Bander 565 Report post Posted January 17, 2018 Newsweek kłamie, TVN kłamie, Gazeta Wyborcza kłamie itd... http://www.newsweek.pl/polska/spoleczenstwo/mysliwi-grozili-mistrzowi-swiata-w-psich-zaprzegach-igor-tracz-chce-wyjasnien,artykuly,421934,1.html Co za nędzna banda. Wsyscy kłamia ;) Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 17, 2018 (edited) Powinno być tak..." Ahhhh przepraszamy pana bardzo ale planujemy polować w tym miejscu i prosilibyśmy aby szanowny pan w miarę szybko się oddalił bo wyjeżdzając z za zakrętu zbłąkana kula może pana ugodzić w (np. pośladek).... Dobrze by było? Na moją prośbę żeby jegomość skuterem pływał trochę dalej ( celowo pływał przy samym brzegu) usłyszałem.... słodkie "sp......aj bo w ...dostaniesz.." Niedługo później w pomost przycedził :-)))) Chyba pojde z żalem do TV.... Ps. Mieliśmy już kilku "Pierwszych myśliwych Rzeczypospolitej" ....jakoś cicho było...nikt rabanu nie robił... Teraz polują Ci sami myśliwi krórzy i kiedyś polowali....nagle zaczęło przeszkadzać? Edited January 17, 2018 by przemo_w Share this post Link to post Share on other sites
nuka 66 Report post Posted January 17, 2018 Już ten zaprzęg z psami niech sobie biega myśliwy po to ma oczy żeby patrzeć gdzie kieruje lufę ale nowobogackie buraki na quadach rozjerzdżający leśne drogi i buraki w pseudo terenówkach jeżdżący po korytach rzek to sam bym pogonił Share this post Link to post Share on other sites
Kotwic 75 Report post Posted January 17, 2018 Na moją prośbę żeby jegomość skuterem pływał trochę dalej ( celowo pływał przy samym brzegu) usłyszałem.... słodkie "sp......aj bo w ...dostaniesz.." Niedługo później w pomost przycedził :-)))) A nie wziąłeś pod uwagę, że ów "sternik jednostki" usiłował nawiązać kontakt bezpośredni, by wpierd...olić jełopowi (to nie do ciebie-przenośnia), który PASJONATA sportów motorowodnych chciał ograniczyć w pasji. :lol: Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 17, 2018 (edited) W TVP powiedzą że ten z psami był wulgarny a nie myśliwi.. :-))) Żadna TV nie kłamie...oni tylko podają fakty w wygodny dla siebie sposób....:-)))) Ps.My wędkarze to mamy prze.....ne. Walczymy z rybakami, kormoranami, myśliwymi, crossowcami, quadowcami....itd.... :-) Edited January 17, 2018 by przemo_w Share this post Link to post Share on other sites
nuka 66 Report post Posted January 17, 2018 Mi przeszkadza ZO Nowy Sącz dzwoniłem we wrześniu o odstrzał na kormorany Pan dyrektor powiedział że po 15 października będą zapisał nr telefonu i powiedział ze zadzwoni jak będzie miał gotowy wypisany moje dane miał z ubiegłego roku dzisiaj jest 17 styczeń nie zadzwonił niech się goni z moim psem nie muszę zginać palca do kormorana pojadę na strzelnicę Share this post Link to post Share on other sites
seiken 4,676 Report post Posted January 17, 2018 Ps.My wędkarze to mamy prze.....ne. Walczymy z rybakami, kormoranami, myśliwymi, crossowcami, quadowcami....itd.... :-) I sami ze sobą.... Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 17, 2018 To najgorsze.... Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted January 17, 2018 (edited) Mam nieczytelny charakter pisma, jak lekarz. Czesto nie wiem, co napisalem. Ale bijesz mnie na glowe, @nuka Edited January 17, 2018 by coloumb Share this post Link to post Share on other sites
