Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Marcin Rafalski

Ochrona Przyrody - Las Hambach

Recommended Posts

Tydzień temu zastanawiałem się dlaczego tvn non stop wałkuje temat polskich faszystów świętujacych urodziny Hitlera w lesie. 

Za to w TVP Info i TVPPis cisza o tym. A sprawa jest poważna bo to że po lasach w Polsce biegają naziole ze swastykami to zgroza. Za dużo wycierpieliśmy .

Dla mnie to po 10 lat ciężkich robót dla gnoi.

Edited by godski

Za to w TVP Info i TVPPis cisza o tym. A sprawa jest poważna bo to że po lasach w Polsce biegają naziole ze swastykami to zgroza. Za dużo wycierpieliśmy .

Ostatnio również w TVP pokazywali "paski grozy" z antysemickimi treściami. Łącząc te fakty nasuwa się wniosek, że to nie przypadek.

ja jestem ciekaw ilu z Was krzykacze używa niemieckich samochodów, boschów, simensów, proszków do prania i innych niemieckich produktów.

Bo ja znam takich na j.b

Przestańcie używać lub skończcie z hipokryzją. 

Nie chce się odzywać w tej dyskusji i poniekąd żałuję, że zabrałem głos, bo takie forumowe dywagacje są miałkie szczególnie jeśli kilka osób rozmawia innym językiem i sobie dopowiada na poparcie swoich wymyślnych tez.

Muszę jednak napisać jedno chociaż Cię lubię to pocisnąłeś troszkę pierdołę z tymi krzykaczami w moją stronę jak się domyślam, co to za argument, apropos używania rzeczy produkcji niemieckiej? Serio warto myślisz to komentować? Może to dlatego, że miałem rację i najlepszą obroną jest atak? Nie tędy droga, tak się tylko pokłócimy. Rozumiem, że stanąłeś w obronie Andrzeja jako wierny druh i doceniam taką postawę wśród ludzi, ale niekoniecznie były ku temu podstawy, bo wypowiedziałem się w kontekście całej dyskusji :)

Tak w ogóle wypisuje się z rozmowy, najlepiej proszę mnie nie cytować, jakby ktoś koniecznie chciał pogadać, to mogę podać nr na priv ewentualnie osobom, które do mnie go nie mają. Będę z zapartym tchem jak tylko będę miał czas śledził rozwój wątku aż do kłódki, bo pora na takie rozmowy idealna :)

Edited by Tomek88

Ostatnio również w TVP pokazywali "paski grozy" z antysemickimi treściami. Łącząc te fakty nasuwa się wniosek, że to nie przypadek.

Zgadzam sie ze narodowy socjalizm (nazizm) i komunizm powinien byc wyrywany z korzeniami. 

Co nie zmienia faktu ze w PL nie ma problemu nazizmu. 

Bo jak porownac kilku swirow w lesie do prawie 0.5 tysiaca oficjalnych manifestacji neonazistowskich w Niemczech rocznie, 200 plus neonazistowskich koncertow rocznie (oficajne niemieckie dane)

Sredni wzrost czlonkow organizacji neonazisowskich okolo 2 tys rocznie od 2013 roku, tez oficjalne niemieckie dane.

Czy ostatnia wypowiedz kanclerz Merkel, ze zdecydowanie maja problem, jesli w kraju kazda zydowska szkola/przedszkole/synagoga musi miec ochrone policji.

Rozumiem, że stanąłeś w obronie Andrzeja jako wierny druh i doceniam taką postawę wśród ludzi, ale niekoniecznie były ku temu podstawy, bo wypowiedziałem się w kontekście całej dyskusji :)

Czemu Ty mnie w to mieszasz? Zrozum, Robert ma swój rozum i wyraża swoja opinię a nie broni druha. A to że mamy zbliżone poglądy to inna sprawa.

Tomek jeżeli Andrzej pie........ głupoty to bym mu to powiedział. Ci co mnie znają wiedzą to dobrze  ;). I nie jest to atak w Ciebie choć tak mogłeś się poczuć.

