Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Alexspin

Zamknięty wątek OLX

Recommended Posts

Chyba zbyt przedwcześnie zamknięty wątek http://jerkbait.pl/topic/102470-oszust-na-olx/

Warto poczytać tutaj http://www.forum.wedkarska-tuba.pl/topic/2646-oszust-na-olx/. Temat rozwojowy, pojawia się coraz więcej osób poszkodowanych. Zarzuty potwierdzają się wielokrotnie, więc trudno mówić o pomówieniu.

Edited by Alexspin

Też tak uważam.

Mnie naciągnął jakieś pół roku temu na 6 dych.
Ważne: gość wysyła nr konta w jpg, a nie jak normalny człowiek ciąg cyfr.
Po to by nie sprawdzić od razu w necie, że to pieprzony złodziej.

Daruj sobie tak debile komentarze na poziomie zera bezwzględnego. Skoro okazję na jerku są dobre to dlaczego gdzie indziej mają być gorsze.
Nie kupowałem rzeczy wartej 1k za 60 zł tylko normalny towar.

Myśleć nikt Ci nie zabroni.
Jednak przez niepotrzebne komentarze i oceny wątek pewnie znów poleci do zamknięcia, zamiast przynieść pożądany skutek.
Widać nie warto tu opisywać swoich porażek.

Mój podobny wątek też zdechł, ale zgodnie z deklaracją zgłosiłem oszustwo (50pln) na policji ... też zdechło śmiercią naturalną. Kogo obchodzi czyjeś 50 zeta? choć organy ścigania powinno zainteresować, że dla jakiegoś skurwiela jest to dochód 50x iluś tam oszukanych.

Jakieś dwa lata temu oszukano mnie na olxie na 100pln, w sumie z braku czasu nigdzie tego nie zgłosiłem.Jakie było moje zdziwienie gdy po pół roku zadzownila do mnie miła pani policjantka i wypytała o szczegóły tej transakcji. Dalej wysłała mnie do najbliższego komisariatu i tam zeznania. Oszustem okazał się podobno jakiś młody gość oszukał łącznie ponad 1000 osób na ponad 100.000. Pieniążków oczywiście nie odzyskałem. Jak widać zdarza się,że łapią tych oszustów.

No to lipa, z alle... byś odzyskał z POK-u.

A z tym to różnie bywa.
Kolegę przekręcili na parę kPLN.
Kupił używany sprzęt z możliwością zwrotu do 7 dni. Sprzęt oddał, ale zwrotu kasy już nie dostał. Wszyscy umyli łapki a sprawa leży już kilka miesięcy na policji.

Dla tego takie ostrzegające tematy są konieczne na najczęściej odwiedzanych, największych portalach i forach.

A z tym to różnie bywa.
Kolegę przekręcili na parę kPLN.
Kupił używany sprzęt z możliwością zwrotu do 7 dni. Sprzęt oddał, ale zwrotu kasy już nie dostał. Wszyscy umyli łapki a sprawa leży już kilka miesięcy na policji.

U mnie kwota była zdecydowanie mniejsza , ale sprawa leży na policji 2 miesiące i w tym tyg. dostałem info z prokuratury że postępowanie zostało rozpoczęte. ;)

Na szczęście alle... zwróciło pieniążki  bez problemu zaraz po zgłoszeniu. :)

Olx to zakupy podwyższonego ryzyka,chyba że kupujemy z okolicy z odbiorem osobistym. ;)

Kupowałem wielokrotnie na OLX głównie towary do "mojej szafy" za na prawdę super atrakcyjna kasę. Z oszustwem liczyłem się zawsze, ale co tam ... Najbardziej wkurzyło mnie to, że planowałem zakupione przynęty przekazać jak co roku do domu dziecka dla "młodych wędkarzy" W nosie z kasą, ale takim bydlakom powinni w dalszym ciągu łapy obcinać ... przy łokciach 

A mnie tu jeden gość oszukał na 6 dyszek i dalej sobie handluje jak gdyby nigdy nic 

Gdy próbowałem ostrzec innych dostałem ostrzeżenie od moda .Więc szkoda czasu i nerwów karma i tak do niego wróci :) :) :)

Na OLX regularnie pojawiają się ogłoszenia, najczęściej z dziwnych miejsc, w atrakcyjnych cenach. Z bardzo dużym prawdopodobieństwem jest to ta sama osoba. Podejrzewam, że na tą chwilę niezła sumka się na tych oszustwach uzbierała.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...