Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Marcin Rafalski

Ochrona Przyrody - Las Hambach

Recommended Posts

https://sjp.pl/ignorować

nie wyjeżdżaj tu z gierkami słownymi bo nie wierzę że nie pojąłeś mojego przekazu...
a strona którą cytujesz nie cieszy się specjalną estymą wśród językoznawców, scrabblistów czy ludzi posługujących się normalną polszczyzna na co dzień

To nie są gierki słowne tylko dwa różne pojęcia. Zazwyczaj dobrze jest używać tych, które wiemy co znaczą.

Zdecydowanie chybiony zarzut. Zobacz na czym polega dziennikarstwo śledcze.

Zdecydowanie prosze napisz wiec, co takiego wysledzili przez te miesiace milczenia ci sledczy dziennikarze. Jakies powiazania wafelkowcow z miedzynarodowka nazistowska, umocowanie w jakiejs partii, moze to byli samorzadowcy, urzednicy, mundurowi?

Jakie sa pozytywy milczenia, bo negatywow jest wiele, do tego jak pisalem, istnialo ryzyko, ze tacy idioci chodzac po swiecie wolno zrobia komus krzywde.

Najlepiej pożartować z tego. Pogadaj lepiej jak na to zareagowali Ci co przeszli przez piekło niemieckiej okupacji. 

Nawet pojedyńcze tego typu przypadki w naszym kraju powinny być karane niezwykle surowo.

Rozumiem, że piekło tej okupacji nie wzrusza cię zbytnio.

15173477581d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b3

Rozumiem, że piekło tej okupacji nie wzrusza cię zbytnio.

15173477581d3a3fff9e90f37a15a1de260cc0b3

Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy tym co było w latach II Wojny Światowej a tym co było po to nie ma ma o czym rozmawiać. 

Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy tym co było w latach II Wojny Światowej a tym co było po to nie ma ma o czym rozmawiać.

A to wg Ciebie powyższy symbol obowiązuje od czasów powojennych i dopiero od tamtej pory tragicznie zapisał się w naszej historii? Brawo zatem za kolejny pokaz ignorancji i niewiedzy. Rzeczywiście nie warto rozmawiać.

Panowie ! Świat umiera z każdą zmordowaną osobą. Historycy rożnie szacują 60-200 tys ofiar komunizmu w Polsce po II w.ś. Pod sierpem i młotem zgineły dziesiątki milionów. Licytowanie się ilością trupów nie uchodzi

​Z każdym zabitym ginie  świat...

Edited by Marcin Rafalski

Hmm, czyżbyś miał aż tak duże braki w historii? To wiele tłumaczy...

Może na początek zupełne podstawy, rzeczy, które powinien wiedzieć każdy?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Represje_ZSRR_wobec_Polak%C3%B3w_i_obywateli_polskich_1939%E2%80%931946

Sądziłem że kolega porównuje czasy okupacji hitlerowskiej do czasów powojennych.

A co do sowietów to wymordowali w czasie drugiej Wojny Światowej dużo mniej Polaków niż niemcy.

Licytacja faktycznie nic nie daje. 

Nawiasem mówiąc daleko odeszliśmy od tematu jakim jest zadziwiająca dbałość o niemiecką puszczę przez niektórych uczestników tego forum.

Edited by godski

Do tego na oba symbole jest jeden paragraf. Tu Godski nie ma roznicy, komunisci ze Wschodu stoja na jednym stopniu podium z nazistami z Zachodu. Najwyzszym. Jednych i drugich trzeba wypalac goracym zelazem, a nie czekac z materialem na odpowiednia chwile.

Godski, proponuję, żebyś już nie strzelał sobie w stopę. Tu już nie ma czego komentować. Naprawdę nie mam o czym rozmawiać z kimś, kto robi aferę z paru durniów w lesie, a nie ma pojęcia o tym co "zawdzięczamy" komunizmowi.

Edited by R0BERT

Godski, proponuję, żebyś już nie strzelał sobie w stopę. Tu już nie ma czego komentować. Naprawdę nie mam o czym rozmawiać z kimś, kto robi aferę z paru durniów w lesie, a nie ma pojęcia o tym co "zawdzięczamy" komunizmowi.

Jedna i druga okupacja była złem, to jasne.

Co do strzału w stopę i durniów to nie ma co komentować. Szkoda mojego czasu. 

Edited by godski

Stary nie pogrążaj się już bardziej. Doczytaj trochę, bo u podstaw widać wiedzy brakuje co w konsekwencji prowadzi Cię do wyciągania zupełnie złych wniosków. A intencje w swojej ocenie pewnie masz dobre...

Młody, pokaż mi w którym miejscu się pogrążyłem. Dobrymi intencjami piekło.... .

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś po wpisie Roberta z sierpem i młotem. Jeśli nie stawiasz równości między tym znakiem i swastyką to zwyczajnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Ale wierzę w Ciebie i to, że jeszcze nie jest za późno byś zgłębił temat i doszedł do odpowiednich wniosków. Edited by coma

Nie zdawałem sobie sprawy że można mieć aż tak wyprany mózg przez lewicową propagandę. Przykro na to patrzeć.

Mozna bardziej. I kolejne dni te teze udowodnia. Bedzie sie dzialo, ale o tym na tym forum juz nie popiszemy...

Godski, fajny z Ciebie gosc, nie obrazaj sie, po prostu otworz oczy i umysl. Nic nie dzieje sie przypadkiem. Swiat jest maly i wszystko jest ze soba powiazane.

Nie zdawałem sobie sprawy że można mieć aż tak wyprany mózg przez lewicową propagandę. Przykro na to patrzeć.

Nie mam nic wspólnego z lewicą i nie utożsamiam się z nią . Błędny wniosek.

Mozna bardziej. I kolejne dni te teze udowodnia. Bedzie sie dzialo, ale o tym na tym forum juz nie popiszemy...

Godski, fajny z Ciebie gosc, nie obrazaj sie, po prostu otworz oczy i umysl. Nic nie dzieje sie przypadkiem. Swiat jest maly i wszystko jest ze soba powiazane.

Wiem że w niektórych kręgach spiskowe teorie maja się dobrze. Żydzi, Kościół, komuna ,masoni i inni pociągają za sznurki. Trzeba mieć uszy i oczy szeroko otwarte żeby to pojąć :rolleyes: .

Jest jedyna słuszna racja a Ci którzy myślą inaczej to lewacy, czytelnicy GW i oglądacze TVN. I pedały jeszcze. Trzeba im dokopać i wprowadzić na jedyną słuszną drogę.

Jakie to wszystko proste :rolleyes: .

Z takim nastawieniem postępów nie zrobisz. Szczerze Ci współczuję i poddaję się, nic nie zrozumiesz bo tego nie chcesz. Świat by Ci się zawalił. Bez odbioru.

Z takim nastawieniem postępów nie zrobisz. Szczerze Ci współczuję i poddaję się, nic nie zrozumiesz bo tego nie chcesz. Świat by Ci się zawalił. Bez odbioru.

Również współczuję i postępów życzę choć może być trudno. 

Dobra Panowie, las sie nie obronil  :D

Przymkniemy tak do jutra, moze dluzej, bo juz zadnej merytorycznej dyskusji, ani faktow nie widac ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...