Zwyczajnie wkurza mnie brak empatii wśród ludzi. Zawsze musi być moje mojsze i najmojsze, czy naprawdę nie potrafimy się przyznać do błędu, jeżeli ten błąd popełnimy. 

Najgorsza jest nadgorliwość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

W każdym narodzie są czarne owce i powinny być " strzyżone zawczasu, by mroki historii nie powróciły". 

Cytując Piłsudskiego " Naród to wspaniały tylko ludzie........", choć jemu też bym nawrzucał, bo taki biały jak go malują to on nie był.

Dobra Panowie :)

Cytujac Pilata, umywam rece  :D Dyskutujcie sobie, byle bez osobistych wycieczek. Ide porobic cos konstruktywnego.

Tak na marginesie to w tym czasie, ktory spedzacie w Cafe to byscie pewnie wiadro woblerow wystrugali na nowy sezon  :D  :D  :D

A sprawa jest poważna bo to że po lasach w Polsce biegają naziole ze swastykami to zgroza. Za dużo wycierpieliśmy .

Problem właśnie w tym że sprawa nie jest poważna tylko pewna telewizja Ci wmówiła że jest. Mam nadzieję że zrozumiesz o co chodzi.

Kilka wafelkow na torcie przykrylo wszystko to, o czym pisze Del Toro...u sasiadow kwitnie na potege, nie w lasach zreszta, ale w swiat ida tylko te WafelSS. Przypomina mi sie Brunon K. oraz budka pod rosyjska ambasada.

Problem właśnie w tym że sprawa nie jest poważna tylko pewna telewizja Ci wmówiła że jest. Mam nadzieję że zrozumiesz o co chodzi.

Sprawa jest bardzo poważna, tyle że clou sprawy leży sobie cicho, schowane. Ze dwa- trzy lata temu rozmawiałem z osiemnastolatkiem o zapędach narodowych. Chłopak może i aniołem nie był, jednak w gruncie rzeczy był po prostu zwykłym nastolatkiem szukającym autorytetów, wartości, również tych wzniosłych związanych np.  z patriotyzmem. No i ktoś dzieciakowi wbił do łba, że swastyka i hajlowanie to takie fajne starożytne symbole (słońca i rzymskie pozdrowienie) i nie ma w tym nic złego. Przy odrobinie zdolności manipulatorskich i złej woli można dzieciakom wmówić, że Hitler był fajnym wujkiem.

To że młodzi ludzie szukają tożsamości narodowej, że liczy się dla nich coś więcej niż ciepła woda w kranie, jest budujące. Jednak fakt, że komuś przychodzi do głowy, żeby te młodzieńcze ideały, wykorzystać w takim kierunku...... cóż

https://www.youtube.com/watch?v=QAsa-KNoVRo

Tak tak pełno nazistów. Chodziłem na jesień na  grzyby i odgonić się od nich nie mogłem, w moro chodzą z koszykami... tylko po co im te koszyki ? pewnie na fafle żeby se swastyki mogli układać

Edited by szkutnik

Tak tak pełno nazistów. Chodziłem na jesień na  grzyby i odgonić się od nich nie mogłem, w moro chodzą z koszykami... tylko po co im te koszyki ? pewnie na fafle żeby se swastyki mogli układać

Najlepiej pożartować z tego. Pogadaj lepiej jak na to zareagowali Ci co przeszli przez piekło niemieckiej okupacji. 

Nawet pojedyńcze tego typu przypadki w naszym kraju powinny być karane niezwykle surowo.

Godski, masz racje! Jedno tylko pytanie do tego, dlaczego ten material nie ukazal sie latem?

Tyle miesiecy czekano, idioci i przestepcy w jednym mogli wyjechac, popelnic jakas zbrodnie z nienawisci, zatuszowac slady. Mogli redaktory spac z taka swiadomoscia? Dlaczego teraz jest lepszy czas na publikacje niz wtedy? Takie kretynstwo tepi sie od razu, a nie daje dlugie miesiace na jeszcze gorsze scenariusze!

Przypadek? Nie sadze!