Raffaello 1,498 Report post Posted January 17, 2018 Jest wyjaśnienie PZŁ: W związku z publikacją w dniu 13 stycznia 2018r, informacji o incydencie do jakiego doszło w gminie Trąbki w woj. pomorskim, Zarząd Główny Polskiego Związku Łowieckiego informuje, że niezwłocznie po zdarzeniu skontaktowaliśmy się z osobą opisującą zdarzenie w celu ustalenia szczegółów. Sprawa została skierowana do Rzecznika Dyscyplinarnego Polskiego Związku Łowieckiego w Gdańsku, który podjął działania mające na celu wyjaśnienie okoliczności zajścia. Odbywające się polowanie zbiorowe było legalne, prawidłowo zgłoszone na kilka tygodni przed jego przeprowadzeniem oraz zgodnie z relacją świadków oznakowane w celu zapewnienia bezpieczeństwa. Myśliwi nie mieli wcześniej informacji o warsztatach prowadzonych przez Pana Igora Tracza na tym terenie. Podczas spotkanie zgodnie w informacjami przekazanymi przez Pana Tracza doszło do utarczki słownej. Obecnie trwa postępowanie dyscyplinarne i w zależności od tego jakie będą jego skutki, zostanie podjęta decyzja o konsekwencjach. Media podają informację o groźbach użycia broni przez myśliwego co miałoby poważne skutki karne, jednak Pan Igor Tracz w rozmowie z nami nie potwierdza, gróźb użycia broni. W dniu 9 stycznia została opublikowana ustawa o zmianie niektórych ustaw w celu ułatwienia zwalczania chorób zakaźnych zwierząt, która w dniu wczorajszym weszła w życie. Na jej mocy karane będzie umyślne utrudnianie wykonywania polowania. Po opublikowaniu tego zapisu opinia publiczna została wprowadzona w błąd, a mianowicie myśliwy nie ma prawa wyrzucić nikogo z lasu, ani nikogo ukarać. W przypadku umyślnego utrudniania wykonywania polowania, które jest działalnością legalną myśliwy ma prawo wezwać policję, która ocenia czy zdarzenie było umyślne oraz nakłada ewentualną karę. Polski Związek Łowiecki postulował za wprowadzaniem kar za utrudnianie wykonywania polowania - spowodowane to było nasileniem się ataków zorganizowanych grup, które przyjeżdżały świadomie i celowo utrudniać polowanie, chodząc na linii strzału, a nawet próbując myśliwym wyrwać broń. Takie działania są niedopuszczalne i zagrażały zdrowiu i życiu ludzi. Jednocześnie Polski Związek Łowiecki będzie stanowczo reagował w przypadkach nadużycia tych zapisów przez swoich członków. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 17, 2018 Amen. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 17, 2018 (edited) Rafał jesteś szybszy niż TVN....oni powiedzieli przed chwilą że nie ma odpowiedzi :-)))) Ps. Niech sie uczą od Jerkbaita :-))) Edited January 17, 2018 by przemo_w Share this post Link to post Share on other sites
ObraFM 649 Report post Posted January 17, 2018 ...... Walczymy z rybakami, kormoranami, myśliwymi, crossowcami, quadowcami....itd.... :-) A u mnie kanalie pływają kajakami po Jeziornej i Paklicy i pstrągi płoszą :angry: ;) Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 17, 2018 Ooooo łobuzy :-) Ze slidera 12stki tonącej ich...ha ha ha Share this post Link to post Share on other sites
hi tower 2,151 Report post Posted January 17, 2018 A u mnie kanalie pływają kajakami po Jeziornej i Paklicy i pstrągi płoszą :angry: ;) mnie wkur...ją łabędzie, z tego samego powodu... ;) Share this post Link to post Share on other sites
