Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Artek

Kara z wstęp do lasu.

Recommended Posts

Powinno być tak..." Ahhhh przepraszamy pana bardzo ale planujemy polować w tym miejscu i prosilibyśmy aby szanowny pan w miarę szybko się oddalił bo wyjeżdzając z za zakrętu zbłąkana kula może pana ugodzić w (np. pośladek)....
Dobrze by było?

Na moją prośbę żeby jegomość skuterem pływał trochę dalej ( celowo pływał przy samym brzegu) usłyszałem....
słodkie "sp......aj bo w ...dostaniesz.."
Niedługo później w pomost przycedził :-))))

Chyba pojde z żalem do TV....

Ps. Mieliśmy już kilku "Pierwszych myśliwych Rzeczypospolitej" ....jakoś cicho było...nikt rabanu nie robił...
Teraz polują Ci sami myśliwi krórzy i kiedyś polowali....nagle zaczęło przeszkadzać? Edited by przemo_w

Już ten zaprzęg z psami niech sobie biega myśliwy po to ma oczy żeby patrzeć gdzie kieruje lufę ale nowobogackie buraki na quadach rozjerzdżający leśne drogi i buraki w pseudo terenówkach jeżdżący po korytach rzek to sam bym pogonił

Na moją prośbę żeby jegomość skuterem pływał trochę dalej ( celowo pływał przy samym brzegu) usłyszałem....
słodkie "sp......aj bo w ...dostaniesz.."
Niedługo później w pomost przycedził :-))))

A nie wziąłeś pod uwagę, że ów "sternik jednostki" usiłował nawiązać kontakt bezpośredni, by wpierd...olić jełopowi (to nie do ciebie-przenośnia), który PASJONATA sportów motorowodnych chciał ograniczyć w pasji. :lol:

W TVP powiedzą że ten z psami był wulgarny a nie myśliwi.. :-)))
Żadna TV nie kłamie...oni tylko podają fakty w wygodny dla siebie sposób....:-))))
Ps.My wędkarze to mamy prze.....ne.
Walczymy z rybakami, kormoranami, myśliwymi, crossowcami, quadowcami....itd.... :-) Edited by przemo_w

Mi przeszkadza ZO Nowy Sącz dzwoniłem we wrześniu o odstrzał na kormorany Pan dyrektor powiedział że po 15 października będą zapisał nr telefonu i powiedział ze zadzwoni jak będzie miał gotowy wypisany moje dane miał z ubiegłego roku dzisiaj jest 17 styczeń nie zadzwonił niech się goni z moim psem nie muszę zginać palca do kormorana pojadę na strzelnicę

Ps.My wędkarze to mamy prze.....ne.
Walczymy z rybakami, kormoranami, myśliwymi, crossowcami, quadowcami....itd.... :-)

I sami ze sobą....

Mam nieczytelny charakter pisma, jak lekarz. Czesto nie wiem, co napisalem. Ale bijesz mnie na glowe, @nuka Edited by coloumb

Jest wyjaśnienie PZŁ:

W związku z publikacją w dniu 13 stycznia 2018r, informacji o incydencie do jakiego doszło w gminie Trąbki w woj. pomorskim, Zarząd Główny Polskiego Związku Łowieckiego informuje, że niezwłocznie po zdarzeniu skontaktowaliśmy się z osobą opisującą zdarzenie w celu ustalenia szczegółów. Sprawa została skierowana do Rzecznika Dyscyplinarnego Polskiego Związku Łowieckiego w Gdańsku, który podjął działania mające na celu wyjaśnienie okoliczności zajścia.
Odbywające się polowanie zbiorowe było legalne, prawidłowo zgłoszone na kilka tygodni przed jego przeprowadzeniem oraz zgodnie z relacją świadków oznakowane w celu zapewnienia bezpieczeństwa. Myśliwi nie mieli wcześniej informacji o warsztatach prowadzonych przez Pana Igora Tracza na tym terenie. Podczas spotkanie zgodnie w informacjami przekazanymi przez Pana Tracza doszło do utarczki słownej. Obecnie trwa postępowanie dyscyplinarne i w zależności od tego jakie będą jego skutki, zostanie podjęta decyzja o konsekwencjach. Media podają informację o groźbach użycia broni przez myśliwego co miałoby poważne skutki karne, jednak Pan Igor Tracz w rozmowie z nami nie potwierdza, gróźb użycia broni.