I w ten sposób kilu kretynów chowających się po lasach, odbieranych jednoznacznie źle przez wszystkie liczące się środowiska od lewa do prawa urosło do rangi problemu narodowego a niedługo międzynarodowego. Przekaz w świat pójdzie jasny - w Polsce nazizm jest na porządku dziennym, o Niemczech cisza... :ph34r: Fakty natomiast świadczą o czymś zupełnie przeciwnym.

Gratuluję tym co bezmyślnie lub specjalnie dorzucają swoje trzy grosze do tej hucpy.

Chyba jednak do wiosny nie wytrwam :)

@Godski, widać doskonale jak cała Europa zareagowała, niepostrzeżenie staliśmy się nacjonalistami współodpowiedzialnymi za holokaust. Ciekawe kto się bardziej przyczynił do takiego stanu rzeczy, ci skończeni idioci z lasu, czy wszyscy, którzy tak usilnie chcieli dowieźć, że za Kaczora kroczy dyktatura w ramię z nacjonalistami? ... oto więc mogą być z siebie dumni, dopięli swego, niema to jak w imię politycznej walki nie bacząc na skutki i ofiary nasrać obficie we własne gniazdo. Jak na to zareagowali ci co przeszli piekło niemieckiej okupacji? Mój dziadek zapewne przewraca się w grobie.

Panowie, merytoryczna dyskusja tak, ale bez jakichs osobistych wstawek!

Edited by Del Toro

I w ten sposób kilu kretynów chowających się po lasach, odbieranych jednoznacznie źle przez wszystkie liczące się środowiska od lewa do prawa urosło do rangi problemu narodowego a niedługo międzynarodowego. Przekaz w świat pójdzie jasny - w Polsce nazizm jest na porządku dziennym, o Niemczech cisza... :ph34r: Fakty natomiast świadczą o czymś zupełnie przeciwnym.
Gratuluję tym co bezmyślnie lub specjalnie dorzucają swoje trzy grosze do tej hucpy.

Taa, jak zwykle masz rację, schowajmy głowę w piasek. Jak nie będziemy widzieli problemu albo udawali, że go nie widzimy, to znaczy, że go nie ma. W Bawarii w 1918 czy 19 też zaczęło się od sześćdziesięciu paru chłopa i jak się skończyło. Gdyby jak to było do niedawna podkreślano polscy policjanci lub inne służby stanęli na wysokości zadania nie byłoby problemu. Zamiast w ciągu minionych dwóch lat załatwić problem po cichu, to po cichu załatwiono zajmujących się problemem.

Godski, masz racje! Jedno tylko pytanie do tego, dlaczego ten material nie ukazal sie latem?

Tyle miesiecy czekano, idioci i przestepcy w jednym mogli wyjechac, popelnic jakas zbrodnie z nienawisci, zatuszowac slady. Mogli redaktory spac z taka swiadomoscia? Dlaczego teraz jest lepszy czas na publikacje niz wtedy? Takie kretynstwo tepi sie od razu, a nie daje dlugie miesiace na jeszcze gorsze scenariusze!

Przypadek? Nie sadze!

Zdecydowanie chybiony zarzut. Zobacz na czym polega dziennikarstwo śledcze.

Najlepiej pożartować z tego. Pogadaj lepiej jak na to zareagowali Ci co przeszli przez piekło niemieckiej okupacji. 

Nawet pojedyńcze tego typu przypadki w naszym kraju powinny być karane niezwykle surowo.

Przecież tych 5 nazistów to dowód że w PL problem nazizmu nie istnieje. 5 nazistów w 40 milionowym kraju hahaha . Biedny Adolf przecież on się musi w grobie przewracać...

Mnie martwi bardziej to że jakiejś szmatławej telewizji udało się wpoić kilku milionom moich rodaków że nazizm czy faszyzm w Polsce jest problemem.

Ale wszystko ma swoje pozytywy, może będzie w przyszłym roku mniej grzybiarzy po lesie łazić.....:)

Bez przesady.

