Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Marcin Rafalski

Ochrona Przyrody - Las Hambach

Recommended Posts

A co mnie interesują niemieckie lasy? Mogą wyciąć je w pień i pobudować tam centra handlowe. Mogę zabetonować wszystkie rzeki. C o mi za różnica. Mieszkam w Polsce.

Deklaracja w ostatnim zdaniu jest wymijającym frazesem. Wyjaśnię uprzejmie.. :) 

Owszem, mieszkamy w Polsce, tzn kraju zaprojektowanym pod każdy możliwy interes naszych drogich przyjaciół i sąsiadów, pozostający pod ścisłym nadzorem medialnym i finansowym. Jak potrzeba to na pstryknięcie palców znajdzie się tutaj - Brunona K, podłych ksenofobów, antysemitów, smog, odrażający pociąg do broni, ziejących z nienawiści obrońców demokracji albo siewnego lasu, partie i partyjki gorliwych europejsów, niedozwolony rozwój gospodarczy, pluszakowatych ekologów, a nawet złowrogich nazistów - co jest naprawdę operacyjnym majstersztykiem .

Całe zło świata tylko u nas, 24 godziny na dobę się dzieje!

I jełopy to kupują, mieszkając w Polsce.. przed również zaplanowaną dla nich emigracją.. :) 

A co mnie interesują niemieckie lasy? Mogą wyciąć je w pień i pobudować tam centra handlowe. Mogę zabetonować wszystkie rzeki. C o mi za różnica. Mieszkam w Polsce.

Godski daj już spokój bo nie da się tego czytać.

Można również jak widać kierując się mniemanologią stosowaną uprawiać progermańskie dupowlazstwo tylko po to żeby samego siebie oszukać, że nie jest możliwym, iż nie tylko w Polsce obecnie dzieje się źle...tak się zastanawiam tak naprawdę tylko po co? na złość komu?

Edited by Tomek88

Guest mikolaj

Czasem mam wrażenie, że jerk skupia paranoików, niespełnionych polskich patriotów i inne świry. Ale prawda jest taka, że niestety to rzeczywiście obraz Polaków, którzy wiecznie czują się przez kogoś kierowani, szykanowani a sami nie potrafią palcem kiwnąć w swojej sprawie.

Tak że Panowie, pociskajcie dalej pierdoły o tym co to Niemiec wam zabiera, waszym kosztem się bogaci, o Unii złej itd. itd.

ja jestem ciekaw ilu z Was krzykacze używa niemieckich samochodów, boschów, simensów, proszków do prania i innych niemieckich produktów.

Bo ja znam takich na j.b

Przestańcie używać lub skończcie z hipokryzją. 

Można również jak widać kierując się mniemanologią stosowaną uprawiać progermańskie dupowlazstwo tylko po to żeby samego siebie oszukać, że nie jest możliwym, iż nie tylko w Polsce obecnie dzieje się źle...tak się zastanawiam tak naprawdę tylko po co? na złość komu?

Gdzie Ty w moim poście progermańskie dupowlazstwo widzisz?

Wszędzie się źle dzieje ale co mi do tego skoro najważniejsze to co u Nas a problemów nie brakuje. Prawo wodne, smog i wiele , wiele innych. Nie wydumanych tylko rzeczywistych. 

Czasem mam wrażenie, że jerk skupia paranoików, niespełnionych polskich patriotów i inne świry. Ale prawda jest taka, że niestety to rzeczywiście obraz Polaków, którzy wiecznie czują się przez kogoś kierowani, szykanowani a sami nie potrafią palcem kiwnąć w swojej sprawie.

Tak że Panowie, pociskajcie dalej pierdoły o tym co to Niemiec wam zabiera, waszym kosztem się bogaci, o Unii złej itd. itd.

no właśnie kiwamy i dlatego mamy tutaj:

.....podłych ksenofobów, antysemitów, smog, odrażający pociąg do broni, ziejących z nienawiści obrońców demokracji albo siewnego lasu, partie i partyjki gorliwych europejsów, niedozwolony rozwój gospodarczy, pluszakowatych ekologów, a nawet złowrogich nazistów............

Cholera, zgadzam sie ze Slawkiem...dodalbym jeszcze tylko dalszych sasiadow, za gorami i lasami oraz za oceanem.

Co do NYT, ciekawie zrelacjonowal ostatnie wydarzenia w Himalajach, co w kontekscie rownoleglego swietego oburzenia rzekomym pisaniem historii na nowo pokazuje, jak sie steruje na odleglosc swiadomoscia i polityka. Naprawde tego nie dostrzegacie?

Sam minister finansow Niemiec stwierdzil ze najwiecej skorzystali na Unii. Z kazdego euro wydanego na fundusze strukturalne w UE, 80 euro centow wraca wlasnie do Niemiec ;)

Zapewne dlatego nie tylko Brytole, ale i sami Francuzi chetnie by sie wypisali z tego klubu (co sam prezydent Francji ostatnio stwierdzil, jesli doszlo by do referendum)

Grecy, Wlosi czy Hiszpanie tez wygladaja na super zadowolonych tak na marginesie ;)

Jestem ciekaw ilu z was hipokryci dopiero co krzyczało o wycinaniu Puszczy Białowieskiej by teraz stawać w obronie Niemców :D Chyba nie ma lepszego przykładu na definicję hipokryzji :)

Jestem ciekaw ilu z was hipokryci dopiero co krzyczało o wycinaniu Puszczy Białowieskiej by teraz stawać w obronie Niemców :D Chyba nie ma lepszego przykładu na definicję hipokryzji :)

Napisz proszę kto ich broni bo nie widzę.