W dniu 9 stycznia została opublikowana ustawa o zmianie niektórych ustaw w celu ułatwienia zwalczania chorób zakaźnych zwierząt, która w dniu wczorajszym weszła w życie. Na jej mocy karane będzie umyślne utrudnianie wykonywania polowania. Po opublikowaniu tego zapisu opinia publiczna została wprowadzona w błąd, a mianowicie myśliwy nie ma prawa wyrzucić nikogo z lasu, ani nikogo ukarać. W przypadku umyślnego utrudniania wykonywania polowania, które jest działalnością legalną myśliwy ma prawo wezwać policję, która ocenia czy zdarzenie było umyślne oraz nakłada ewentualną karę. Polski Związek Łowiecki postulował za wprowadzaniem kar za utrudnianie wykonywania polowania - spowodowane to było nasileniem się ataków zorganizowanych grup, które przyjeżdżały świadomie i celowo utrudniać polowanie, chodząc na linii strzału, a nawet próbując myśliwym wyrwać broń. Takie działania są niedopuszczalne i zagrażały zdrowiu i życiu ludzi. Jednocześnie Polski Związek Łowiecki będzie stanowczo reagował w przypadkach nadużycia tych zapisów przez swoich członków.

Rafał jesteś szybszy niż TVN....oni powiedzieli przed chwilą że nie ma odpowiedzi :-))))
Ps. Niech sie uczą od Jerkbaita :-))) Edited by przemo_w

......
Walczymy z rybakami, kormoranami, myśliwymi, crossowcami, quadowcami....itd.... :-)

A u mnie kanalie pływają kajakami po Jeziornej i Paklicy i pstrągi płoszą :angry:

;)

A u mnie kanalie pływają kajakami po Jeziornej i Paklicy i pstrągi płoszą :angry:

;)

mnie wkur...ją łabędzie, z tego samego powodu... ;)

Póki co nie jestem mistrzem świata ,ale usłyszałem dokładnie taki sam tekst.Dodatkowo było to pod adresem moim i żony,Panowie nie ma co się denerwować, w lesie największe pretensje do wszystkich mają myśliwi.Jeszcze jak są w kilku to załącza im się bohater, i wzrasta odwaga.Będąc z psem na spacerku (na smyczy droga wzdłuż lasu)

Podjechali do mnie i krótka piłka. Powiedzieli że jak zobaczą go luzem to coś mu się stanie.Ostatnio u mnie bardzo przeszkadzają im wilki ,psioczą na nie strasznie.Rozumiem dla wszystkich nie starczy zwierza, więc wilki są na straconej pozycji.

Tablice Uwaga Polowanie wiszą od zeszłego roku , powoli kończą zbiorówki zobaczymy czy zostaną zdjęte.

Zaznaczam że łowiectwo moim zdaniem jest potrzebne, ale trzeba myśliwym patrzeć na ręce,a uprawnienia powinny być wydawane czasowo.

Potem ździwko że dziadek strzela w binoklach jak denko słoika i nie wie do czego.

Edited by osiemnastak

Sprawa została skierowana do Rzecznika Dyscyplinarnego Polskiego Związku Łowieckiego w Gdańsku, który podjął działania mające na celu wyjaśnienie okoliczności zajścia.

A rzecznik dyscyplinarny zapewne swoich kolegów zdyscyplinuje,o,pewnie tak:

220ee50a1459641d.jpg

Ja wiedziałem,że takie cyrki się zaczną,to dopiero początek,w sumie współczuję "lejdi" Dianie,bo będzie jeszcze nie raz świecić swoimi małymi oczkami i się tłumaczyć,że to nie tak,że myśliwi to leśne anioły i zbawcy świata,a okropni ekolodzy i jeszcze okropniejszy mistrz świata próbują ich oczernić. Akurat trafiło na "grubszą rybę",zrobił się hałas,bo gdyby Tracz był zwykłym "Kowalskim",jak Marek,który przytoczył podobną historię powyżej,to nikt by o tym nie usłyszał,jak i nie usłyszy o wielu innych sytuacjach,czyli mamy na zewnątrz ładny,błyszczący papierek,a co w środku? Niech każdy sobie dopowie :) .

A spotkania sprawozdawcze czy ewentualnie spotkanie po zawodach w Twoim kole jak wyglądają?
Bo u wędkarzy wygląda to identycznie....

Do czego się te ekooszołomy nie posuną...

Za darmo tego nie robią! kasa kasa kasa ,poczytaj ich posty a na końcu nr konta!!!!! s.........ny !!!!!!!

Ostatnio zbierali na auto terenowe! bo za myśliwymi nie nadążają ! -jak dostali hajs od kopalni to się odp....li!!!

Miarkuj język. Jeśli takie drobne sprawy powodują u Ciebie konieczność bluzgów, to co się stanie, gdy pojawi się realny i naprawdę zagrażający problem? Zawał? No bez sensu... Wulgaryzmy pozostaw sobie na naprawdę istotną okazję.

Edited by woblery z Bielska

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...