osiemnastak 2,814 Report post Posted January 18, 2018 (edited) Póki co nie jestem mistrzem świata ,ale usłyszałem dokładnie taki sam tekst.Dodatkowo było to pod adresem moim i żony,Panowie nie ma co się denerwować, w lesie największe pretensje do wszystkich mają myśliwi.Jeszcze jak są w kilku to załącza im się bohater, i wzrasta odwaga.Będąc z psem na spacerku (na smyczy droga wzdłuż lasu) Podjechali do mnie i krótka piłka. Powiedzieli że jak zobaczą go luzem to coś mu się stanie.Ostatnio u mnie bardzo przeszkadzają im wilki ,psioczą na nie strasznie.Rozumiem dla wszystkich nie starczy zwierza, więc wilki są na straconej pozycji. Tablice Uwaga Polowanie wiszą od zeszłego roku , powoli kończą zbiorówki zobaczymy czy zostaną zdjęte. Zaznaczam że łowiectwo moim zdaniem jest potrzebne, ale trzeba myśliwym patrzeć na ręce,a uprawnienia powinny być wydawane czasowo. Potem ździwko że dziadek strzela w binoklach jak denko słoika i nie wie do czego. Edited January 18, 2018 by osiemnastak Share this post Link to post Share on other sites
CM Punk 446 Report post Posted January 18, 2018 Sprawa została skierowana do Rzecznika Dyscyplinarnego Polskiego Związku Łowieckiego w Gdańsku, który podjął działania mające na celu wyjaśnienie okoliczności zajścia. A rzecznik dyscyplinarny zapewne swoich kolegów zdyscyplinuje,o,pewnie tak: Ja wiedziałem,że takie cyrki się zaczną,to dopiero początek,w sumie współczuję "lejdi" Dianie,bo będzie jeszcze nie raz świecić swoimi małymi oczkami i się tłumaczyć,że to nie tak,że myśliwi to leśne anioły i zbawcy świata,a okropni ekolodzy i jeszcze okropniejszy mistrz świata próbują ich oczernić. Akurat trafiło na "grubszą rybę",zrobił się hałas,bo gdyby Tracz był zwykłym "Kowalskim",jak Marek,który przytoczył podobną historię powyżej,to nikt by o tym nie usłyszał,jak i nie usłyszy o wielu innych sytuacjach,czyli mamy na zewnątrz ładny,błyszczący papierek,a co w środku? Niech każdy sobie dopowie :) . Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 18, 2018 A spotkania sprawozdawcze czy ewentualnie spotkanie po zawodach w Twoim kole jak wyglądają? Bo u wędkarzy wygląda to identycznie.... Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted January 18, 2018 No nie wiem...podejrzane kapelusze, cygara, geby jak ze Stasi...i te swetry Share this post Link to post Share on other sites
JerryM 73 Report post Posted January 18, 2018 Toć to Leonid :D Share this post Link to post Share on other sites
border river 538 Report post Posted January 18, 2018 (edited) Toć to Leonid :D Breżniew! Jak żywy! :lol: Edited January 18, 2018 by border river Share this post Link to post Share on other sites
CM Punk 446 Report post Posted January 18, 2018 No właśnie! Oni tylko prowadzili gospodarkę leśną,regulowali ku chwale ojczyzny :) . Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted January 18, 2018 Bo to jest Leonid na polowaniu razem z Tito https://www.rbth.com/multimedia/people/2016/12/19/leonid-brezhnev-general-secretary-of-stability-and-stagnation_662179 Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted January 18, 2018 Do czego się te ekooszołomy nie posuną... Share this post Link to post Share on other sites
Raffaello 1,498 Report post Posted January 18, 2018 (edited) Do czego się te ekooszołomy nie posuną... Za darmo tego nie robią! kasa kasa kasa ,poczytaj ich posty a na końcu nr konta!!!!! s.........ny !!!!!!! Ostatnio zbierali na auto terenowe! bo za myśliwymi nie nadążają ! -jak dostali hajs od kopalni to się odp....li!!! Miarkuj język. Jeśli takie drobne sprawy powodują u Ciebie konieczność bluzgów, to co się stanie, gdy pojawi się realny i naprawdę zagrażający problem? Zawał? No bez sensu... Wulgaryzmy pozostaw sobie na naprawdę istotną okazję. Edited January 18, 2018 by woblery z Bielska Share this post Link to post Share on other sites