Cholera, zgadzam sie ze Slawkiem...dodalbym jeszcze tylko dalszych sasiadow, za gorami i lasami oraz za oceanem.

Co do NYT, ciekawie zrelacjonowal ostatnie wydarzenia w Himalajach, co w kontekscie rownoleglego swietego oburzenia rzekomym pisaniem historii na nowo pokazuje, jak sie steruje na odleglosc swiadomoscia i polityka. Naprawde tego nie dostrzegacie?

Dostrzegamy, dostrzegamy i w związku z tym, żeby nam nikt nie ukradł wynalazku należy opatentować ten hakenkreuz z prince polo. Co jak co ale pomysł jest nasz i zrealizowany w oparciu o produkt krajowy. Edited by theslut

No zawsze można tłumaczyć że to pada deszcz a nie ktoś nam pluje w twarz. Tylko po co? Dla lepszego samopoczucia czy żeby nie urazić plującego?
Jeszcze trochę i się okaże że to my w 1939 zaatakowaliśmy naszych zachodnich sąsiadów. Co gorsze, padnie to z ust "polaków".

ja jestem ciekaw ilu z Was krzykacze używa niemieckich samochodów, boschów, simensów, proszków do prania i innych niemieckich produktów.

Bo ja znam takich na j.b

Przestańcie używać lub skończcie z hipokryzją. 

Napisz proszę kto ich broni bo nie widzę.

Dorzuć sobie "lajki" spod postów :rolleyes:

Coma ja mam wrażenie, że Ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, bo nawet w jednym słowie ja ich nie bronię  :wacko:

Juz dawno pisalem, ze autem niemieckim wlasnej babci nie powioze. Troche wstyd, dziewczyna zdrowie stracila, za co teraz placi, pracujac ponad sily na rzecz niemieckiego przemyslu mlecznego i macznego, targala za mlodu worki i kanki tak ciezkie, ze ja bym nie podniosl. Kluczykow od Volkswagena takze nie podniose, za duzy to ciezar. Moralny. Edited by coloumb

A ja mam wrażenie, że jest pewna grupa osób, która tylko czeka aż będzie mogła sobie ponarzekać jacy to Polacy źli, jednocześnie (sic!) Polakami będąc. Ale jak się im pokaże, że Ci którzy są autorami retoryki skierowanej przeciwko nam samym (czytaj Niemcy a dokładnie media siedzące w niemieckiej kieszeni) mają często nieporównywalnie więcej za uszami to zamiast przytaknąć są tylko w stanie wspomnieć coś o wydumanej hipokryzji lub patriotycznym niespełnieniu.

Zostawmy patriotyzm, kazdy niech to po swojemu przezywa. Nie badzmy jednak glupio naiwni, dostrzegajmy manipulacje, skale zjawisk, nastepstwa wydarzen. Zimna kalkulacja. I pamietajmy, ze ten zrobil, co odniosl korzysc

Juz dawno pisalem, ze autem niemieckim wlasnej babci nie powioze. Troche wstyd, dziewczyna zdrowie stracila, za co teraz placi, pracujac ponad sily na rzecz niemieckiego przemyslu mlecznego i macznego, targala za mlodu worki i kanki tak ciezkie, ze ja bym nie podniosl. Kluczykow od Volkswagena takze nie podniose, za duzy to ciezar. Moralny.

No ale jak hamerykańskie (ochrona nazistowskich naukowców) lub japońskie (też mogą się pochwalić zbrodniami wojennymi) utensylia wędkarskie lub inne w łapki nie parzą, to ta moralność taka jakaś Kalego, cy cóś.

Nie parza. To jest wlasnie ta skala. Ale Chinczykom w Toyotach i ze Stellami w rekach bym sie dziwil. A pewnie niektorzy uzywaja obu maszyn.

Moralnosc Kalego, ktorego kraj zostal zdeptany, zniszczony i upokorzony przez obecnych producentow dobr wszelakich. Mam prawo odmowic sobie zakupu Audi, gdyby wszyscy mysleli podobnie, Niemiec szanowalby nas teraz jak Zydow. Ale statystyczny Polak nie czuje takich niuansow, nic sie nie stalo, nic sie nie stalo... Edited by coloumb

Nie parza. To jest wlasnie ta skala. Ale Chinczykom w Toyotach i ze Stellami w rekach bym sie dziwil. A pewnie niektorzy uzywaja obu maszyn.

Moralnosc Kalego, ktorego kraj zostal zdeptany, zniszczony i upokorzony przez obecnych producentow dobr wszelakich. Mam prawo odmowic sobie zakupu Audi, gdyby wszyscy mysleli podobnie, Niemiec szanowalby nas teraz jak Zydow. Ale statystyczny Polak nie czuje takich niuansow, nic sie nie stalo, nic sie nie stalo...

Nu patrz, a mówili, że Gomułka już nie żyje. A, jak już porachujecie się z tym nowym wrogiem, tj. producentami dóbr wszelakich, to zaoferujecie ludziom oczywiście misia, który będzie odpowiadał żywotnym potrzebom społeczeństwa!!! Edited by theslut

Manipulacja jest często tak oczywista i bezczelna że czasami zastanawiam się czy ludzie tego na prawdę nie widzą czy po prostu stoją po drugiej stronie barykady. Pierwszy przykład z brzegu. Tydzień temu zastanawiałem się dlaczego tvn non stop wałkuje temat polskich faszystów świętujacych urodziny Hitlera w lesie. Teraz, po ukazaniu sie nowelizacji ustawy o IPN dotyczącej karania za uzycie zwrotu "polskie obozy" już wiem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...