Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Egg sucking Leech Jig - EDYCJA II - STEP 3 (#13)

Recommended Posts

Janusz , piękna muszka. :)

Ten marabut [struś]  ;)  , to wdzięczny materiał , można uzyskać fajny efekt.

Dzięki Piotr, w samozachwyt nie wpadam ;) ,  to pierwsza taka mucha, którą ukręciłem. I już mam następne pomysły, dla przykładu; tą ze zdjęcia ukręcić na "shanku" i dać hak na lince i byłby prawie intruder. Marabuta można by trochę podeprzeć, ale generalnie myślę, że nie ma co za wiele kombinować bo można przedobrzyć, szczególnie z ilością materiału. Niewątpliwie jest to jakiś punkt wyjścia do kolejnych kombinacji ... 

janusz.walaszewski - marabutowy intruder jak najbardziej - mam kilka takich w pudełku. Z moich obserwacji wynika, że często ryby w holu lepiej siedzą na takim krótkim, niedużym haczyku, niż na streamerowej dwójce, z której sporo ryb spada.

A nimfka z resztek - super. Zawsze lubię takie "coś z niczego", bo potrafią powstać ciekawe i skuteczne wzory. Bez nadmiaru kombinacji i doktoryzowania się nad materiałami.

Cześć Wszystkim,

Pierwsza zrobiona w pośpiechu i oczywiście czegoś brakuje, crystal flash gdzieś się zapodział  ;) Druga już poprawiona i wszystko jest. Może nie do końca według wzorca ale może i taka coś złowi  :D

Pytanie w którą popielcową? W tym roku? ;)

Nie żartujcie sobie ... na razie nie mam czasu - robię tylko rzeczy niezbędne ... przyjdzie czas, że zacznę robić rzeczy te z listy "dla przyjemności". 

• Create New...