Problemem nie jest paru idiotów kreślących znak którego symboliki nie pojmują tylko tysiące idiotów które wokół tego faktu robią burzę - również medialną. Co widać chociażby tutaj - na portalu WĘDKARSKIM. Ignorancja to najlepsze lekarstwo na głupotę...

Czasem mam wrażenie, że jerk skupia paranoików, niespełnionych polskich patriotów i inne świry. Ale prawda jest taka, że niestety to rzeczywiście obraz Polaków, którzy wiecznie czują się przez kogoś kierowani, szykanowani a sami nie potrafią palcem kiwnąć w swojej sprawie.

Tak że Panowie, pociskajcie dalej pierdoły o tym co to Niemiec wam zabiera, waszym kosztem się bogaci, o Unii złej itd. itd.

Jest całkiem odwrotnie, byłem na rybach w Widuchowej, płynąłem w górę rzeki trollingując , świadomie przekroczyłem granicę wyznaczoną przez GPS i co ?

I na niemieckim brzegu znalazł się stary faszysta (około 70-75 lat) który ze słowami "ty polska świnio ukradliście nam samochody teraz kradniecie ryby" obrzucił mnie kamieniami. Czuję się winnym całej tej sytuacji wobec niemców i narodu niemieckiego który od wieków czyni nam dobrze tylko my "polaczki" nie potrafimy tego docenić.

Ot pierwszy z brzegu przykład w ramach europejskiej solidarności

Nawet po wpuszczeniu nas do tworu wymyślonego  na swoje potrzeby,  zwanego dalej  EU naznaczyli nam okres karencji na podjecie  pracy w  DE na okres dziesięciu lat.

Zaś śniadych biorców zasiłków "hartz IV" przyjął z marszu grubo ponad milion.

Edit. niektórym kolegom slogan "trollowanie" żle się kojarzy

Edited by Małkociniak

Bez przesady.
Problemem nie jest paru idiotów kreślących znak którego symboliki nie pojmują tylko tysiące idiotów które wokół tego faktu robią burzę - również medialną. Co widać chociażby tutaj - na portalu WĘDKARSKIM. Ignorancja to najlepsze lekarstwo na głupotę...

Chyba jednak nie, jeżeli ignorancja sama w sobie jest głupotą

https://sjp.pl/ignorancja

Ja bym są tą ignorancją zbytnio nie przechwalał. Twierdzą też, że ignorant cechuje się również fałszywym przekonaniem o swojej wiedzy.
Jak dobrze, że nie jestem tak mądry jak inni i że nie jestem jak inni ignorantem.

Jest całkiem odwrotnie, byłem na rybach w Widuchowej, płynąłem w górę rzeki trollując, świadomie przekroczyłem granicę wyznaczoną przez GPS i co ?
I na niemieckim brzegu znalazł się stary faszysta (około 70-75 lat) który ze słowami "ty polska świnio ukradliście nam samochody teraz kradniecie ryby" obrzucił mnie kamieniami. Czuję się winnym całej tej sytuacji wobec niemców i narodu niemieckiego który od wieków czyni nam dobrze tylko my "polaczki" nie potrafimy tego docenić.
Ot pierwszy z brzegu przykład w ramach europejskiej solidarności
Nawet po wpuszczeniu nas do tworu wymyślonego  na swoje potrzeby,  zwanego dalej  EU naznaczyli nam okres karencji na podjecie  pracy w  DE na okres dziesięciu lat.
Zaś śniadych biorców zasiłków "hartz IV" przyjął z marszu grubo ponad milion.

Za trollowanie na rzece tak samo bym Ciebie potraktował. Lepiej na rzece trollingować, to mniej antyspołeczne zachowanie. Patrz Niemiec taki stary a jaki kumaty.

https://sjp.pl/ignorowa%C4%87

nie wyjeżdżaj tu z gierkami słownymi bo nie wierzę że nie pojąłeś mojego przekazu...

a strona którą cytujesz nie cieszy się specjalną estymą wśród językoznawców, scrabblistów czy ludzi posługujących się normalną polszczyzna na co dzień

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...