Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Grey Dun Nymph Wariant - EDYCJA II - STEP 1 (#11)

Recommended Posts

Najprostsze rozwiązanie , to igła albo rzep . :)

do wyczesywania dubbingu może być też zwykła szczoteczka do zębów...

Edited by BoBrzanka

Ostatnia, więcej nie robię, bo muszę się zająć zamówieniem ;P Quill z II rzędu skrzydła kaczora krzyżówki. Za długa pochewka, ale musiałem ją budować od nowa, bo po przycięciu wyskoczyła spod węzła. jak widać da się uratować taką muchę, chociaż już proporcje lekko zachwiane. Może Mirek mi zaliczy  :P  :D  ;)

Edited by Tomek.M

Witam.

Już nie mam z czego robić quili ... przyokazji jak by ktoś miał dobre rady jak zrobić lepsze zdjęcie ze smartfona do byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam.

@pisarz - nie ukrywam że podglądam i obserwuję szkółkę oraz prace Uczestników, jednak tym razem pozostanę w gronie obserwatorów :)

zimowe wieczory wykorzystam raczej na kręcenie suchych muszek i jiggów pod wiosenne i letnie łowy ;)

pozdrawiam wszystkich Uczestników

pisarz - żółtek jak najbardziej ok. Ładnie zawiązany.

Czasem klasyczne wzory w nowych wariantach kolorystycznych potrafią przynosić zaskakujące rezultaty. Mam kolegę co kręci Red Tagi z niebieską lub różową jeżynką i... bywa, że ciągnie rybę za rybą, a reszta szuka czegoś podobnego w pudełku, choć z góry wiadomo, że niczego takiego nie znajdzie.

Grzegorz78 - fajnie, robaczywie. Dalej jakieś paprochy przy oczku, ale nie jest źle. Tułów i pakunek rób trochę smuklejszy i będzie mistrzostwo.

janusz.walaszewski - mi ta bidulka się podoba. Ładna, gładka główka, choć może trochę za duża dla takiej bidulki. Ogonek, bródka, quill - bomba. Wyczesz bardziej dubbing pod pochewką i będzie super. Lipieniom się spodoba.

Tomek.M - quill piękny, ładnie nawinięty i wybarwiony. Wyczesana, jak od fryzjera niemal.

Tylko faktycznie pochewka za długa wyszła i przy oczku gęsto.

Forest-Natura - proporcje ok. Ogonek, pochewka ładne. Kształt tułowia minimalnie do poprawki - jeszcze cieńszy przy ogonku by się przydał, ale jest dobrze. Przy oczku jakby jakiś paproch u góry sterczał...ale może mi się wydaje, bo zdjęcie jest jakie jest. Ogólnie całkiem nieźle.

@pisarz - nie ukrywam że podglądam i obserwuję szkółkę oraz prace Uczestników, jednak tym razem pozostanę w gronie obserwatorów :)

zimowe wieczory wykorzystam raczej na kręcenie suchych muszek i jiggów pod wiosenne i letnie łowy ;)

pozdrawiam wszystkich Uczestników

BoBrzanka - sucha będzie w następnym stepie!

Zapisuj się i już!

Nie daj się prosić...

Grażynko , ja jednak liczę że zaszczycisz nas Swoim towarzystwem :)  . Przydała by się w szkółce choć jedna białogłowa :) .Na męskie towarzystwo wpływa to dopingująco :D .

Powracając do kwestii przyrządu do wyczesywania dubbingu, nabyłem dzisiaj drogą kupna komplet szczoteczek do czyszczenia szczelin między zebami[emoji4] Dostępne średnice od 0.4 do 1.5 mm. Nadają się idealnie. koszt £2. W zestawie 6 szt. Czyli w moim przypadku na całe życie[emoji3]
Sorry za off top.
Pozdrawiam
fdc03af61bda86fc004a70dc6f877e80.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

W niedzielę wypuszczamy kolejną muszkę. Film, tydzień później by było delikatne wyzwanie.

Janusz - całkiem dobry pomysł. Osobiście dałbym haczyk kiełżowy, ale na ta też będą brały. Bardzo lubię łowić na buzzery - pstrągi, wzdręgi, czy okonie. Ale pstrągi najbardziej.

Ja to mam taki zbiornik połączony z Regą, 15 km od domu  ;) i tam w maju jazi zatrzęsienie, ale biorą cholery tylko na wylęgające się komary (tak było w tym roku). Ile ja się nakombinowałem zanim odkryłem o co chodzi ...

W niedzielę wypuszczamy kolejną muszkę. Film, tydzień później by było delikatne wyzwanie.

Remek , a nie dało by rady w sobotę?

Wtedy można by w wolnym czasie coś ukręcić , bo w tygodniu to bieda z czasem!

Edited by pisarz

• Create New...