Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted January 4, 2018 Janusz , piękna muszka. :) Ten marabut [struś] ;) , to wdzięczny materiał , można uzyskać fajny efekt. Dzięki Piotr, w samozachwyt nie wpadam ;) , to pierwsza taka mucha, którą ukręciłem. I już mam następne pomysły, dla przykładu; tą ze zdjęcia ukręcić na "shanku" i dać hak na lince i byłby prawie intruder. Marabuta można by trochę podeprzeć, ale generalnie myślę, że nie ma co za wiele kombinować bo można przedobrzyć, szczególnie z ilością materiału. Niewątpliwie jest to jakiś punkt wyjścia do kolejnych kombinacji ... Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted January 5, 2018 janusz.walaszewski - marabutowy intruder jak najbardziej - mam kilka takich w pudełku. Z moich obserwacji wynika, że często ryby w holu lepiej siedzą na takim krótkim, niedużym haczyku, niż na streamerowej dwójce, z której sporo ryb spada. A nimfka z resztek - super. Zawsze lubię takie "coś z niczego", bo potrafią powstać ciekawe i skuteczne wzory. Bez nadmiaru kombinacji i doktoryzowania się nad materiałami. Share this post Link to post Share on other sites
Dryzd 152 Report post Posted January 6, 2018 Cześć Wszystkim, Pierwsza zrobiona w pośpiechu i oczywiście czegoś brakuje, crystal flash gdzieś się zapodział ;) Druga już poprawiona i wszystko jest. Może nie do końca według wzorca ale może i taka coś złowi :D Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted January 7, 2018 Dryzd - pijawki piękne. Złowi i jedna i druga! Nie mam się do czego doczepić i nie będę szukał na siłę :D . Tak trzymaj! Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted January 10, 2018 Halo, halo - podsyłać pijawki kto jeszcze nie wstawił! Nie lenić się! Wiązać! ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted January 10, 2018 Mirku, a gdzie muchy Remka? :D Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted January 10, 2018 Mirku, a gdzie muchy Remka? :D Będą w środę. :D Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted January 10, 2018 Chyba w popielcową :P Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted January 11, 2018 Pytanie w którą popielcową? W tym roku? ;) Share this post Link to post Share on other sites
remek 10,499 Report post Posted January 12, 2018 Pytanie w którą popielcową? W tym roku? ;) Nie żartujcie sobie ... na razie nie mam czasu - robię tylko rzeczy niezbędne ... przyjdzie czas, że zacznę robić rzeczy te z listy "dla przyjemności". Share this post Link to post Share on other sites