młodemu. Fajnie, że o tym wspomniałeś. Brawo za wytrwałość!

Wiem, że to już mocno po terminie, ale żeby nie było, że nie zrobiłem ...

Poniżej mój pierwszy i jedyny jaki zrobiłem "klinkhamer", hak nie taki jak trzeba no i z jeżynką trzeba bardziej się postarać, tułów z czterech promieni bażanta przewinąłem pomarańczową żyłką 0,10 - zawsze to lżejsze niż drut, liczę, że nadał by się na zaliczenie

ślepy to i ostre fotki zrobić ma problem  ;)

[attachment=509155:DSC_2889.jpg]

[attachment=509156:DSC_2891.jpg]

• Create New...